Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Καρυές - Ατρόμητος 1-1



Άτυχος χαρακτηρίζεται σήμερα ο Ατρόμητος, αφού χωρίς να απειληθεί, έφυγε από το Φαφάλειο στάδιο με την ισοπαλία κι απογοητευμένος.

Πολύ καλύτεροι οι παίκτες του Ατρομήτου, με σταθερότητα στις επεμβάσεις τους οι αμυντικοί,  δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα με τους γρήγορους επιθετικούς του, αλλά αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. 


Έχασαν πέναλτι και κλασικές ευκαιρίες και κατάφεραν να προηγηθούν με απίθανο αυτογκόλ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Π.Σούκα στον πάγκο, που δεν ξέρουμε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε απέναντι σ’αυτήν την άμυνα των Καρυών.

Οι Καρυές επιστράτευσαν το δυνατό τους παιχνίδι, αλλά είχαν πολλά προβλήματα μεσο-αμυντικά με αρκετές λάθος μεταβιβάσεις, επιθετικά «λίγοι» κι έδειξαν ότι αυτό που ήθελαν ήταν η καταστροφή του παιχνιδιού του Ατρομήτου.


1ο Ημίχρονο

8’ έξοδος του Έξαρχου διώχνει με τα πόδια, ο Μπουρνιάς κατεβάζει ωραία και πλασάρει ψηλοκρεμαστά, αλλά η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι.

18’ φάουλ του Μπουρνιά έξω από την περιοχή, λίγο πάνω από τα δοκάρια των Καρυών.



29’ χέρι μέσα στην περιοχή από τον Μαμουτάϊ σε σουτ των παικτών του Ατρομήτου, πέναλτι δίνει ο Σπυριάδης. Το εκτελεί ο Σ.Σούκας, χαμηλά πέφτει στη σωστή γωνιά κι αποκρούει ο Έξαρχος.



31’ τετ-α-τετ του Καρανικόλα, αποκρούει ο Μαρολαχάκης, στη συνέχεια της φάσης νέο πλασέ από τον Ντεμίρι στα χέρια του τερματοφύλακα.

33’ συρτή σέντρα από αριστερά του Μπουρνιά, παράλληλα στο ύψος του πέναλτι, ο Ξενάκης πιεζόμενος σημειώνει ένα απίθανο αυτογκόλ 0-1.

2ο Ημίχρονο 

49’ δυνατό σουτ του Σκουφάρα, στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

50’ Μακρινό σουτ του Κιάφα, δίπλα σπό το δεξί δοκάρι.

55’ Φάουλ από το κέντρο του γηπέδου από τον Σ.Σούκα, με τα 2 χέρια διώχνει ο Έξαρχος, χτυπώντας και στο οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ.

70’ κόρνερ για τον Ατρόμητο, με δυσκολία διώχνουν σε νέο κόρνερ οι παίκτες των Καρυών.

82’ νέο φάουλ του Σ.Σούκα από πλάγια στο 2ο δοκάρι ο Μίζερος δεν βρίσκει την μπάλα σε κενό τέρμα.

86’ τετ-α-τετ Καρανικόλα, αργεί να πλασάρει, φεύγει προς την γραμμή του άουτ, γυρίζει την μπάλα στο ύψος της περιοχής αλλά το σουτ που επιχειρείτε κοντράρετε και φεύγει πλάγιο.

90+1’ διαγώνια μπαλιά στην άμυνα του Ατρομήτου, στην πλάγια γραμμή της περιοχής, ο Καρανικόλας περιμένει τον αμυντικό και την κατάλληλη στιγμή τσιμπάει την μπάλα με το κεφάλι, κερδίζει το πέναλτι αφού τον γκρεμίζει ο αμυντικός. Το εκτελεί ο Τσαφαράς δυνατά και κάνει το τελικό 1-1.

Ο Σπυριάδης παρόλο που άκουσε πολλά δεν έκανε λάθη.



Καρυές (Ξύδας) : Έξαρχος, Μπαστιάνος, Μαμουτάι, Παπαγεωργίου, Παπαμιχαλόπουλος, Καρανικόλας, Αμπαζής, Κυριακούδης, Ξενάκης, Λελάκης, Ντεμίρι, Κατσαρός, Ρες, Μουτάφης, Μωραϊτης, Βαστάζος, Μπιρμπάκος, Τσαφαράς.

Ατρόμητος (Πασβάντης) : Μαρολαχάκης, Μ.Ποδιάς, Τσόφλιας, Φερχατί, Σ.Σούκας, Κυδωνάκης, Μπουρνιάς, Στ.Ποδιάς, Σκουφάρας, Κιάφα, Σαχλάνης, Ντούλος, Π.Σούκας, Τώρας, Χαβιάρας, Πατούνας, Ανδρεάδης, Μίζερος.


Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Μικρασιατική - Ατρόμητος 2-0



Μετά την ήττα αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Κανάρη με 3-2, ο Ατρόμητος δοκίμασε τις δυνάμεις του με την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μικρασιατική στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, σε ένα συνολικά μέτριο παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα κάποιοι θα το χαρακτήριζαν φυσιολογικό, αλλά δεν είναι έτσι. Ένας πολύ καλός Ατρόμητος στο 1ο ημίχρονο με πολλές κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά άτυχος αφού από τη μία δεν έβρισκε δίχτυα και από την άλλη δεχόταν γκολ όσες φορές έδινε την ευκαιρία στην αντίπαλό του. Τα λάθη που έκανε μεσο-αμυντικά του κόστισαν την ήττα (σε πολύ κακή μέρα ο Σ.Σούκας).


Η Μίκρα «κυνική», με ελάχιστες ευκαιρίες αλλά αποτελεσματική κατάφερε να πάρει άλλη μία νίκη και να παραμείνει στην κορυφή.

Αρκετοί φίλαθλοι στις κερκίδες.

1ο Ημίχρονο
5’ σέντρα του Σκουφάρα κεφαλιά του Π.Σούκα μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χριστοφαρή. 

12’ κόρνερ με τον Κάργατζη, κεφαλιά του Φερχατί, η μπάλα βρίσκει κεφάλι αμυντικού και νέο κόρνερ το οποίο εκτελείτε και σε αναμπουμπούλα της άμυνας της Μίκρας, σουτ του Κάργατζη δίπλα από το δοκάρι.



15’ μεγάλο πλάγιο και κεφαλιά του Μπουλαζέρη περνάει η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ατρομήτου.

19’ φάουλ του Σ.Σούκα έξω από την περιοχή, διώχνει σε κόρνερ ο Τερματοφύλακας.

20’ κόρνερ-πάσα στον Χαβιάρα, διπλή προσποίηση και δυνατό σούτ δίπλα από το Γ’ του Ατρομήτου.

23’ μέσα στην περιοχή δίπλα στην γραμμή του άουτ παίρνει την μπάλα ο Κίτρινος, προσποιείτε πέφτει ο Σ.Σούκας στα πόδια του και τον γκρεμίζει, πέναλτι από τον Γιάχο. Το εκτελεί ο Χαβιάρας δυνατά, βρίσκει την μπάλα ο τερματοφύλακας αλλά καρφώνεται ψηλά στην εστία του 1-0.

28’ σέντρα από αριστερά στην εστία της Μίκρας, άστοχη έξοδο του Χριστοφαρή, γυρίζει προς τα μέσα ο Κάργατζης, σε κενή εστία ο Κυδωνάκης πλασάρει άουτ.

30’ κάθετη μπαλιά του Κυδωνάκη στον Σκανδάλη, τετ-α-τετ πλασάρει τον εξερχόμενο τερματοφύλακα, άουτ κι αυτό

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δυνατές μονομαχίες αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


2ο Ημίχρονο
55’ από κόρνερ διπλή προσπάθεια σε σουτ παικτών της Μίκρας, διώχνουν αντίστοιχα οι αμυντικοί του Ατρομήτου.

60’ χάσιμο της μπάλας στο κέντρο από τον Σ.Σούκα, μακρινή μπαλιά αμέσως στον Χαβιάρα, τριπλάρει 2 φορές τον αμυντικό και με δυνατό πλασέ στην δεξιά γωνία κάνει το 2-0.

73’ κόρνερ για την Μίκρα, κεφαλιά Μπουλαζέρη, δίπλα από τα δοκάρια του Ατρομήτου.

76’ νέο πέναλτυ σε χέρι του Σ.Σούκα, το εκτελεί ο Χαβιάρας δυνατά, ψηλά πάνω από τα δοκάρια, παραμένει το 2-0.

Στη συνέχεια η Μίκρα, πρόσεξε την άμυνά της και κράτησε την μπάλα ώστε να περάσει ο χρόνος και να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Ατρόμητος στο 2ο ημίχρονο δεν βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια.


Κανένα πρόβλημα για τον Γιάχο και την παρέα του.


Ατρόμητος (Πασβάντης) : Χαβιάρας, Μ.Ποδιάς, Κύλης, Φερχατί, Σ.Σούκας, Κυδωνάκης, Σκουφάρας, Κιάφα, Σκανδάλης, Π.Σούκας, Κάργατζης, Μπουρνιάς, Στ.Ποδιάς, Τσόφλιας, Τώρας,

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η προκήρυξη πρωταθλήματος της ΕΠΣ Χίου είναι (και πάλι) για γέλια



Θα περίμενε κανείς μετά τις ατέλειωτες γκάφες της η ΕΠΣ Χίου, σχεδόν σε κάθε σοβαρό θέμα με το οποίο καταπιάνεται, να είναι προσεκτικότερη. Το μπάχαλο πέρυσι με την προκήρυξη του πρωταθλήματος (πρόβλεψη για άνοδο ομάδας από την Β’ στη Α’ κατηγορία λόγω ανόδου του πρωταθλητή στη Γ’ Εθνική), ακολούθησαν οι δηλώσεις ότι φέτος θα προσέξουμε, θα κάνουμε, θα ράνουμε και πως θα προβλέψουμε τα πάντα για να μη μα την «πουν».

Του κάκου όμως. Οι άνθρωποι είναι παντελώς ανεκδιήγητοι. Η ΕΠΣ Χίου είναι η μοναδική ΕΠΣ σε ΟΛΗ την Ελλάδα, της οποίας ομάδα που ανήκει στο δυναμικό της και αγωνίζεται στη Γ΄Εθνική, δεν έχει καθορίσει πόσες ομάδες θα παίζουν του χρόνου στην Α’ Κατηγορία. Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. Ψάξτε το.

Σύμφωνα με το  άρθρο 7 του ΚΑΠ στην προκήρυξη πρέπει οποσδέποτε  μεταξύ των άλλων να αναφέρεται και ο αριθμός ομάδων. ΟΛΕΣ οι σοβαρές Ενώσεις αναφέρονται στο πόσες ομάδες θα είναι για την τρέχουσα και με πόσες θα διαξαχθουν τα πρωταθλήματα την επόμενη χρονιά, ανα κατηγορία( Α΄, Β΄, Γ΄). Βλέπει κανείς κατι τέτοιο στην εδώ προκήρυξη;

Αποτελεί τιμή για το νησί η συμμετοχή του Κανάρη στη Γ’ Εθνική κατηγορία και προφανώς οι πάντες εύχονται να κερδίσει την παραμονή. Αυτή όμως η ευχή και επιθυμία όλων μάλλον δεν απασχόλησε την ΕΠΣ Χίου και δεν την έλαβε καν ως πιθανότητα να συμβεί. Δηλαδή τι θα συμβεί του χρόνου στο πρωτάθλημα αν σωθεί ή υποβιβαστεί  η Κανάρης;

Ιδού τι αναφέρει η προκήρυξη της ΕΣΠ Χίου.


Ρωτάμε να μας απαντήσετε για το πόσες ομάδες θα έχει η Α Κατηγορία του χρόνου, στην περίπτωση που σωθεί ο Κανάρης και ανέβει ο νέος πρωταθλητής Χίου 2015-16 επίσης στη Γ Εθνική; Πάλι μονός αριθμός και με ρεπό οι ομάδες, όταν όλες οι Ενώσεις της Ελλάδας φροντίζουν για ζυγό αριθμό; Θα τις κάνετε 14 αλλά πως αφού από φέτος δεσμεύστε για του χρόνου σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. (που τον έχετε μόνιμα «γραμμένο»);  ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, (14 θα είναι αν ανέβει ο νέος  πρωταθλητής)

Για να μην μας λέτε όμως ότι μόνιμα σας τη λέμε ας πουμε δυο πράγματα για να βοηθήσουμε την κατάσταση, από σεβασμό και μόνο στην προσπάθεια των ομάδων, τώρα που είναι ακόμα αρχή,  ώστε να μην έχουμε άλλες περιπτώσεις ανάλογες με την φετινή.

Καταρχάς να θυμήσουμε ότι στο θέμα με τους γεννηθέντες του 2001 σας είχαμε πει ότι υπάρχει και άλλη παράλειψη στην προκήρυξη. Την μάθατε τώρα!

Τι κάνουμε τώρα όμως. Εμείς σας κάνουμε πρόταση, την οποία φυσικά θα απορρίψετε, για να μην έχετε πάλι να λέτε.

Κάντε μια Γ.Σ. πάρτε απόφαση με τα σωματεία  για το πόσες ομάδες θέλετε να είναι του χρόνου στην Α΄και κάντε μια συμπληρωματική προκηρυξη. Επίσης καταργήστε τα μπαράζ, δεν έχουν νόημα αν μετά από ένα μήνα ακυρώσετε έναν αγώνα. Έχετε σκεφτεί πως αν κερδίσουν τα μπαράζ 3ος και 4ος της Β΄ θα μπορεί να ανέβει ο 5ος;

Απλό είναι το πράγμα 2 πέφτουν 2 ανεβαίνουν και μετά ανάλογα μείνει ή πέσει  ο Κανάρης, ανέβει ο πρωταθλητής ανεβαίνουν ή όχι ο 3ος ή και ο 4ος.
Και προς Θεού μην πείτε δεν προβλέπει ο ΚΑΠ αλλαγή προκήρυξης και δεν μπορούμε γιατι θέμε να είμαστε νόμιμοι, γιατί θα γκρεμιστουν όλα τα γήπεδα του Αιγαίου.   

Δυστυχώς όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «δεν είστε άξιοι να ξεχωρίσετε δύο γαϊδουριών άχυρα». Διακατέχεστε από μία πλήρη ανικανότητα για να ανταποκριθείτε στα πλέον αυτονόητα καθήκοντά σας. Δυστυχώς… επτωχεύσατε αλλά επίσης δυστυχώς, η απουσία ευθιξίας για να σας οδηγήσει σε ομαδική παραίτηση, θα πτωχεύσει και τους υπόλοιπους. 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ


Υ.Γ. 1. Η απάντηση για το θέμα των ηλικιών και την διευκρίνηση από την Ε.Π.Ο. (που και καλά ζητήσατε) ήρθε ή ακόμα; Περιμένουμε απάντηση στον αν είχαμε δίκιο ή όχι.

Υ.Γ. 2. Φυσικά περιμένουμε και την ιστορία με την ένσταση….. και τότε θα κυκλοφορήσει το νέο μας επεισόδιο με τίτλο: Π.Ε. 


Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Βαθμολογία 2015-16 5η αγωνιστική


Ατρόμητος- Ενωση 3-1



Ο συνηθισμένος σε «ξενιτιά» Ατρόμητος νίκησε εύκολα στη γήπεδο του Δαφνώνα την Ενωση με 3-1. «Καθάρισε το ματς στις αρχές της επανάληψης, με δύο τέρματα που σημείωσαν οι  Κάργατζης και Σκανδάλης. Η Ενωση μπήκε στο ματς στο 82’ ‘όταν και μείωσε το σκορ αλλά και πάλι ο Ατρόμητος με ωραία προβολή του Σκουφάρα στο 88’ σφράγισε την δίκαιη νίκη.

Κρας τεστ την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην πρωτοπόρο Μίκρα, απέναντι στην οποία θα μετρήσει τις δυνάμεις του, τις δυνατότητές του και τις φιλοδοξίες του στο πρωτάθλημα.