Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ένας χρόνος του νέου ΔΣ της ΕΠΣ Χίου. Ούτε καν κατώτερο των περιστάσεων. Απλά απών από αυτές.



Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή του νέου ΔΣ της ΕΠΣ Χίου και φυσικά θα ήταν μάταιο να ψάξουμε για να διαβάσουμε  ένα απολογισμό της δράσης του με δική του ανακοίνωση. Να δείξει και να περηφανευτεί (γιατί όχι) το έργο της στο φίλαθλο κοινό της Χίου.


Έστω όμως ότι έκανε για τα δεδομένα της αυτή την «πρωτοποριακή» ενέργεια, τι θα είχε να παρουσιάσει? Όσοι θυμούνται την «προεκλογική» περίοδο θα θυμούνται ίσως τις απορίες και τις ερωτήσεις μερικών, όπως πάντα αιρετικών, εγκάθετων, αντιπαθητικών και μισητών   στην ευρεία μάζα, για το τι μέλλει να πράξει το νέο ΔΣ της ΕΠΣ Χίου όταν εκλεγεί.  

Να παρουσίαζε δηλαδή ένα πλάνο, ένα σχέδιο δράσης, στόχους να πετύχει για την πρόοδο του αθλήματος του ποδοσφαίρου στο νησί.  Είδατε τίποτα να εμφανίσει? Όχι βέβαια. Και εκ του αποτελέσματος έκαναν πολύ καλά διότι δικαιώθηκαν απόλυτα. Δικαιώθηκαν διότι δεν δεσμεύτηκαν για απολύτως τίποτα διότι δεν έκαναν  τίποτα.


Ψάξτε όπου θέλετε και βρείτε κάτι το διαφορετικό που να έκανε η τωρινή διοίκηση από την προηγούμενη. Θα βρείτε κάτι? Θα βρείτε όμως γκάφες, παραβάσεις του ΚΑΠ κατά το δοκούν και προχειρότητα. Αυτό που ονομάσαμε όσο πιο κομψά μπορούσαμε ΓΚΑΦΟΛΟΓΙΟ. Αντικρούστε το αν μπορείτε.

Για ψάξτε για παράδειγμα για πρωτοβουλίες της ΕΠΣ Χίου προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των σωματείων από οικονομικά βάρη. Το πιο απλό δηλαδή από όλα, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα γίνονται τόσα και τόσα για τις ομάδες που αγκομαχούν. Τι θα βρείτε?


Για ψάξτε για κοινωνικές δράσεις στο νησί έτσι όπως κάνουν οι πλείστες άλλες ΕΠΣ στην Ελλάδα. Τι θα βρείτε?


Κοιτάξτε και την πρόοδο στους κόλπους της σε θέματα που αφορούν άμεσα τα σωματεία. Ορίστε ένα απλό παράδειγμα. Είχαμε διαβάσει και στον εκπρόσωπο τύπου ότι θα αναβαθμιζόταν με δικηγόρο η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Χίου. Την είδατε πουθενά την αναβάθμιση? Την υποβάθμιση σαφώς την είδαμε και την βλέπουμε. Οι πάντες διαμαρτύρονται πως από τριμελής είναι πλέον μονομελής, βγάζοντας κάθε τρεις και λίγο αποφάσεις διάτρητες, αρκετές από τις οποίες σας έχουμε ήδη αναφέρει (όχι όλες γιατί είναι δεκάδες). Πως γίνετε π.χ. απολογία σε μονομελή επιτροπή? Ποιος κανονισμός το γράφει? Οι άλλοι δύο (οι αόρατοι) τι άκουσαν και θα εκφράσουν γνώμη? Αντιδρά κανένας? Αλλά και αν αντιδράσει τι θα πετύχει? Μία πανέμορφη τρύπα στο νερό.


Και επειδή φυσικά θα μας πείτε μηδενιστές, θα προσθέσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει ο μέντορας κύριος Μαχαίρας να σουλουπώσει τα ασουλούπωτα στον τομέα του. Για ρωτήστε τον όμως αν είναι ευχαριστημένος με όσα βλέπει? Ρωτήστε τον να σας πει εδώ και ένα χρόνο τι άλλαξε προς το καλύτερο? Οι σχεδόν καθημερινές ανακοινώσεις για τις διαιτησίες μήπως? Σε λίγο θα χρειαστούν άλλου είδους εκπαίδευση και εξοπλισμό αντί για σημαιάκια διότι της αστυνομίας τελειώνουν τα καύσιμα. 




Τι φταίει? Το ΔΝΤ και η τρόϊκα ή μήπως η αδιαφορία των περισσοτέρων? Όλα βέβαια έχουν την εξήγησή τους. Ο σεβαστός Πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου έχει μεγαλύτερες σκοτούρες στο μυαλό του. Είναι στην ΕΠΟ με πολλαπλά βαρύτερα καθήκοντα καθώς διαφεντεύει τις τύχες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την ΕΣΠ Χίου θα ανακατεύεται? Και εκτός αυτού είναι υπεράνω κριτικής. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο  να ξεστομίζει ο οποιοσδήποτε έστω και ψήγμα κριτικής εναντίον του προέδρου.  Πίσσα και πούπουλα.


Όλοι οι υπόλοιποι βέβαια έχουν καλυφθεί κάτω από τον προστατευτικό του μανδύα, ικανοποιώντας την υστεροφημία τους ότι «υπηρετούν» το Χιώτικο ποδόσφαιρο. Από τους παλιούς δεν περιμέναμε απολύτως τίποτα. Θα είχαμε όμως τουλάχιστον  περισσότερες απαιτήσεις από μερικούς (όχι όλους, ήμαρτον δηλαδή) νεοεισελθόντες που πριν τις εκλογές διατυμπάνιζαν με στόμφο διάφορα. Αντ΄αυτού, στις κρίσιμες στιγμές αρκέστηκαν να δέχονται κριτική για τις κοινωνικές τους επαφές.


Το βαπόρι πάει μονάχο του και έχει μπει στον αυτόματο πιλότο.  Το μόνο που παρακαλάνε είναι να μην πιάσει καμία σοβαρή φουρτούνα διότι μέχρι να έρθει  ο καπετάνιος να πάρει το τιμόνι, από τη ναυτία θα έχουν πιεί ένα κιβώτιο δυνεμιδρυνάτες…κοινώς  δραμαμίνες ο καθένας. 




Οι περιστάσεις και οι εξελίξεις τρέχουν. Αυτοί απλά παραμένουν απόντες σαν τους διαιτητές που ψάχνανε στον Κοφινά για τα πιτσιρίκια.   



Και ένα τραγουδάκι αφιερωμένο για την παρέα

Ρούκουνας – Ούζο Ούζο

17 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ
    ΚΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι θυμασαι ρε 'ανθρωπε; ακόμα και αυτοι το χαν ξεχασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι ημερα και αυτή για την Αγίων Αποστόλων δεν τους λυπάστε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. GIA SOY MAXAIRA MAXARAGIA ME TH XATZARA....XAXAXAXA...POLY PLAKA MILAME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ουζο ουζο ουζο ουζο μπαρμα ουζο.....λυπησου τις κοιλιες μας πονεσανε απο τα γελια. Μας εκανες και γελασαμε ρε Γιωργη μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέγα λάθος κύριε Ραπτάκη. Τι σχέση έχει ο Ρούκουνας ή αλλιώς "Σαμιωτάκι" με αυτούς. Σεβασμό στους ΡΕΜΠΕΤΕΣ. Βάλτους κάνα Ρουβά άντε μέχρι Ρέμο όχι όμως και το ΣΑΜΙΩΤΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε 3:57 έχετε δικιο και σας ζητώ συγνώμη. Θα επανορθώσω όμως στην επόμενη ευκαιρία.
    Γ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχολιο για την ΚΟΙΝΣΕΠ Ακμή ΑΕ έχεις να μας πεις με οσα γινονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν θέλεις «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ» απάντηση που να τάσσετε ανοικτά υπέρ της θεραπείας…ιδού.
    Σαπούνι με Ντομάτα
    Η ντομάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων όπως κυτταρίτιδα, εκζέματα, AKMH, καλόγεροι ενώ θρέφει την επιδερμίδα.

    http://www.ksemygdonia.com/

    Ρίχτε άφοβα σε όποιον θέλετε. Καλό θα κάνετε αν έχει ΑΚΜΗ. Αυτό λέει η επιστήμη. Στην Ισπανία υπάρχει ο θεσμός της LA TOMATINA και ΑΚΜΗ εκεί δεν έχουν.

    Και ιδού η απόδειξη

    http://www.latomatina.org/

    Ελπίζω να σε κάλυψα.

    Γ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NA SE ENHMEROSO AN DEN EIDES

      Με την απορριπτική διάταξη του άρθρου 47 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου έθεσε τη μηνυτήρια αναφορά του νομίμου εκπροσώπου της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΚΜΗ» Β. Μήτσουρα κατά του επικεφαλής της Λ.Α.Σ. Μάρκου Σκούφαλου στο αρχείο.

      Παρότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το αιτιολογικό της απόφασης της Εισαγγελέως εικάζεται ότι σύμφωνα με το σκεπτικό του συγκεκριμένου άρθρου (47Κ.Π.Δ.) είτε η έγκληση Μήτσουρα δεν στηρίζεται στο νόμο, είτε χαρακτηρίστηκε ως ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης ή αβάσιμη στην ουσία της, είτε δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση της ποινικής δίωξης.


      KAI AKOLOYTHOYN......

      Διαγραφή
    2. Η κυρία εισαγγελέας ως γυναίκα, γνωρίζει πολύ περισσότερα πράγματα για την προστασία της επιδερμίδας…συνεπώς και όλες τις θεραπείες….π.χ. και για την ΑΚΜΗ. Η κυρία Κετσιαντζή έχω μάθει πως είναι εξαίρετη και άριστη στην εργασία της. Κόσμημα στην κυριολεξία. Πέραν αμφισβήτησης και αμφιβολίας όπως θα πρέπει να είναι όλοι οι δικαστικοί του μοναδικού θεσμού που λειτουργεί ακόμα σχεδόν όπως πρέπει.
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
  11. δεν υπαρχει κανενας να σε κλείσει μας εχεις κουράσει
    ντροπή σου εσύ γιατί ασχολείσαι με τη χιο, σταματα
    δεν εχεις καμία δουλειά
    δεν υπάρχει κανένας να σου πάρει την άδεια του σαιτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) είναι blog και όχι site
      2) όπως λέει και ο 11:49 αμα σε χαλά μην το διαβάζεις. Το σημερινό όμως για τη νέα ιστοσελίδα θα σου αρέσει, είμαι σίγουρος.
      3) Λογοκρισία στο διαδίκτυο έχει αλλού όχι στην Ελλάδα του 2014.
      4) πες μας που έχει άδικο σε αυτά που λέει και γω μαζί σου.

      Διαγραφή
    2. ΨΟΦΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
      ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ Σ'ΑΡΕΣΟΥΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ
      ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΗ/Ε

      Διαγραφή
  12. Doste toy fragka na toy to agorasete ki an se exei kourasei giati mpaineis? Mazoxa eisai? Mallon opote mi milas

    ΑπάντησηΔιαγραφή