Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Παραμένουν αδιάβαστοι-αδιάφοροι-άσχετοι και δυστυχώς επικίνδυνοι



Δυστυχώς αυτοί που έχουν τις τύχες του Χιώτικου ποδοσφαίρου στα χέρια τους μυαλό δεν βάζουν με τίποτα. Αποτέλεσμα με το καλημέρα να αρχίσουν τα παρατράγουδα.

Πέρυσι αναδείξαμε το θέμα των αλλοδαπών (Καλαμωτή) που απέδειξε ότι η διαιτησία της Χίου (ο αρχιδιαιτητής κύριος Μαχαίρας και οι διαιτητές του ) ήταν αδιάβαστοι. Θα περίμενε κανείς, μετά την περυσινή γκάφα ολκής τους, φέτος να βάλουν μυαλό και να ανοίξουν αυτό το ρημάδι που λέγεται Κ.Α.Π.
Όχι κύριοι. Δεν το ανοίγουν με τίποτα. Αδιαφορούν παντελώς ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ και μάλιστα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, μηδενός εξαιρούμενου, από τους κυρίους που ασχολούνται με την διαιτησία και όχι μόνο.
Κάποιοι από τους διαιτητές πέρασαν και εξετάσεις για ανώτερες κατηγορίες.
Υποτίθεται ότι ΠΡΕΠΕΙ  να γνωρίζουν τον Κ.Α.Π.  Αλλά δυστυχώς ακόμη μια φορά φαίνεται το πόσο υστερούμε ΟΛΟΙ

Ποιοί από τους διαιτητές του κυρίου Μαχαίρα, μπήκαν στο κόπο να διαβάσουν τις ηλικίες που αναγράφονται στα δελτία των ποδοσφαιριστών και να δουν αν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ή όχι στον αγώνα για να τους γράψουν στα φύλλα αγώνα? ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. 

ΚΑΚΙΣΤΑ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π., ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΚΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΝΤΑΓΚΛΑΡΑΔΕΣ, ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Κ.Α.Π. ΑΡΘΡΟ 19 παράγραφος 10, 11

Εδώ θα πούμε και για τους κυρίους που επιμελήθηκαν φέτος την προκήρυξη. Διέδιδαν παντού ότι φέτος θα προβλέψουν τα πάντα. Μας είχαν ζαλίσει τα «μέζεα» με δηλώσεις περί αλλαγών και νέου πνεύματος. Αυτή είναι η αλλαγή και το πνεύμα;  Δείτε πως γράφουν προκηρύξεις σε άλλες Ενώσεις.  Δέκα λεπτά κόπος είναι, μπείτε στην ιστοσελίδα κάποιας άλλης Ένωσης.

Και επειδή κάποιοι θα πουν δεν καταλάβαμε τίποτα, για να το κάνουμε πιο εύκολο κυρίως για τους αναγνώστες μας  διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΣ Σερρών που σέβεται τους αθλούμενους και τους αναγνώστες της.



Αλλά ακόμα και η ΕΠΣ Δωδεκανήσου στην προκήρυξη της κάνει αναλυτική αναφορά. Ιδού

Είναι το πιο χαρακτηριστικό ανάμεσα σε πολλές ενώσεις που ψάξαμε. Οι περισσότερες όμως κάνουν αναφορά στην προκήρυξη στο άρθρο 19 και στην ημερομηνία 1-1-2016 για τους γεννηθέντες του 2001. Όχι σαν άλλες που αναμασάνε κάθε χρόνο το ίδιο κείμενο διότι βαριούνται και που ζουν. Εδώ κανείς από τους υπεύθυνους για την σύνταξη της προκήρυξης δεν διάβασε τον νέο Κ.Α.Π.; Κύριε Πρόεδρε, κύριε Γενικέ; Κανείς; Μόνο για την βόλτα πήγατε στη ΓΣ της ΕΠΟ; Δεν ακούσατε για τις αλλαγές στον ΚΑΠ; Τι ψηφίσατε; 

Και δυστυχώς υπάρχει και άλλη παράλειψη στην προκήρυξη αλλά στην ώρα της. Δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ασφάλεια των μικρών παιδιών

Στο θέμα μας τώρα. Είναι προφανέστατο ότι απαγορεύεται να συμμετάσχουν (αγωνιστούν είτε γραφούν σε φύλλο αγώνα) τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2001, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Δυστυχώς εδώ έχει συμβεί από την πρώτη ημέρα.

Ορίστε και τα φύλλα αγώνα που αποδεικνύουν ότι ουδείς από αυτό που λέγεται διαιτησία Χίου, ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015-16 Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΥΡΓΟΣ – ΟΜΗΡΟΣ

Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΚΑΤΣΑΡΗ

Παρατηρητής διαιτησίας και αγώνα ο κύριος Μαχαίρας. Θερμότατα συγχαρητήρια για αυτό το χάλι.





ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015-16 Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΑΡΚΑΙΝΑ – ΚΥΒΕΛΗ
Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΕ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015-16 Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΟΛΟΠΟΤΑΜΙ - ΚΛΑΣΙΚΟ
Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΤΖΑΜΟΥΤΖΑΝΤΩΝΗ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015-16 Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΤΛΑΣ - ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
Διαιτητής: Συγχαρητήρια κύριε ΤΣΙΑΝΤΟ


ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2015-16 ΟΜΗΡΟΣ - ΚΑΛΑΜΩΤΗ
Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε Σπυριάδη



ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΦΙΝΑΣ – ΘΟΛΟΠΟΤΑΜΙ
Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ


Στον αγώνα  Κοφινάς – ΘΟΛΟΠΟΤΑΜΙ, ο διαιτητής Επιτροπάκης κακώς ανέγραψε στο φ.α. τον Πιτσάκη Π.


ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2015-16 ΚΥΒΕΛΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Διαιτητής:  Συγχαρητήρια κύριε ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟ

Στον αγώνα  Κυβέλη - Ποσειδών, ο διαιτητής Διακουμάκος κακώς ανέγραψε στο φ.α. τον Μαϊστράλη Αλ.

ΑΡΧΙΔΙΑΤΗΤΗΣ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Κύριε Μαχαίρα ο γιαλός σίγουρα στραβός δεν είναι. Είστε ο μέντορας που επιμορφώνει του διαιτητές. Τι τους είπατε για τις αλλαγές στο Κ.Α.Π.; Ούτε εσείς  γνωρίζεται?

Εσείς και οι διαιτητές αρμενίζετε θεόστραβα και θα πέσετε σε βράχια. Το να πέσετε βέβαια και να τσακιστείτε είναι πρόβλημά σας και δεν μας καίγεται καρφάκι. Το θέμα όμως είναι ότι με την ασχετοσύνη σας, πέραν των κανονισμών που δεν τηρείται για πολλοστή φορά,  μπορεί να βλάψετε την υγεία μικρών ανυποψίαστων παιδιών που αγαπάνε το ποδόσφαιρο.

Το πρώτο που έχετε να κάνετε, αν βέβαια υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής και σεβασμού απέναντι ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ και ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, είναι να τηρήστε δίχως άλλο την παράγραφο 12 του άρθρου 19 του Κ.Α.Π. και να τιμωρήσετε με ποινή 2 μηνών μη ορισμού σε αγώνες όλους τους διαιτητές που δεν τήρησαν τον Κ.Α.Π. Και αν δεν έχετε διαιτητές πάρετε από την εξέδρα…το προβλέπουν οι κανονισμοί.

Σας βάζουμε την σχετική διάταξη Κ.Α.Π. ΑΡΘΡΟ 19 παράγραφος 12 που επιβάλει την τιμωρία τους.


Αν δεν τους τιμωρήσετε, το μόνο που μένει είναι να παραιτηθείτε όλοι μαζί διαιτητές και μέλη της ΕΠΣ Χίου, μην θρηνήσουμε θύματα στο τέλος, διότι σε μερικά θέματα είστε πλέον και επικίνδυνοι.

ΟΜΑΔΕΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Προηγουμένως αναφέραμε το πόσο υστερούμε ΟΛΟΙ.
Εσείς κύριοι των ομάδων τι ρόλο παίζεται? Γιατί δεν ανοίγεται τον παναθεματισμένο Κ.Α.Π. να διαβάσετε μη γίνει καμία στραβή; Δεν το κάνετε διότι είστε και εσείς αδιάφοροι. Μόνο για κανένα πέναλτι ή γκολ που σας ακύρωσαν χαλάτε τον κόσμο. Γονείς σας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Πως τα προστατεύεται από τους παραπάνω άσχετους διαιτητές: Αν, ο μη γένοιτο, είχαμε τραυματισμό κάποιου μικρού που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής τι θα λέγατε στους γονείς;

ΓΟΝΕΙΣ
Το νου σας γονείς. Πολύ καλά κάνατε και αφήσατε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Όμως έχετε το νου σας διότι δυστυχώς μερικοί αδιαφορούν παντελώς, με κίνδυνο την υγεία των παιδιών σας. Σας το επισημαίνουμε τώρα που είναι νωρίς….διότι μετά θα είναι πάρα πολύ αργά. Ο νομοθέτης που έβαλε έτος γέννησης όλων την 31η Δεκεμβρίου, το έκανε για την υγεία τους. Οι προηγούμενοι είναι άσχετοι και αδιάφοροι οπότε δυστυχώς εσείς πρέπει να ενημερωθείτε για να προστατέψετε τα παιδιά σας.

Κύριε Μαχαίρα κύριοι της ΕΠΣ Χίου:

Ειλικρινά ο μόνος λόγος που το αναδεικνύουμε το θέμα τώρα είναι η ασφάλεια των παιδιών. Θα ήταν ιδανικό να αφήσουμε να εκτεθούν κι άλλοι διαιτητές και να μην υπάρχει για δυο μήνες κανείς διαθέσιμος. Αλλά είπαμε η ασφάλεια των μικρών.   

Εμείς τώρα περιμένουμε την αντίδραση σας και κατά το πόσο είστε διατεθειμένοι να εφαρμόσετε τον κανονισμό όπως πρέπει και όπως μερικοί από εσάς διαδίδετε ότι φέτος όλα θα λειτουργούν βάσει κανονισμών
Κύριε Φρατζέσκο, κύριε Μαχαίρα, είστε μέλη του Τ.Ο.Δ. Η ευθύνη είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Η εφαρμόστε τον κανονισμό ή ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
Πέρσι  με τους αλλοδαπούς το επιχείρημα σας για τη μη τιμωρία των αδιάβαστων διαιτητών ήταν, «μα δεν έκανε κανείς ένσταση», δε φταίνε οι διαιτητές. Τώρα ο Κ.Α.Π. είναι ξεκάθαρος, ένα και ένα ίσον δύο, ( ούτε ο πρώην νομικός σύμβουλος, που πάντα επικαλείστε στα δύσκολα, τακτική που μάθατε από πρώην Πρόεδρο, δεν θα μπορούσε να δώσει διαφορετική ερμηνεία) Για να σας δούμε τώρα.


Υ.Γ.1 Φυσικά και σήμερα στον αγώνα Κυβέλη – Ερασιτέχνης, ο διαιτητής Μαυρίδης ούτε που πήρε χαμπάρι ότι ο Μαϊστράλης Αλ. (που έβαλε και δύο γκολ) δεν έπρεπε να αγωνιστεί. Ωστόσο έχει το δικαίωμα ο Προγούλης να κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή έτσι ώστε να κερδίσει το ματς στα χαρτιά ο…ίδιος. 


Υ.Γ.2 Το θέμα ανέβηκε σήμερα για να μην μπορεί καμία ομάδα να κάνει ένσταση για κακή συμμετοχή ποδοσφαιριστή και να πάρει το ματς στα χαρτιά. Εκδούλευση δε πουλάμε σε κανένα.
Υ.Γ 3 Και βέβαια ξεκινά και πάλι το ΓΚΑΦΟΛΟΓΙΟ – ΑΣΧΕΤΟΛΟΓΙΟ διότι η χρονιά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προβλέπεται «καυτή».

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Βαθμολογία 2015-16 1η αγωνιστική


Βαρβασιακός – Ατρόμητος 0-2



Μετά την άνετη επικράτηση στο κύπελλο επί του Α.Π.Ο. Χίου με 3-1, ο Ατρόμητος μπήκε με το δεξί και στο πρωτάθλημα.

Νίκησε το Βαρβάσι με 2-0, έχοντας πρωταγωνιστή τον Παντελή Σούκα, ο οποίος σε δύο καίριες χρονικές στιγμές (45΄και 55΄), πέτυχε τα γκολ της ομάδος του.

Η νίκη της ομάδος των Αγιοργούσων ήταν δίκαιη καθότι ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά



Είναι βέβαιον ότι δεν λείψαμε στους περισσότερους αλλά στους ελάχιστους. Για μία όμως ακόμα ποδοσφαιρική χρονιά δυστυχώς θα είμαστε παρόντες, με το γνωστό περιεχόμενο στο γνωστό ύφος, για να παρουσιάσουμε αυτά που εμείς πιστεύουμε ότι έχουν αξία και νόημα.

Η χρονιά αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πέραν των καθαρά ποδοσφαιρικών θεμάτων, το ενδιαφέρον αναμένεται εξαιρετικό όσον αφορά τα τεκταινόμενα στην υπό εμφύλιο σπαραγμό ΕΠΣ Χίου.  

Σας τα λέγαμε κατά αποκλειστικότητα πρώτοι (έχουμε κα εμείς πρωτιές, αμ πως) εδώ και πολύ καιρό. Το μόνο που έμενε ήταν να βγουν και στη φόρα, γεγονός το οποίο έγινε με «μέζεα» και ξεκαρδιστικό τρόπο κατά καλόκαιρο.

Η παράσταση αρχίζει…καλή χρονιά


Βαθμολογία 2015-16


Αποτελέσματα Ατρομήτου 2015-16