Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο βγήκε στο διαδίκτυο το παρών Blog, με σκοπό και στόχο να συνεισφέρει στην ενημέρωση του ποδοσφαίρου του νησιού. Ξεκαθαρίστηκε από την πρώτη στιγμή ότι υποστηρίζει τον Ατρόμητο ενώ στην συνέχεια ότι δεν αποτελεί την επίσημη φωνή του.

Σε αυτόν τον ένα χρόνο, πέραν των καθαρά αθλητικών γεγονότων και εκδηλώσεων που καλύψαμε, ενίοτε σχολιάσαμε την επικαιρότητα και πήραμε θέση σε θέματα που είτε αφορούσαν την ομάδα μας είτε όχι, εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας και δεν φοβηθήκαμε να πούμε ελευθέρα την γνώμη μας, υποστηρίξαμε ή καταδικάσαμε πρόσωπα, κάναμε προτάσεις, μέχρι ενός σημείου πρωτοτυπήσαμε, αναγκάσαμε (με την καλή έννοια) τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί μας, κάναμε ιστορικά αφιερώματα που για πρώτη φορά έγιναν σε τέτοια έκταση για το ποδόσφαιρο της Χίου και με λίγα λόγια κάναμε αισθητή την παρουσία μας. Κάποιοι συμφώνησαν με όσα γράφαμε κατά καιρούς και κάποιοι διαφώνησαν. Αναφαίρετο δικαίωμα όλων και το ένα και το άλλο.

Ωστόσο οι 120 χιλιάδες επισκέψεις σε αυτό το χρόνο, σε ένα «οπαδικό» blog ενός μικρού νησιού, σημαίνει πως κάτι κάναμε. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας έκαναν την τιμή να επισκεφθούν το συγκεκριμένο Blog, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων σαφώς και δεν είναι με τον Ατρόμητο.

Πάντως σίγουρα κάναμε και λάθη. Όποιος εκτίθεται και εργάζεται κάνει λάθη. Αλλοίμονο σε όποιους «κρύβονται» ασκώντας μόνο κοντόφθαλμη κριτική, παντελώς ανήμποροι να ξεπεράσουν κόμπλεξ και νοοτροπίες ετών. Ενίοτε σε μερικές περιπτώσεις στα σχόλια η κατάσταση ξέφευγε από τα όρια του επιτρεπτού, παρά τις συστάσεις μας. Και βέβαια δεν αποτελεί πρωτοτυπία το πώς εκλαμβάνει και ερμηνεύει ο καθένας το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, στο όνομα της όποιας ελευθερίας που απολαμβάνει και την οποία κάνει λάστιχο κατά το δοκούν.

Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα την παιδεία να εκμεταλλευτούμε σωστά τις δυνατότητες που μας παρέχονται. Ότι μας προσφέρουν ελεύθερα, ενίοτε το εκλαμβάνουμε ως ευκαιρία να βγάλουμε τα όποια αποθυμένα μας, όπως ακριβώς στις εξέδρες του γηπέδου. Γινόμαστε ζηλόφθονοι, μηδενιστές, ξερόλες, προκλητικοί, φανατικοί με παρωπίδες και γενικά εφαρμόζουμε το «ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

Το αν και υπό ποια μορφή θα συνεχίσει την λειτουργία το συγκεκριμένο blog παραμένει κάπως άγνωστο. Υπάρχει απογοήτευση, πικρία και γενικά παρατηρούμε πως οι όποιες προσπάθειες επί ένα χρόνο, όχι μόνο μοιάζουν με μάταιες αλλά αντίθετα οξύνουν και κάποια προβλήματα. Την μετριότητα και την βλακεία δεν μπορείς να τις πολεμήσεις εύκολα. Δυστυχώς και από τα δύο έχουμε μπόλικο.

Καλή συνέχεια σε όλους μας.

5 σχόλια:

  1. εγώ θα ευχηθώ χρόνια πολλά...
    οι 120000+ επισκέψεις άλλωστε αυτό σου δηλώνουν
    είσαι σημείο αναφοράς για πολλούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιωργο συνεχισε αυτη την ομορφη προσπαθεια που ξεκινησες. Κλεισε τα αυτια σου στιανοησιες και στα αποθημενα που βγαζουν μερικοι. Σε κατι τετοιουσ αξιζει το ρητο Η σιωπη μου προσ απαντηση σου. Να σε δυνατοσ με υγεια και γρηγορα να φτασεις και στο 1.000.000 επισκεψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρόνια πολλά και εύχομαι να συνεχίσεις με το ίδιο μεράκι αυτήν την ωραία παρουσία!Η απήχηση που έχεις,κάτι που φαίνεται από την μεγάλη επισκεψιμότητα και την συμμετοχή είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την συνέχεια
    Χούλης Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mην το κλείσεις το μπλογκ σου
    προχώρα
    μην φοβάσε κανέναν!!
    Εκτός αν δέχεσαι πιέσεις, επειδή λες τα πράγματα όπως είναι, αν και καμία φορά ξεφεύγεις, αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα!
    Οι εποχές που δεν ασχολιούνταν κανένα με το ποδόσφαιρο εδώ και είχαν όλοι μεσάνυκτα, έχουν τελειώσει, να το καταλάβουν εκει στην ΕΠΣΧ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nai na asxolite omos me tin omada mono giati oso perisotera grafei kai enoxli kapoious einai isbaros mas.ekeinos kala ta leei kai as mhn aresei se kapoious alla kanei kako stin omada kai mas kinigane!synexise alla mono oti exei sxesei me tis omades!kai tou xronou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή