Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Παραμένουν αδιάβαστοι-αδιάφοροι-άσχετοι και δυστυχώς επικίνδυνοιΔυστυχώς αυτοί που έχουν τις τύχες του Χιώτικου ποδοσφαίρου στα χέρια τους μυαλό δεν βάζουν με τίποτα. Αποτέλεσμα με το καλημέρα να αρχίσουν τα παρατράγουδα.

Πέρυσι αναδείξαμε το θέμα των αλλοδαπών (Καλαμωτή) που απέδειξε ότι η διαιτησία της Χίου (ο αρχιδιαιτητής κύριος Μαχαίρας και οι διαιτητές του ) ήταν αδιάβαστοι. Θα περίμενε κανείς, μετά την περυσινή γκάφα ολκής τους, φέτος να βάλουν μυαλό και να ανοίξουν αυτό το ρημάδι που λέγεται Κ.Α.Π.
Όχι κύριοι. Δεν το ανοίγουν με τίποτα. Αδιαφορούν παντελώς ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ και μάλιστα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, μηδενός εξαιρούμενου, από τους κυρίους που ασχολούνται με την διαιτησία και όχι μόνο.
Κάποιοι από τους διαιτητές πέρασαν και εξετάσεις για ανώτερες κατηγορίες.
Υποτίθεται ότι ΠΡΕΠΕΙ  να γνωρίζουν τον Κ.Α.Π.  Αλλά δυστυχώς ακόμη μια φορά φαίνεται το πόσο υστερούμε ΟΛΟΙ

Ποιοί από τους διαιτητές του κυρίου Μαχαίρα, μπήκαν στο κόπο να διαβάσουν τις ηλικίες που αναγράφονται στα δελτία των ποδοσφαιριστών και να δουν αν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ή όχι στον αγώνα για να τους γράψουν στα φύλλα αγώνα? ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. 

ΚΑΚΙΣΤΑ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π., ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΚΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΝΤΑΓΚΛΑΡΑΔΕΣ, ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Κ.Α.Π. ΑΡΘΡΟ 19 παράγραφος 10, 11

Εδώ θα πούμε και για τους κυρίους που επιμελήθηκαν φέτος την προκήρυξη. Διέδιδαν παντού ότι φέτος θα προβλέψουν τα πάντα. Μας είχαν ζαλίσει τα «μέζεα» με δηλώσεις περί αλλαγών και νέου πνεύματος. Αυτή είναι η αλλαγή και το πνεύμα;  Δείτε πως γράφουν προκηρύξεις σε άλλες Ενώσεις.  Δέκα λεπτά κόπος είναι, μπείτε στην ιστοσελίδα κάποιας άλλης Ένωσης.

Και επειδή κάποιοι θα πουν δεν καταλάβαμε τίποτα, για να το κάνουμε πιο εύκολο κυρίως για τους αναγνώστες μας  διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΣ Σερρών που σέβεται τους αθλούμενους και τους αναγνώστες της.Αλλά ακόμα και η ΕΠΣ Δωδεκανήσου στην προκήρυξη της κάνει αναλυτική αναφορά. Ιδού

Είναι το πιο χαρακτηριστικό ανάμεσα σε πολλές ενώσεις που ψάξαμε. Οι περισσότερες όμως κάνουν αναφορά στην προκήρυξη στο άρθρο 19 και στην ημερομηνία 1-1-2016 για τους γεννηθέντες του 2001. Όχι σαν άλλες που αναμασάνε κάθε χρόνο το ίδιο κείμενο διότι βαριούνται και που ζουν. Εδώ κανείς από τους υπεύθυνους για την σύνταξη της προκήρυξης δεν διάβασε τον νέο Κ.Α.Π.; Κύριε Πρόεδρε, κύριε Γενικέ; Κανείς; Μόνο για την βόλτα πήγατε στη ΓΣ της ΕΠΟ; Δεν ακούσατε για τις αλλαγές στον ΚΑΠ; Τι ψηφίσατε; 

Και δυστυχώς υπάρχει και άλλη παράλειψη στην προκήρυξη αλλά στην ώρα της. Δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ασφάλεια των μικρών παιδιών

Στο θέμα μας τώρα. Είναι προφανέστατο ότι απαγορεύεται να συμμετάσχουν (αγωνιστούν είτε γραφούν σε φύλλο αγώνα) τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2001, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Δυστυχώς εδώ έχει συμβεί από την πρώτη ημέρα.

Ορίστε και τα φύλλα αγώνα που αποδεικνύουν ότι ουδείς από αυτό που λέγεται διαιτησία Χίου, ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015-16 Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΥΡΓΟΣ – ΟΜΗΡΟΣ

Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΚΑΤΣΑΡΗ

Παρατηρητής διαιτησίας και αγώνα ο κύριος Μαχαίρας. Θερμότατα συγχαρητήρια για αυτό το χάλι.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015-16 Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΑΡΚΑΙΝΑ – ΚΥΒΕΛΗ
Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΕ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015-16 Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΟΛΟΠΟΤΑΜΙ - ΚΛΑΣΙΚΟ
Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΤΖΑΜΟΥΤΖΑΝΤΩΝΗ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015-16 Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΤΛΑΣ - ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
Διαιτητής: Συγχαρητήρια κύριε ΤΣΙΑΝΤΟ


ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2015-16 ΟΜΗΡΟΣ - ΚΑΛΑΜΩΤΗ
Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΣπυριάδηΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΦΙΝΑΣ – ΘΟΛΟΠΟΤΑΜΙ
Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ


Στον αγώνα  Κοφινάς – ΘΟΛΟΠΟΤΑΜΙ, ο διαιτητής Επιτροπάκης κακώς ανέγραψε στο φ.α. τον Πιτσάκη Π.


ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2015-16 ΚΥΒΕΛΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟ

Στον αγώνα  Κυβέλη - Ποσειδών, ο διαιτητής Διακουμάκος κακώς ανέγραψε στο φ.α. τον Μαϊστράλη Αλ.

ΑΡΧΙΔΙΑΤΗΤΗΣ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Κύριε Μαχαίρα ο γιαλός σίγουρα στραβός δεν είναι. Είστε ο μέντορας που επιμορφώνει του διαιτητές. Τι τους είπατε για τις αλλαγές στο Κ.Α.Π.; Ούτε εσείς  γνωρίζεται?

Εσείς και οι διαιτητές αρμενίζετε θεόστραβα και θα πέσετε σε βράχια. Το να πέσετε βέβαια και να τσακιστείτε είναι πρόβλημά σας και δεν μας καίγεται καρφάκι. Το θέμα όμως είναι ότι με την ασχετοσύνη σας, πέραν των κανονισμών που δεν τηρείται για πολλοστή φορά,  μπορεί να βλάψετε την υγεία μικρών ανυποψίαστων παιδιών που αγαπάνε το ποδόσφαιρο.

Το πρώτο που έχετε να κάνετε, αν βέβαια υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής και σεβασμού απέναντι ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ και ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, είναι να τηρήστε δίχως άλλο την παράγραφο 12 του άρθρου 19 του Κ.Α.Π. και να τιμωρήσετε με ποινή 2 μηνών μη ορισμού σε αγώνες όλους τους διαιτητές που δεν τήρησαν τον Κ.Α.Π. Και αν δεν έχετε διαιτητές πάρετε από την εξέδρα…το προβλέπουν οι κανονισμοί.

Σας βάζουμε την σχετική διάταξη Κ.Α.Π. ΑΡΘΡΟ 19 παράγραφος 12 που επιβάλει την τιμωρία τους.


Αν δεν τους τιμωρήσετε, το μόνο που μένει είναι να παραιτηθείτε όλοι μαζί διαιτητές και μέλη της ΕΠΣ Χίου, μην θρηνήσουμε θύματα στο τέλος, διότι σε μερικά θέματα είστε πλέον και επικίνδυνοι.

ΟΜΑΔΕΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Προηγουμένως αναφέραμε το πόσο υστερούμε ΟΛΟΙ.
Εσείς κύριοι των ομάδων τι ρόλο παίζεται? Γιατί δεν ανοίγεται τον παναθεματισμένο Κ.Α.Π. να διαβάσετε μη γίνει καμία στραβή; Δεν το κάνετε διότι είστε και εσείς αδιάφοροι. Μόνο για κανένα πέναλτι ή γκολ που σας ακύρωσαν χαλάτε τον κόσμο. Γονείς σας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Πως τα προστατεύεται από τους παραπάνω άσχετους διαιτητές: Αν, ο μη γένοιτο, είχαμε τραυματισμό κάποιου μικρού που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής τι θα λέγατε στους γονείς;

ΓΟΝΕΙΣ
Το νου σας γονείς. Πολύ καλά κάνατε και αφήσατε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Όμως έχετε το νου σας διότι δυστυχώς μερικοί αδιαφορούν παντελώς, με κίνδυνο την υγεία των παιδιών σας. Σας το επισημαίνουμε τώρα που είναι νωρίς….διότι μετά θα είναι πάρα πολύ αργά. Ο νομοθέτης που έβαλε έτος γέννησης όλων την 31η Δεκεμβρίου, το έκανε για την υγεία τους. Οι προηγούμενοι είναι άσχετοι και αδιάφοροι οπότε δυστυχώς εσείς πρέπει να ενημερωθείτε για να προστατέψετε τα παιδιά σας.

Κύριε Μαχαίρα κύριοι της ΕΠΣ Χίου:

Ειλικρινά ο μόνος λόγος που το αναδεικνύουμε το θέμα τώρα είναι η ασφάλεια των παιδιών. Θα ήταν ιδανικό να αφήσουμε να εκτεθούν κι άλλοι διαιτητές και να μην υπάρχει για δυο μήνες κανείς διαθέσιμος. Αλλά είπαμε η ασφάλεια των μικρών.   

Εμείς τώρα περιμένουμε την αντίδραση σας και κατά το πόσο είστε διατεθειμένοι να εφαρμόσετε τον κανονισμό όπως πρέπει και όπως μερικοί από εσάς διαδίδετε ότι φέτος όλα θα λειτουργούν βάσει κανονισμών
Κύριε Φρατζέσκο, κύριε Μαχαίρα, είστε μέλη του Τ.Ο.Δ. Η ευθύνη είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Η εφαρμόστε τον κανονισμό ή ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
Πέρσι  με τους αλλοδαπούς το επιχείρημα σας για τη μη τιμωρία των αδιάβαστων διαιτητών ήταν, «μα δεν έκανε κανείς ένσταση», δε φταίνε οι διαιτητές. Τώρα ο Κ.Α.Π. είναι ξεκάθαρος, ένα και ένα ίσον δύο, ( ούτε ο πρώην νομικός σύμβουλος, που πάντα επικαλείστε στα δύσκολα, τακτική που μάθατε από πρώην Πρόεδρο, δεν θα μπορούσε να δώσει διαφορετική ερμηνεία) Για να σας δούμε τώρα.


Υ.Γ.1 Φυσικά και σήμερα στον αγώνα Κυβέλη – Ερασιτέχνης, ο διαιτητής Μαυρίδης ούτε που πήρε χαμπάρι ότι ο Μαϊστράλης Αλ. (που έβαλε και δύο γκολ) δεν έπρεπε να αγωνιστεί. Ωστόσο έχει το δικαίωμα ο Προγούλης να κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή έτσι ώστε να κερδίσει το ματς στα χαρτιά ο…ίδιος. 


Υ.Γ.2 Το θέμα ανέβηκε σήμερα για να μην μπορεί καμία ομάδα να κάνει ένσταση για κακή συμμετοχή ποδοσφαιριστή και να πάρει το ματς στα χαρτιά. Εκδούλευση δε πουλάμε σε κανένα.
Υ.Γ 3 Και βέβαια ξεκινά και πάλι το ΓΚΑΦΟΛΟΓΙΟ – ΑΣΧΕΤΟΛΟΓΙΟ διότι η χρονιά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προβλέπεται «καυτή».

22 σχόλια:

 1. αρχισες παλι, αφού δεν ασχολιούμαστε μαζί σου ούτε με τον άλλον από την αλήθεια. Χαράς το κουράγιο σου να γράψεις όλα αυτά τα καταιβατά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ασχολησου με τα χαλια σου αχρηστε κι ανυπαρκτε μια ζωή άσχετοι.

   Διαγραφή
  2. Με το καλημερα εγιναν παλι ρόμπες. Που θα παει αυτη η δουλεια; Ποσο αχρηστοι ειναι τελικα ρε;

   Διαγραφή
 2. συγχαρητηρια γιωργο τους εκανες μεγάλη ρόμπα! πολλά μπράβο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μονο 2 ραμματα εκανε ο μικρος....τπτ το σπουδαιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι τους μαθαίνεις ρε μέντορα στα μαθήματα που τους κάνεις τόσο καιρό; Μάλλον πως να πίνουν υποβρύχια και να γίνονται τύφλα κάθε βράδυ . Άντε φύγε και συ και αυτοί που σε κρατούν. Για τίποτα δεν είστε. Πρόεδρε και γενικέ που υπογράφετε την προκήρυξη τι έγινε; Αδιάβαστοι; Δρόμο και εσείς. Εφαρμόστε μια φορά τον κανονισμό, αλλιώς δίνετε δικαίωμα στις ομάδες να κάνουν ότι γουστάρουν. Με τι μούτρα θα τους πείτε φέρε το δεκάρικο γιατί το λέει ο κανονισμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ε.Π.Σ. Χίου και εφαρμογή κανονισμών. Το καλύτερο ανέκδοτο ever.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. κατα τα αλλα τα γηπεδα σας φταινε που ειναι ακαταλληλα.αλλα δε πειραζει οπου και να μας στηλετε θα σας περιμενουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. τι θα ρωτησετε βρε άσχετοι το νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ Νομικό σύμβουλο χρειάζεται κανεις να καταλάβει ότι του 2001 παιζουν από 1-1-2016. Πιο κάτω δεν πάει. Ξεκουμπειστείτε είστε άσχετοι και επικίνδυνοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ρομπα εγιναν για ακόμη μια φορα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. kali xronia
  endaferon to arthro tou reporter, mathainoume toylaxiston
  oi diaitites oxi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. 'Εντονο παρασκήνιο παίχτηκε με την έδρα του ματς ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ηρακλή Θυμιανών.
  Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα όταν ο Δήμος έκρινε ακατάλληλο το γήπεδο του Αγίου Γεωργίου, όπως επίσης και αυτό της Καλαμωτής. Ενόψει του ντέρμπυ ζήτησαν από τον Ατρόμητο να υποδείξει άλλο γήπεδο ή να φτιάξει την ζημιά στις κερκίδες. Οι Αγιωργούσοι παρότι μπορούσαν να επισκευάσουν τη ζημιά σε μία μέρα έφαγαν πόρτα από τον εργολάβο του Δήμου που επικλέστηκε φόρτο εργασίας.Έτσι πρότειναν το γήπεδο του Δαφνώνα για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής. Η πρόταση απορρίφθηκε από την ΕΠΣ λόγω ακαταλληλότητας στο τερέν του γηπέδου που σημειωτέον το Σάββατο (2 μέρες πριν θα αγωνίζεται η Δάφνη κανονικότατα)! Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα ο αγώνας καταλήγει να γίνει την προσεχή Δευτέρα στο Δημοτικό Στάδιο.

  Με όλο το σεβασμο κ Γιωργο εχεις κανενα νεο?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ειμαι ο κ. Γιωργος φίλος ομάδας από τα νοτια είμαι.
   το ακαταλληλο τερέν είναι αστεια δικαιολογία αν ίσχυε θα δεν θα επαιζε η Δαφνη. Αλλου ψάξτο, πέρσι έγινε ντόρος για κατι" φιλικά".

   Διαγραφή
  2. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο μονος αρμοδιος να αποφασίσει για την ακαταλληλοτητα του αγωνιστικου χωρου ειναι ο διαιτητής. (αρθρο 9 και 10).Λογικα δε γινεται να ειναι καταλληλο το Σαββατο και ακατάλληλο τη Δευτέρα χωρις να μεσολαβησει καταστροφη ή δολιοφθορά. Αλλα και παλι πριν τον αγωνα να ελεχτει απο τον διαιτητή και αυτος να παρει την τελικη αποφαση αποφαση. Κάτι αλλο δε γνωριζω αλλα κατα τη γνωμη μου, οι καποιοι δεν θελουν τον Ατρομητο να παιξει στο Δαφνωνα. Συνεπως ψαξτε τα κονε μεταξυ των ομαδων μεσα στην ΕΠΣ για το ποιος θελει ή δε θέλει τον Ατρομητο κοντρα στην εδρα του.

   Γιωργος Ραπτακης

   Διαγραφή
 11. ε βεβαια ο μπαμπας(κυριολεκτικα) το κανονισε.οποιος το καταλαβε το καταλαβε.παντως η ευνοηση σε καποιες ομαδες φαινετε.και ακομα ειμαστε στη 2η αγωνιστικη.!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ωραια κληρωση στο κυπελλο. παλι τον κουλουκο στειλαμε να μας εκπροσωπησει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. οπως είδες δεν έγινε κάτι. Δεν πανε να φωνάζεται εσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ειναι μέχρι να βρεθουν δυο τρεις ομάδες με διοικηση που να μην χαμπαριαζει τίποτα και να τους κάνει την καταγγελία. Αλλά όσο οι ομάδες νοιαζονται για ένα φαουλ κι ενα πεναλτυ αυτοί θα κάνουν τις μαλακιες τους κάθε χρόνο.Σε άλλα μέρη θα ειχαν φύγει από καιρό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ολα τα λεφτα η φωτογραφια του κ. Επιτροπάκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή