Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Οι τσέπες των σωματείων άδειασαν κατά 7200 ευρώ από τα πρόστιμα.



Αυτή είναι η φετινή σούμα από τα πρόστιμα που έπεσαν δικαίως ή αδίκως και βγήκαν από τις τσέπες των ομάδων σε Α΄ και Β΄ κατηγορία.

Το τι γινόταν βέβαια με την απόδοση των ποινών από την «μονήρη» πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Χίου σας το λέγαμε όλο το χρόνο. Με δύο κουβέντες γινόταν «πανικός κι ομίχλη» καθώς οι ποινές και τα πρόστιμα εφαρμόζονταν έτσι όπως ταίριαζαν ανάλογα την ομάδα ή το περιστατικό. Δηλαδή….ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ.

Ας δούμε όμως τα επιμέρους στοιχεία σημειώνοντας ότι όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες, κατέθεσαν με πρόστιμα τον οβολό τους στην ΕΠΣ.

Το κόστος των κόκκινων καρτών στα σωματεία της Α΄κατηγορίας ήταν  1750 ευρώ. Τα περισσότερα πλήρωσε ο Βαρβασιακός και η Αναγέννηση (από 190 ευρώ). Ο πιο  απείθαρχος παίκτες ήταν ο Γιασεμής της Ελάτας που αποβλήθηκε τέσσερις φορές και κόστισε στην ομάδα του  60 ευρώ.


Στην Β΄ κατηγορία τα πράγματα ήταν πιο ήσυχα με τις κόκκινές να κοστίζουν μόνον 900 ευρώ. «Κακούργα» ομάδα της κατηγορίας η Φάρκαινα οι παίκτες της οποίας είδαν κόκκινη κάρτα 10 φορές ωστόσο τα περισσότερα πλήρωσε η Δόξα που είχε εννέα αποβολές, με το κόστος να φτάνει τα 220 ευρώ. Η Δόξα είχε και τον πλέον «κακό» των δύο κατηγοριών, τον Ντομάτα που δέχτηκε ποινή 9 αγωνιστικές.

Αποβολές πάντως είχαμε και στα προπαιδικά που κόστισαν όμως μόλις 60 ευρώπουλα.

Εκεί όμως που ξεφεύγει η κατάσταση είναι στα πρόστιμα των ομάδων, τα οποία έφτασαν στο ύψος των 4.500 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή περίπου 1,5 εκ. δραχμές για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο καλύτερος πελάτης της ΕΠΣ Χίου ήταν η Φάρκαινα η οποία πλήρωσε συνολικά 600 ευρώ. Η μεγάλη καμπάνα όπου η ομάδα πλήρωσε μία ξεγυρισμένη 400αρα,  ήταν στον αγώνα με τον Άτλα, όπου οι Φαρκαινίστας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διότι μεταξύ άλλων φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Πρόεδρου της ΕΠΟ και της ΕΠΣΧ, Γ. Σαρρή. Απλά θα σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ στα γήπεδα ακούει πολλά και διάφορα (π.χ. στην Τούμπα), με τελευταίο τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο στο «παραπεμπτικό» των ομάδων ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δεν διαβάσαμε κατηγορίες για το κράξιμο. Προφανώς άλλο η Φάρκαινα και άλλο τα μεγαθήρια.


Από την Α΄ κατηγορία τα περισσότερα πλήρωσε ο Όμηρος φτάνοντας στα 600 ευρώ εκ των οποίων τα 200 είχαν να κάνουν με την τιμωρία του Γιοβανάκη ο οποίος «συνελήφθη» από τις «άοκνες» αισθήσεις του διαιτητή να παρανομεί «ασύστολα».

Αν τώρα μέσα από τα πρόστιμα ψάχναμε να δώσουμε σε κάποια ομάδα το "κύπελλο ΗΘΟΥΣ", δηλαδή σε αυτήν που ήταν λιγότερο απείθαρχη από όλες και σε όλα τα επίπεδα, στην μεν πρώτη κατηγορία θα ήταν  η Καλαμωτή με συνολικά πρόστιμα στα 140 ευρώ  και στην Β΄ κατηγορία το Πανεπιστήμιο που είχε συνολικά μόνον δύο αποβολές κόστους 20 ευρώ. Πολλά συγχαρητήρια στους φοιτητές  του νησιού για την απόλυτα πολιτισμένη συμπεριφορά τους.



Υ.Γ. Διαβάσαμε στο blog της Chiompala περί της προτάσεως που έκανε  για ταμείο αρωγής ποδοσφαιριστών. Ορίστε λοιπόν πόροι. Πιέστε την ΕΠΣ Χίου να καταβάλει σε αυτό το ταμείο το 10% από τα πρόστιμα. Επίσης για περαιτέρω πληροφόρηση της Chiompala ή για όσους εκτιμούν την πρόταση που έκανε ως βάσιμη και ουσιαστική, ας ψάξουν για την απόλυτα πετυχημένη κίνηση που έχει γίνει από καιρό  στην ΕΠΣ  Ρεθύμνου για το ίδιο ακριβώς θέμα. 

6 σχόλια:

  1. τριμελης λεει η επιτροπή πρωταθλήματος για να είναι πιο ευέλικτη, Να βάλω τα γέλια ή τα κλάματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΟΛΑ???? ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ, ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό μου έκανε περισσότερο εντύπωση. Τώρα αν υπάρχει κάτι που έχει αλλάξει και πρέπει να το είχα καταλάβει συγνώμη. Δεν έχουμε όλοι την ευφυΐα σου.

      Διαγραφή
    2. ΣΤΕΡΕΙΣΤΕ...ΕΥΦΥΙΑΣ

      ΠΑΕ ΠΑΟΚ

      Διαγραφή
  3. ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ; ΤΗ ΧΙΟΜΠΑΛΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ Η ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την πρόταση περί ταμειου αρωγής για την Χίο την διάβασα στην Χιόμπαλα. Εγω όταν διαβάζω κάτι που εκτιμώ ότι έχει ουσία, από όπου και αν προέρχεται, θα το ενισχύσω με επιπλέον πληροφόρηση. Η πρόταση αυτή θέλει χρήματα και εφόσον οι ομάδες πληρώνουν τα συκώτια τους σε πρόστιμα, ας κάνει η ΕΠΣ δώρο το 10%. Το τι συμβαίνει γενικά στην Κρήτη το γνωρίζω. Αν τωρα καποιοι (ποιοι άραγε???) προσπαθούν να οικειποιηθούν προτάσεις άλλων είναι δικό τους θέμα και πρόβλημα. Η ουσία και πάλι είναι οτι ας γίνει επιτέλους κάτι και ας το κάνει και ας το οικειοποιηθεί όποιος θέλει, αρκεί κλάτι να γίνει...
    Γ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή