Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μικρασιατική – Ατρόμητος 1-3

Ωραίο παιχνίδι σήμερα στο Φαφάλειο στάδιο υπό το φως των προβολέων λόγω της απεργίας των εργαζομένων του Δημοτικού Σταδίου Χίου. Πρωταγωνιστής της νίκης του Ατρομήτου ο Παντελής Σούκας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστέρησε κάποιος από τους συμπάικτες του.



Παιχνίδι ανάμεσα σε πρώην συμπαίκτες, δυνατό αλλά σε αθλητικά πλαίσια, άψογο κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και διοικήσεις, παράδειγμα για όλους.
Αγωνιστικά ο Ατρόμητος στο 1ο ημίχρονο ήταν νευρικός, δεν του έβγαιναν οι φάσεις κι αυτό επηρέαζε τους παίκτες. Προηγήθηκε αλλά δεν έδειξε να βρίσκει τα «πατήματά» του. Αντίθετα στο 2ο ημίχρονο, παρόλο που ισοφαρίστηκε νωρίς, το γκόλ του έδωσε δύναμη, αποτελεσματικότητα, ισορροπία, «τσαμπουκά» για να καθαρίσει το παιχνίδι. 

Βέβαια σ’αυτό τον βοήθησε και η Μίκρα, διότι όσο έπαιζε «κλειστά» και δεν του άφηνε χώρους, του δημιουργούσε προβλήματα, σε αντίθεση μετά την ισοφάριση, που βγήκε μπροστά να κυνηγήσει την νίκη. Με αποτέλεσμα να δώσει του απαιτούμενους χώρους στους επιθετικούς του Ατρομήτου που με φαρμακερές αντεπιθέσεις έφταναν εύκολα στην εστία του Γωνιά.

Σε καλό γήπεδο (ακούει κανείς?), ο Ατρόμητος έδειξε ότι μπορεί να κάνει περισσότερες φάσεις, μπορεί να αντιδράσει όταν κάτι δεν πάει καλά και γενικώς οι παίκτες του δείχνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις ενέργειές τους. Οφείλουμε πάντως να τονίσουμε πως η εστία του Ατρομήτου παραβιάστηκε και πάλι, άσχετα με πιο τρόπο.
Φάσεις και γκόλ :

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
5’ από κλέψιμο και μπαλιά στον Σούκα στην μικρή περιοχή, πλασάρει με υπερένταση, αλλά σε καλή θέση ο Γωνιάς αποκρούει με τα πόδια.
7’ άσχημο διώξιμο του Δασκάλου, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά, ο Σταθάκης διώχνει σε κόρνερ για σιγουριά.
9’ σέντρα του Καρανικόλα από δεξιά στο 1ο δοκάρι, πετάγεται ο Σούκας και με πλασέ κανένα περιθώριο στον Γωνιά 0-1.
20’ σε 2πλή φάση μέσα στην μικρή περιοχή του Ατρομήτου, με σούτ να κοντράρονται, και να διώχνει η άμυνα στο τέλος.
24’ σέντρα από φάουλ του Φαφαλιού στο 2ο δοκάρι την κεφαλιά ο Κουτελάκης, λίγο έξω από την εστία.
25’ από αριστερά σε μακρινή μπαλιά, βγαίνει ο νύκτας τετ-α-τετ, αλλά αργεί και τον κλείνει ο Γωνιάς που διώχνει σε κόρνερ.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
50’ σε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, το εκτελεί ο Φαφαλιός συρτά στο 1ο δοκάρι στον αμαρκάριστο Κουτελάκη, πλασάρει αλλά η μπάλα περνάει παράλληλα από το τέρμα, ο Σούκας στην προσπάθεια να διώξει την σπρώχνει μέσα στο τέρμα.
55’ από κόρνερ, η μπάλα πάει στο 2ο δοκάρι, γυριστό σούτ του Νύκτα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και κάτω στη γραμμή διώχνοντας η άμυνα της Μίκρας, παίζεται δείχνει ο Επιτροπάκης.
60’ δυνατό σούτ του Γκιάλη έξω από την περιοχή, αποκρούει ο Γωνιάς, στρώνεται η μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Νύκτα, αργεί υπερβολικά και κλείνεται με αποτέλεσμα να χαθεί μοναδική ευκαιρία.
68’ μπαλιά στον Νύκτα με το στήθος την στρώνει στον Σούκα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, στην αριστερή γωνιά της Μίκρας 1-2.
74’ και 79’ κάθετες μπαλιές στην πλάτη στον Σούκα, μόνος με τον τερματοφύλακα, σφυρίζει για οφσάιντ ο διαιτητής από υπόδειξη του επόπτη, παράπονα από τους παίκτες του Ατρομήτου.
82’ άλλη μια σέντρα του Καρανικόλα από δεξιά, πάλι στο 1ο δοκάρι ο Σούκας, η μπάλα γλείφει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.
89’ άλλη μια υποδειγματική κάθετη μπαλιά του Γκιάλη στον Σούκα, που βγαίνει απέναντι στον Γωνιά, τον πλασάρει εύστοχα κι εκεί κάπου τελειώνει το παιχνίδι 1-3.
90+3’ δυνατό σούτ του Γεωργούλη έξω από την περιοχή, έξω από το αριστερό δοκάρι του Γωνιά.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κυρίου Επιτροπάκη, με μοναδική παρατήρηση ότι γύριζε πολύ πίσω (2-3 φάσεις) τα φάουλ σε πλεονέκτημα.

Ατρόμητος (Παπαθεοδώρου) : Σταθάκης, Τομάζος, Κύλης, Γκιάλης, Δασκάλου, Νιάκας, Σταματελόπουλος (Αττώνης), Καρανικόλας, Μουλάκης (Γεωργούλης), Σούκας Π. , Νύκτας (Τώρας), Σέργης, Αποστολάκης, Ναρλιάν, Ποδιάς Στ.

Υ.Γ.
Γνωρίζουμε ότι στεναχωρούμαι αρκετούς ημέτερους και υμέτερους που ασχολούμεθα ακόμα με τον Ατρόμητο. Ειλικρινά είναι δύσκολο να τους εξηγήσουμε αλλά και δύσκολο να καταλάβουν το γιατί.

15 σχόλια:

  1. κυριε γιώργο συνεχίστε έτσι. Μαζί με τον αλλο κρητικό είστε οι μόνες φωνές ελπίδας εδω στο νησί μας, για το ποδόσφαιρο. Οτι στραβό βλέπετε το λέτε
    δεν είστε yes men
    μπραβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε...
    Δεν είναι θέμα ελπίδας, επανάστασης, ρεμβασισμού ή οτιδήποτε άλλο φαντάζεται και νομίζει ο καθένας.Είναι θέμα νοοτροπίας. Μαθαίνουμε με λεπτομέρειες το κάθε τι που συμβαίνει και απλά επιλέγουμε τι θα αναδείξουμε, άσχετα πλέον αν θίγουμαι "φίλους" ή "εχθρούς". Για παράδειγμα γνωρίζουμε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες για το τι έγινε σήμερα στον αγώνα (στο ημίχρονο και μετά την λήξη), άσχετα αν δεν κάνουμε αναφορά. Εκείνο πάντως το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε γίνει πλέον εξαιρετικά αντιπαθείς και στον Ατρόμητο. Κάποια άλλη στιγμή θα πούμε περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Parakoloytho to blog sas edo kai poli kairo. Alles fores simfono kai alles diafono mazi sas. Omos to dikaioma tis enimerosis den exei to dikaioma na sas to sterisi kaneis. Oi omades den einai tsifliki kanenos. Oi pantes erxontai kai feygoyn. Oi omades omos menoyn. Kai sto kato kato aytpoi poy spane ta podia toys den einai oi dikoikiseis alla oi paiktes. Sinexiste ayto poy kanete asxeta tis pikres. Kai pali apoteleitai exairesi sto nisi kahtos eiste to mono blog xoris stirixi apo tin omada poy probalete.Ayto kati simainei gia osoys skeftontai kai den einai ligoi aytoi poy skeftontai. Koyragio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατάλαβα, αλλο παιχνίδι βλέπαμε εμείς σήμερα....Αν κάποιος δεν ήταν στο γήπεδο, θα νόμιζε πως ο Ατρόμητος έπαιξε μπαλάρα....Στο πρώτο ημίχρονο, Ατρόμητος δεν υπήρχε....Το πρώτο γκολ από σπόντα το έβαλε ο Ατρόμητος και το δεύτερο, γλύστρησε ο αμυντικός της Μικράς και απέκτησε πλεονέκτημα ο επιθετικός του Ατρομήτου....Πολύ αντικεμενικότητα βλέπω...Να σας πω, λογικό, αφου είστε site Που υποστηρίζει Ατρόμητο ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ (chiospress σώμφωνα με τα λεγομενά σας). Σήμερα κάνατε 1000 βήματα πίσω, μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικα, ομάδα σαν τον Ατρόμητο, με παιχταράδες όπως Νιάκας, Σούκας, Νύχτας, Μουλάκης, Γκιάλης και καταξιωμένο προπονητή, μου κάνει εντύπωση πως μέχρι το 70 έπαιζε με γιόμες. Η Μίκρα πάλι, νέα ομάδα, μετά την δοκιμασία της στην Δ εθνική, έβαλε την μπάλα κάτω και απέδωσε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Και μια ερωτηση, άποψη για το πέναλντι δεν έχουμε; Και πραγματικά θα σε παρακαλούσα να μην ακούσω τα κλασικα΄, είμαστε site Που υποστηρίζει τον Ατρόμητο και λέμε ότιθέλουμε γιατί θα είναι κρίμα, εσένα στη τελική πούλησε
    (σύμφωνα με τα λεγομενά σ ου) η Διοίκηση του Ατρομήτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε…
    Προφανώς δεν μπαίνεις πρώτη φορά στο blog συνεπώς τα περί 1000 βημάτων και τα περί των «κλασικών» που γράφεις τουλάχιστον σε αδικούν. Είναι βέβαιον και καταλαβαίνεις τι λέμε γιατί μιλάμε «κοινή» γλώσσα αν δεν κάνω λάθος.

    Καραρχήν θα έχεις παρατηρήσει πως ποτέ δεν κάνουμε κριτική στην απόδοσή της αντίπαλης ομάδας. Λες να μη μπορούμε? Σύμφωνα πάντως με τα λεγόμενά σου η άμυνα της Μίκρα ήταν για γέλια. Ο ένας έκανε «τσαφ», ο άλλος έπεσε σε «λάδια» και τελικά η Μίκρα έχασε από ανύπαρκτους μέχρι το 70. Αυτό ας σε προβληματίσει διότι όταν χάνεις από «γιοματζήδες» τι θα συμβεί αν παίξεις κόντρα σε «ορθόδοξους»? Μήπως διασυρθείς?

    Εκτιμώ όμως πως όλα αυτά απορρέουν από την απόφαση του Επιτροπάκη να μην δώσει πέναλτι στο 1-1, γεγονός που ζητάς να σχολιάσουμε. Προφανώς γνωρίζεις ότι δεν έχουμε προσωπική άποψη καθώς δεν ήμασταν στον αγώνα. Ωστόσο ρωτήσαμε αυτούς που ήταν και να η απάντηση τους.

    Η αίσθηση στο πάγκο του Ατρομήτου αμέσως μετά το μαρκάρισμα του Τομάζου, ήταν πως έγινε πέναλτι. Όμως διαμαρτυρίες υπήρξαν μόνο από την εξέδρα. Οι παίκτες της Μίκρα στον αγωνιστικό χώρο δεν διαμαρτυρήθηκαν. Αυτό καθησύχασε τον Ατρόμητο καθώς όταν δεν βλέπεις να διαμαρτύρεται ο θιγόμενος ποδοσφαιριστής, εκτιμάς ότι είδες λάθος.

    Να κάνουμε και εμείς μία ερώτηση. Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι αμέσως σχεδόν μετά το σφύριγμα για ημίχρονο, ο διαιτητής είχε «παρενοχλήσεις»? Μη μας πεις ότι δεν το είδες? Ολο το γήπεδο το σχολίασε. Δεν θα μπορούσαμε να το καυτηριάσουμε και εμείς αυτό? Εδώ λοιπόν τι είδους βήματα αντικειμενικότητας κάναμε? Μπρος ή πίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και θα προσθέσουμε και μία άλλη άποψη για την επίμαχη φάση. Από την εξέδρα ενός ουδέτερου παρατηρητή.
    Η φάση του μαρκαρίσματος έγινε ακριβώς στην ευθεία του βοηθού Σύριου, οριακά μεταξύ γραμμής άουτ και εντός μεγάλης περιοχής από δεξιά. Ο Επιτροπάκης βρισκόταν περί τα 10 μέτρα έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Δίστασε να σφυρίξει περιμένοντας πρώτα κάποια υπόδειξη του βοηθού. Η εξέδρα διαμαρτυρήθηκε από την ολιγωρία του Επιτροπάκη να πάρει την φάση πάνω του. Συνέχισε τελικά το ματς καθώς είδε τον βοηθό να υποδεικνύει κόρνερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H plaka einai oti kanena sait de anaferei tipota gia ti fasi toy penalti alla erxontai edo kai zitane antikemenikotita kai mas ti lene.Periergo den einai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι μόνο απο τους παίκτες της Μίκρας δεν έγινε διαμαρτυρία αλλά και απο τον πάγκο της.Αυτό πρέπει να το μνημονεύσουμε (για το ήθος των παιδιών αλλά και της τεχνικής ηγεσίας της)αφού με τέτοιες αντιδράσεις θα ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.
    Επίσης να του υπενθυμίσω οτι η φάση έγινε μπροστά στον επόπτη χωρίς να υποπέσει κατι το μεμπτό στην αντίληψη του(υπέδειξε πολλές φορές ο συγκεκριμένος επόπτης εις βάρος του Ατρομήτου παραβάσεις που πολλές δεν ήταν).
    Βλέπεις ορισμένοι οτι το ποδόσφαιρο το βλέπουν καλύτερα αφου το παρακολουθούν με ΚΥΑΛΙΑ.
    Οσον αφορά την κριτική του κυρίου οτι ο Ατρόμητος δεν ήταν τόσο καλός και οτι τα γκόλ τα έβαλε απο λάθη των αμυντικών της Μίκρας αυτά είναι αστειότητες και χαζομάρες.
    Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι του λάθους.Οποιος κάνει τα λιγότερα αυτός κερδίζει.Τι να πούμε και εμείς που βάλαμε 4 γκόλ και κερδίσαμε 3-1.
    Πρέπει ομως να συμφωνήσουμε φίλε μου οτι η μεγάλες ομάδες πρέπει να κερδίζουν τέτοια παιχνίδια εστω και αν δεν παίζουν αυτό που εμείς περιμένουμε να δούμε.
    Εμείς σαν οπαδοί αυτής της ομάδας είμαστε περήφανοι για την πρόοδο που εχει κάνει αλλά και για την εμπιστοσύνη που μας εχει ποτίση τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καθόλου περίεργο δεν είναι κύριε 9:53, όχι. Το αντίθετο ακριβώς. Για μας σημαίνει πως κάποιοι, άσχετα αν ενοχλούνται ή διαφωνούν μαζί μας, θέλουν την γνώμη μας. Αλλά πως την θέλουν μερικές φορές? Την θέλουν παντελώς υπερβατική σε σχέση με όλους τους άλλους, νομίζοντας ότι θα έχουμε πρόβλημα να το κάνουμε για να μας δοκιμάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΑΝ Η ΜΙΚΡΑ ΕΚΑΝΕ ΓΚΟΛ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΙΚΕΣ. Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΓΚΟΛ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. seligo kairo ua grafeis kai ua apadas monos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10.18
    oi φωνες και οχι το κοπυ πεις σε πειράζει
    ?
    ξεκολα και κοίτα τα πράγματα όπως είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κάτω τα χέρια απο τον διαχειριστη του μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή