Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ατρόμητος - Λαίλαπας 0-1



Ως άλλος Ατρόμητος Περιστερίου ή Αστέρας Τρίπολης ή ότι άλλο παρόμοιο βλέπουμε  στην Super League αυτό καιρό, ο αδιάφορος Ατρόμητος Αγίου Γεωργίου που ξεκίνησε σήμερα με αρκετούς μικρούς στη ενδεκάδα του, έκανε το «ψυχικό».

Ουσιαστικά  έκατσε και έχασε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος από τον…Λαίλαπα με 1-0, ο οποίος Λαίλαπας σε όλο τον δεύτερο γύρο είχε μόλις δύο ισοπαλίες!!!

Αν μάλιστα θυμηθούμε την προκλητικά χαριστική απόφαση υπέρ του από την ΕΣΠ Χίου στο ματς με τον Ηρακλή, σήμερα πήρε και το δεύτερο δώρο και πάει αυτός στα μπαράζ εις βάρος της Κυβέλης (άλλη Μπάρτσα αυτή σήμερα) που θα έπρεπε να είναι στη θέση του.


ΜΙΝΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε λοιπόν το πρωτάθλημα για τον Ατρόμητο ο οποίος τερμάτισε τελικά 5ος  χαλώντας την εικόνα της πορείας του, από την στιγμή που βρέθηκε εκτός στόχου πρωταθλήματος.

Τον ολοκληρωμένο απολογισμό θα τον κάνουν οι ιθύνοντες της ομάδας. Εμείς μόνο στατιστικά μπορούμε να συμβάλουμε λέγοντας το πιο απλό και εύκολο που έχει να κάνει με τις πολλές αμυντικές αδυναμίες που καταγράφηκαν. Με 27 γκολ παθητικό, πρωτάθλημα δεν μπορείς να διεκδικήσεις στην Α΄ Χίου και αυτό είναι ένα στοιχείο γνωστό εδώ και χρόνια. Είναι η μόνιμα Αχίλλειος πτέρνα του. Κράτησε το μηδέν μόνον σε οκτώ ματς όταν πρόπερσι αυτό έγινε 14 φορές.

Επιθετικά φέτος η ομάδα ήταν επίσης μέτρια καθώς πέτυχε 57 σε σχέση με πέρσι που έφτασε  τα 85 και πρόπερσι τα 78 γκολ!!! Πρώτος σκόρερ ήταν ο Παντελής Σούκας με 16 γκολ. Πολύ πεσμένος όμως και αυτός αγωνιστικά σε σχέση με πέρσι ή πρόπερσι, με τις αιτίες να τις ξέρει καλύτερα από όλους ο ίδιος.

Γκέλες με τις υποδεέστερες ομάδες πάντα συμβαίνουν όμως τον βασικότερο ρόλο αναμφίβολα έπαιξε και η παρουσία του Ατρομήτου στα ντέρμπι. Στις καίρια χρονικά στιγμές δεν μπόρεσε, με την διαιτησία να μην αποτελεί το μόνιμο άλλοθι.  Μία νίκη και μία ήττα με τον πρωταθλητή Ηρακλή, μία νίκη και μια μεγάλη ήττα με Κανάρη, μία ισοπαλία και μία ήττα με Δάφνη και απρόσμενα δύο ήττες από τον φετινό…Όμηρο που νίκησαν όλοι οι διεκδικητές. Αυτό το -6 με τον Όμηρο ήταν επίσης καθοριστικό.

Ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια έχει ξεμείνει από γηγενείς. Δηλαδή από παιδιά του χωριού που θα πρέπει να αντικαταστήσουν τους «γηραιότερους». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ματώνει οικονομικά ψάχνοντας βασικά παίκτες από τις άλλες ομάδες. Στο σημείο που έχει φτάσει, δύο πράγματα μπορεί να κάνει. Αν θέλει να πρωταγωνιστεί θα πρέπει να συνεχίσει να «ψωνίζει» παίκτες αλλά μόνο από το απάνω ράφι και όχι ξαναζεσταμένα πράγματα. 

Αν θέλει μετά από μερικά χρόνια να στηριχτεί και πάλι στις δικές του δυνάμεις, θα πρέπει να αφήσει το πρωτάθλημα κατά μέρος και να ασχοληθεί στο να χτίσει ομάδα κατά το δυνατόν από Αγιοργούσους, με τις απαραίτητες πάντα προσθήκες. Δεν είναι υποχρεωτικό να βάζει στόχο συνεχώς το πρωτάθλημα. Το θέμα βέβαια της ανανέωσης της ομάδας από παιδιά του χωρίου είναι μία «αμαρτωλή» ιστορία που προκάλεσε πολλά και διάφορα.

Ανανεώνουμε το καθαρά αγωνιστικό μας ραντεβού με τον Ατρόμητο στο blog,  με τη νέα περίοδο.

19 σχόλια:

  1. Αν είχε 5-6 αγώνες ακόμα δεν γλύτωνε η ομάδα τα μπαράζ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν δεν ανοιγες το στομα σου δε θα λεγες μπαρουφες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ουσιαστικά έκατσε και έχασε". Το πιστεύεις αυτο που γράφεις. Το κίνητρο δεν παίζει ρόλο. Από εκει που είσαι όμως δε μπορείς να εχεις σφαιρική και πραγματική εικονα. Όσο για την αποτίμηση γράφεις πολύ σωστά πράγματα. Απο το 2009 και μετά δεν εδωσαν αξία σε παιδιά από το χωριό. Ούτε η διοικηση και προφανως ούτε οι προπονητές. Και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγραψα την αποψη μου ειτε αρεσει ειτε οχι. Ομαδα που εχει δυο ισοπαλιες σε ενα ολοκληρο δευτερο γυρο, διπλο στον Αι Γιωργη δεν παιρνει ουτε με σεισμο διοτι οι δυο ομαδες δεν εχουν καμια απολυτως σχεση. Απολύτως μα απολυτως καμια.Ναι ουσιστικα εκατσε και εχασε ασχετα το ποτε μπηκε το γκολ. 1000 φορες να παιξουν μεταξυ τους υπο κανονικες συνθηκες, πες μου πόσες φορες θα παρει το πολυ ισοπαλια ο Λαιλαπας? Μην τρελαθουμε δηλαδη...δυο κανταρια μπαλα την ξερουμε και δεν θα την ξεχασουμε. Το τι εγινε άστο. Οσον αφορα τα υπολοιπα χαιρομαι που συμφωνεις. Δεν νομίζω σε οτι έγραψα να υπηρχε καποια υπερβολη ή κάτι αναληθές.
    Γ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ναι ουσιαστικά έκατσε και έχασε ασχετα το πότε μπήκε το γκολ" :απλα λυπηρο κύριε Ραπτάκη για ένα νοήμονα άνθρωπο! Η barcelona χθές έχασε 1-0 από την granada... 1000 φορές να παίξουν τις 999 θα κερδίσει η Barca... Στο ποδοσφαιρο δεν υπάρχουν "κανονικές συνθήκες" κύριε Ραπτάκη! και αυτή ακριβώς είναι η γοητεία του! και για αυτό η μπάλα είναι ο βασιλιάς των σπόρ! Οι παρόντες στο γήπεδο ΦΙΛΟΙ του Ατρομήτου είδαν και ξέρουν την αλήθεια που δεν θέλετε να δείτε... Απλά λυπηρό...

      Διαγραφή
    2. Κατά τον ίδιο λοιπόν τρόπο η Βεροια νικησε τον ΠΑΣ στα Γιαννινα, ο Λεβαδειακος Ατρόμητο και Αστερα για πλακα και αν συνεχισω θελω αλλα ενα μπλογκ για να χωρέσουν τα αντίστοιχα. Συγκρινεις Ισπανικό πρωτάθλημα και λες για Μπαρτσελόνα μην εχοντας ανοιξει ποτε στην ζωη σου να διαβασεις κατι για την Μπαρτσελόνα και ερχεσαι να το πεις σε καποιον που γραφει για το Ισπανικο πρωταθλημα συνεχόμενα επί 18 χρόνια. Εκανες μπίνγκο. Ημαρτον. Στο ποδόσφαιρο αγαπητε υπάρχουν κανονικές συνθήκες αλλά ταυτόχρονα για πες μου....ο τρματοφύλακας του Λαίλαπα είχε την ίδια πίεση με τον Καρνέζη και έπαιξε το ίδιο καλά?Δηλαδή ο Ατρόμητος έκανε αλοιφή τον Λαίλαπα ή έγινε το ανάποδο? Εσύ δηλαδή είδες τη Γραναδα (αν ειδες και το ματς) να έχει τέσσερα δοκάρια και να έχει κατοχή μπάλας?
      Βρες αγαπητε αλλο παραδειγμα και εδω ειμαι διότι τα επιχειρήματα σου ήταν αντίστοιχα λυπηρα.
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
    3. Η ποδοσφαιρκή διαφορά μεταξύ Ατρομήτου και Λαιλαπα ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ είναι χαώδης. Εκτός και μέσα σε ένα μηνα βαρεσαμε πληρη διαλυση και γιναμε καφενειο. Τότε ναι μπορεί να χάσουμε και από το Πανεπιστήμιο και παω πασο. Το ίδιο κράξιμο που ρίχνω εκει που γραφω για τις ομαδες της Σουπερ Λιγκ που ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ κανοντας ομάδες στυλ Βεροια και Πλατανια Μπαρτσελόνες λεω και εδω και γωμη δεν αλλαζω. Ο Ατρόμητος είχε δεν είχε κίνητρο, έπρεπε να μπει και να ρίξει στην ομάδα που δεν έστριβε επί ενα ολόκληρο γύρο ουτε με κουπι μια 5αρα.
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
    4. και όμως μπήκε με τέτοια διάθεση, είτε το πιστεύτε είτε όχι. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που δεν έβαλαν ούτε καν τα δεύτερα τους σε ένα ματς που σίγουρα δεν ήταν βαθμολογικά αδιάφορο... ... και μάλιστα το επιβεβαίωσαν κιόλας με τις δηλώσεις του προπονητή τους! Για τέτοιο σεβασμό στο όνομά τους μιλάμε... Αυτή είναι χαώδης διαφορά του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ με τις ομαδούλες...

      Διαγραφή
    5. Η ουσία είναι οτι ο Ατρομητος εδωσε τροφη για υποψιες πασης φυσεως και δεν σταθηκε στο υψος των περιστασεων σε καμια περιπτωση. Δεν γίνετε αγαπητε φίλε να σου κάνει μεσα στην εδρα σου ο συγκεκριμενος Λαιλαπας 4 δοκαρια και να σε παιζει. Ποσα χρονια εχεις να το δεις αυτο σε παρακαλω από τον Ατρόμητο τιμια πες μου? Δηλαδη ενας Παντελης δεν μπορει μόνος του να τους διαλύσει για πλακα? ΗΜΑΡΤΟΝ
      Και ενα τελευταιο που εθιξες. Μου ειναι αδιαφορο τι κανουν οι αλλες ομαδες και αν προσεξες χτες εγραψα και για την αλλη "Μπαρτσα" που επισης κέρδισε. Εμένα με ενδιαφέρει ο Ατρόμητος τι κανει και οποτε δινει δικαιωματα οπως αυτο θα τρωει κραξιμο και ταιδια ειχα ξεκαθαρισει καποτε σε ενα αλλο προεδρο οτι θα κανω.
      Για άλλες περιπτώσεις τωρα τελευταια επισης εμαθα πολλά και διάφορα και σιχαθηκα ακομα μια φορα για το "ερασιτεχνικό" ποδοσφαιρο και για μερικους που το παιζουν υπερ ανω, τα οποία ομως δεν μπορω να γραψω διοτι δεν εχω τις αποδειξεις που πρεπει αλλιως θα σου ελεγα ποσα απιδια βαζει ο σακος και πως θα τιναζονταν πολλοι στον αερα. Εχουν ομως γνωση οι φυλακες. Αυτα.

      Διαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΣΤΟ ΛΑΙΛΑΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΥΒΕΛΗ ΕΡΙΞΕ ΤΙΣ ΜΠΙΧΤΕΣ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pedia o atromhtos den exh pa8os den eine kala sthmeni mesa sto gipedo kai den exoyn kali kikloforia tis mpalas, ektos apo ton simo oloi oi aloi apla pezoyn gia na lene otoi pezoyn ego pistebo oti san olokloiromenoi omada htan mono o dafnonas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το φαλακρό κουνουπίδι στα λέει και γράφεις αυτές τις παπαριες ??? Άλλα o κολλητός και o ρουφιάνος σου θα φάνε πόδι..
    Κούκου καληνύχτα προδότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ολοκληρομενο αραουτ φιλε 8.04 αντε ρωτα και τους ιδιους τους ποδοσφαιριστες του δαφνωνα να σου πουν μερικα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ήθελα κύριε Γιώργο να σου κάνω μια πρόταση και αν θέλεις την αποδέχεσαι.
    Μην αφήνεις κάποιον να κάνει τον ρουφιάνο και τον κουτσομπόλη στο σάιτ εκτός αν το κάνει επώνυμα.
    Μας έχεις συνηθήσει σε αναλύσεις και προτάσεις για το ποδόσφαιρο και είναι λυπηρό να μπαίνει ο κάθε βλάκας και πικραμένος και να λέει τις χαζομάρες του.Πολλοί έχουν το ακαταλόγιστο και δεν μπορούν να καταλάβουν τα όρια του χιούμορ με την κακόβουλη κριτική πραγμάτων και προσώπων.
    Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν διαφωνω σε κατι απο οσα λες αλλα ειναι δυσκολο να πεισεις για να βρουν το θαρρος επωνυμης γνωμης ολοι αυτοι τσαμπα μαγκες. Το επωνυμο θελει θαρρος, το ανωνυμο τιποτα. Το να κρυβεσαι πισω απο ενα πληκτρολογιο και να γραφεις οτι ειδους ηλιθιοτητα υπαρχει ειναι χομπι μερικών παντου, οχι μονο εδω. Μην ξεχνας επισης οτι η ανωνυμια κρυβει κουσουρια, ανυπαρξιες, κομπλεξ και πολλα αλλα. Όντως το να καταλαβουν καποιοι τα ορια του χιουμορ με την κακοβουλη κριτική θελει μυαλο και επιπεδο. Δεν υπάρχει παντα. Το να αφηνεις ελευθερα σχολια εχει ρισκο αλλα δεν μπορει να γινει αλλιως. Σβηνω παντως οτι χρειαστει οπως του ηλιθίου 9:23.
    Γ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή