Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Προς τον Β΄Αντιπρόεδρο της Ε.Π.Σ. Χίου κύριο Ιωάννη Βενετη



Θα ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής (το έχω ήδη κάνει) ότι το παρών blog και ο διαχειριστής του δεν έχει απολύτως τίποτα το προσωπικό μαζί σου. Το αντίθετο μάλιστα. Έχουμε συναντηθεί και μιλήσει πολλές φορές, θεωρώντας ότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση σε προσωπικό επίπεδο. Συνεπώς το «πρόβλημα» δεν είναι προφανώς ο Ιωάννης Βενετης. Κριτικάρω, σχολιάζω, πικάρω και τα «χώνω» όποτε το κρίνω σε μέλος ή μέλη της Ε.Π.Σ. Χίου. 

Χαίρομαι για την απάντηση σου κατά πρώτον διότι εσύ τουλάχιστον έχεις το θάρρος και απαντάς επώνυμα. Και κατά δεύτερον διότι μου κάνεις την τιμή να απαντάς επικαλούμενος την ιδιότητα σου ως μέλος της Ε.Π.Σ. Χίου και έτσι θα σε «αντιμετωπίσω». Ως μέλος της σεβαστής Ε.Π.Σ. Χιου

Ο επίσημος φορέας ενημέρωσης που υπάρχει στη Χιο για τα περί της Ε.Π.Σ. Χίου αν δεν κάνω λάθος είναι η ιστοσελίδα της. Το γεγονός βεβαία ότι κατόπιν απόλυτα εύστοχων ενεργειών του προέδρου σας, έχετε το προνόμιο να έχετε μέλος σας και τον διαχειριστή ιστοσελίδας για να  εκφράζει απόλυτα καθοδηγούμενος για το συμφέρον σας τις απόψεις και τις θέσεις σας, δεν παύει να σας αφαιρει είτε το θέλεις είτε όχι πολλά επιχειρήματα. Κάτι σαν Δούρειος Ίππος.  

Παραδέχεσαι και αναλαμβάνεις την ακεραία ευθύνη για μια άστοχη ενέργεια επικαλούμενος άγνοια ενός θέματος, με συνέπεια το γνωστό λάθος που ανέδειξα.

Επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. Χιου διαβάζουμε:

 1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΚΥΠΕΛΛΟΥ - ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΑΦΕΝΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (να ενημερώσετε την ιστοσελίδα με τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντος κυρίου)
ΒΕΝΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΓΚΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΟΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΦΕΡΓΑΔΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΕΡΑΦΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Υπάρχουν δέκα ονόματα εκ των οποίων ο ένας στην ιστοσελίδα του ανέδειξε αποδεδειγμένα το θέμα των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων. Να ρωτήσω λοιπόν και εγώ δεχόμενος ότι εσύ δεν ήξερες (αν και ξεκάθαρα σου λέω ότι δεν το δέχομαι), οι άλλοι επίσης δεν ήξεραν?  Τόση αγνοία? Μήπως η παρουσία τους στην επιτροπή είναι τυπική και μόνον? Μήπως δεν υπάρχει συντονισμός ή έλεγχος (καλοπροαίρετος) για τυχών λάθη? Μήπως ασχολείσαι μόνον εσύ και οι άλλοι απλώς «συνυπογράφουν» στα τυφλά έχοντας πλήρη άγνοια θεμάτων και κανονισμών?  Αυτό το συμπέρασμα δεν βγαίνει Γιάννη?

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που η επιτροπή πρωταθλήματος πέφτει σε λάθη και το ξέρεις άριστα. Ανέδειξα το θέμα του παράνομου καθόλα ορισμού του αγώνα Ατρόμητου – Ελατας και γνωρίζεις ότι είχα απόλυτα δίκιο άσχετα αν έντεχνα το όλο θέμα υποβαθμίστηκε. Ατασθαλία έγινε και στα μπαράζ, με το επιχείρημα ότι οι ομάδες «συμφώνησαν» να είναι τουλάχιστον αίολο. Τι θα πει συμφώνησαν? Δηλαδή αν αύριο συμφωνήσουν να μην πληρώνουν πρόστιμα θα το δεχτείτε? Δεν θέλω να ανοίξω άλλο θέμα (π.χ. οι «αμαρτωλοί» φιλικοί αγώνες), άλλα όπως θα συμφωνείς μέσα σε μια χρόνια παρατηρηθήκαν πολλά «λάθη». Και μάλλον θα συμφωνείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Άρα κάτι θέλει βελτίωση, συντονισμό, πληροφόρηση και περισσότερο έλεγχο. Διαφωνείς?

Το όλο θέμα πήρε διαστάσεις διότι «κάποιος» πήγε να κάνει το άσπρο μαύρο. Θα ήταν απλούστερο και ευκολότερο χωρίς να ανοίξει μύτη να μπείτε και να κάνετε από την Δευτέρα τις απαραίτητες διορθώσεις. Καλυτέρα όμως που έγινε διότι το πάθημα θα σας έγινε (ελπίζω) μάθημα για να είστε προσεκτικότεροι στο μέλλον.

Συμβουλή λοιπόν προς εσένα. Από τούδε και στο εξής, επειδή η ευθύνη σας είναι συλλογική και όχι μόνο ατομική, να μάθεις ότι δεν υπάρχει δεν ήξερα φίλτατε (το εννοώ απόλυτα) Γιάννη. Ως παλιός και αρχηγός της επιτροπής, να συμβουλεύεις και τους νεότερους που κομπάζουν έχοντας μερικοί ήδη καβαλήσει το καλάμι, να έχουν το νου τους και όταν πέφτει κάτι στην αντίληψη τους να στο αναφέρουν. Διότι για μερικούς όση αξία είχε μια συνάθροιση γαλών σε αυλή  άλλη τόση είχαν και οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες. Ο Μωάμεθ φίλτατε Ιωάννη δεν πηγαίνει πάντα στο βουνό. Ενιοτε και το βουνό πρέπει να πηγαίνει  στο Μωάμεθ. Αυτό να θυμάσαι πάντα και δεν θα χάσεις ούτε εσύ ούτε η Ε.Π.Σ. Χίου.

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου και τα σχόλια σου.
Γιώργος Ραπτακης.

4 σχόλια:

  1. ξέρεις κανεις να μας πει, ατρομητος με νεοχωρι πόσο τελειωσε, διαβάζουμε 4-0 και αλλου διαβάζουμε 5-1?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω πιστευω το 5-1. θα ειναι σιγουρα διασταυρωμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάποιος να τους πει να διαβάσουν και αυτό:http://www.sportschios.gr/index.php/2012-09-01-14-31-13/stivos/1465-2013-09-17-04-25-55
    Άρα σίγουρα θα γίνουν οι αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή