Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δάφνη – Ατρόμητος 2-1 στα πέναλτι (0-0)



Στην διαδικασία των πέναλτι (0-0 στο 90λεπτο και την παράταση), κρίθηκε η πρόκριση για τα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης του κυπέλλου, με την Δάφνη στοιχειωδώς πιο εύστοχη να πανηγυρίζει καθώς ο Ατρόμητος «κατάφερε» να αστοχήσει στα τέσσερα από τα πέντε πέναλτι που εκτέλεσε.


Συνολικά ο αγώνας ήταν πολύ μέτριος με κύριο χαρακτηριστικό τα πάρα πολλά λάθη . Ελάχιστες φάσεις που δεν δικαιολόγησαν την ποιότητα των δύο ομάδων.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Κάκιστο το θέαμα που προσέφεραν οι δύο από τις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του νησιού στο πρώτο ημίχρονο. Αλλεπάλληλες λάθος μεταβιβάσεις εκατέρωθεν με έκδηλη την αδυναμία να βγάλουν έστω και μία αξιόλογη φάση. Χαρακτηριστικό ίσως το γεγονός ότι ο διαιτητής κύριος Επιτροπάκης δεν υποχρεώθηκε ούτε μία φορά σε «κούρσα», αρκούμενος να διαιτητεύει με άνεση από το κέντρο του γηπέδου.

Αν αναζητούσαμε κάποιες φάσεις, αυτές θα ήταν δύο αδύναμα σουτ του Ατρομήτου με τον Σίμο Σούκα στο 25’ και τον Μουλάκη στο 30, που εξουδετερώθηκαν εύκολα από τον Παϊδούση και άλλα δύο της Δάφνης που πέρασαν άουτ. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου οι τρεις κίτρινες (αχρείαστες) στους Κύλη, Νιάκα και Νύκτα ενώ μία δέχτηκε και η Δάφνη, που καταλογίστηκε στον Ελευθερίου. ΄

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα καλυτέρευσε με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τρεις συνολικά κλασικές φάσεις να σημειώσουν γκολ.
Πρώτη καλή στιγμή στο 53΄όταν σε σουτ του Πουλιού ο Σάλβια έδιωξε έξοχα σε κόρνερ.
Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε στο 67΄όταν ο Σίμος Σούκας σούταρε λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Παϊδούση.
Στο 70΄δυνατό και αχρείαστο μαρκάρισμα του Κύλη πάνω στο Παπαλάνη απέφερε την δεύτερη κίτρινη, που άφησε την ομάδα του με δέκα πάικτες.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Δάφνη ισοφάρισε τα δοκάρια όταν σε σέντρα του Πουλιού  από δεξιά, ο Μονιός σημάδεψε το δοκάρι.
Στο 73΄ (Ναραγιάν στη θέση του Γκιάλη) και στο 76΄ (Σταματελόπουλος στη θέση του Νύκτα), ο κόουτς Παπαθεοδώρου συμμάζεψε με τις δύο αλλαγές την ομάδα του, η οποία παρουσιάστηκε στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας του αγώνα πιο δεμένη δίχως να φαίνεται ότι αγωνίζεται με δέκα.
Στο 89΄ο Μουλάκης δέχτηκε για διαμαρτυρία κίτρινη κάρτα κλείνοντας τα αξιοσημείωτα του 90λεπτου  


ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο διαιτητής κύριος Επιτροπάκης έκανε «δώρα». Πρώτα χαρίστηκε στο Νιάκα που τράβηξε αντίπαλο και έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη ενώ λίγο μετά χαρίστηκε στον Ζαμπετάκη που έπρεπε να δει και αυτός δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα από πίσω. Καλύτερη φαση ένα σουτ του Ζαμπετάκη που απέκρουσε με τα πόδια ο Σάλβια.

B΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ξεκίνησε με ένα καλό σουτ του Ζαμπετάκη που πέρασε άουτ στο 107΄. Λίγο μετά ο Σεζένιας δέχτηκε κίτρινη για διαμαρτυρία και στο 115΄ο Σκούφαλος για «φράγμα» στον Παντελή Σούκα. Τελευταία φάση και της παράτασης ένα πολύ καλό σουτ του Σίμου Σούκα στο 117΄που απέκρουσε με δυσκολία ο Παϊδούσης σε κόρνερ.

ΠΕΝΑΛΤΙ


Μουλάκης 0-1
Σεζένιας 1-1
Σίμος Σούκας, απέκρουσε ο Παϊδούσης
Παπαλάνης 2-1
Παντελής Σούκας, δοκάρι
Σκούφαλος, άουτ
Καρανικόλας, απέκρουσε ο Παϊδούσης με τη μπάλα να βρίσκει δοκάρι
Μονιός, δοκάρι
Σταματελόπουλος, άουτ.

Ατρόμητος (Παπαθεοδώρου): Σάλβια, Τομάζος, Γεωργούλης, Νιάκας, Καρανικόλας, Κύλης, Γκιάλης (72΄Ναραγιάν), Νύκτας (80΄Σταματελόπουλος), Σ. Σούκας, Π. Σούκας, Μουλάκης. 

Οι φωτό είναι από την ζωντανή μετάδοση του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου