Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Καταζητούνται νεκροί ή ζωντανοί

Η λίστα με τους καταζητούμενους θα αυξάνεται ή θα μειώνεται ανάλογα τα "εγκλήματα" και τις "συλλήψεις"...!!!






 ΤΟ «ΧΙΟΥΜΟΡ» ΕΝΙΟΤΕ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Συγχαρητήρια στο νέο Δήμαρχο Βουρνού Εμ.



Πολύ πιο γρήγορος τελικά αποδείχτηκε στο «πιστόλι» ο Βουρνούς που «ξάπλωσε» αστραπιαία τον Πολύδωρα, ο οποίος δεν πρόλαβε καν να τραβήξει.



Ευχόμαστε ολόθερμα καλή θητεία στο νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, ελπίζοντας να εργαστεί για το καλό όλων των πολιτών της Χίου.

Ο κόσμος της Χίου επέλεξε μία αλλαγή επενδύοντας στο νεαρό της ηλικίας, στο φρέσκο μυαλό του και στις κουβέντες του. Ελπίζουμε να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων.
Πρώτα ο Θεός σε τέσσερα χρόνια….εδώ θα είμαστε για το ταμείο.


Υ.Γ. Ελπίζω κάποιοι να πήραν για τα καλά το μάθημά τους  για  τους «δεύτερους» και «καταϊδρωμένους». Τώρα θα έμαθαν ότι για να ελπίζουν οι «δεύτεροι» πιο πολύ από τους πρώτους ή κάτι ξέρουν ή κάτι «βλέπουν». 


Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

"Εαυτούς εξεθεάτρισαν"

ΣΑΣ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 23/5 ΕΦΑΓΕ Η "ΜΑΡΜΑΓΚΑ" ΚΑΙ ΕΞΕΘΕΑΤΡΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΣ ΧΙΟΥ


… δηλαδή «έγιναν θέατρο» όπως  είπε κάποτε ο μέγας ιστορικός Πολύβιος. Δηλαδή και πάλι θέατρο εντός και εκτός νησιού (βλέπε ΔΙΚΗ).  Βέβαια όποιος δεν γνωρίζει το τι συμβαίνει θα μπορούσε να πει ότι ο Αισχύλος «τριχός ορθίας πλόκαμος ίσταται» δηλαδή μου σηκώθηκε η τρίχα.

Όταν εδώ και τόσο καιρό σας γράφαμε για το μπάχαλο που επικρατεί μερικές φορές στην ΕΠΣ Χίου, μας λέγατε εμπαθείς και κακοπροαίρετους, με τους κάθε λογής «μπροστάρηδες» και  «υπομπροστάρηδες να μας βρίζουν  στα σχόλια.  Τώρα ποιος δικαιώνεται όταν τους λέμε ότι ως μία κουστωδία ολετήρων ΠΕΤΑΝΕ ΑΕΤΟ ;

Είναι προφανές  ότι η σπίθα είχε ανάψει από καιρό στην ΕΠΣ Χίου, μία φωτιά που σιγόκαιγε και το μόνο που έμενε ήταν μία «αιτία» για να φουντώσει και να κάψει μερικούς από τα μέλη της. Την ουσιαστική αιτία θα την καταλάβετε παρακάτω. Η λάθος καταχώρηση του αποτελέσματος ήταν η πρόφαση.

Στη σέντρα λοιπόν εντελώς στεγνά έβγαλε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΕΣΠ Χίου, τον αναπληρωτή ταμία τη ΕΠΣ Χίου «λαλίστατο»  κύριο Νικολαΐδη ο οποίος άκουσε (διάβασε για να ακριβολογούμε) σήμερα κυριολεκτικά τα εξ αμάξης (δηλαδή τον περνάει γενεές 14), με πιο χοντρή μπηχτή ότι εκτός των άλλων είναι και…αγράμματος.


Η πρωινή καλλαβίς   πήρε αμπάριζα άθελα τους και άλλα μέλη της ΕΠΣ Χίου δηλαδή τους «υπομπροστάρηδες» (αδόκιμος όρος, εννοώντας μάλλον όσους συμφωνούν με τις απόψεις του κυρίου Νικολαίδη αλλά είναι «υπό» του «μπροστάρη») αλλά και τις δύο κυρίες που καταγγέλλονται έμμεσα ως «αδιάφορες»  και επίσης «αγράμματες», διότι δεν τσέκαραν ούτε το αποτελέσματα αλλά ούτε και τους «χιαστούς» του κυρίου Νικολαΐδη αν κόπηκαν…

Βέβαια από βιασύνη για να προλάβουμε πρώτοι την τεράστια «είδηση», υιοθετήσαμε τους «χιαστούς» Νικολαίδη που θέλουν χειρουργείο αλλά αυτό το ξεπερνάμε με ελαφρά πηδηματάκια…..


Το Λήμνιον πυρ   πήρε και τους διαιτητές που έστειλαν λάθος sms (η καταχώρηση των αποτελεσμάτων των αγώνων γίνετε αυτόματα και την ευθύνη έχουν οι διαιτητές που στέλνουν sms  σε συγκεκριμένο νούμερο) μπερδεύοντας τους Ολυμπιακούς.  

Μόνον ο «αρχηγός» έμεινε έμμεσα απέξω. Και λέμε έμμεσα διότι και αυτόν τον πήρε χοντρά η μπάλα.  Την ευθύνη των συνεργατών που επέλεξε να έχει στην ΕΠΣ Χίου ποιος την έχει; Μήπως αυτός του οποίου τα μέλη σήμερα κατηγορούνται δημόσια ότι εκτός των άλλων στήνουν «πηγαδάκια»; Ότι σπέρνεις θερίζεις, το θέρος πλησιάζει και η σοδειά αναμένεται να είναι πλούσια…  

Διαβάσαμε λοιπόν για τους γκαφατζήδες της ΕΠΣ Χίου που βγάζουν γέλιο (το αθάνατο ΓΚΑΦΟΛΟΓΙΟ το θυμάστε μήπως; Πάρτε το τώρα εκ των έσω), για εξυπηρετήσεις και εκδουλεύσεις υμετέρων, για επιδερμική αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων (α ναι ε; Από πότε;),  για ασυνεννοησία και απουσία ενημέρωσης μεταξύ τους (κρίμα δεν το περιμέναμε), αδιαφορία και για παρασκήνιο (πηγαδάκια) μεταξύ των μελών  της ΕΠΣ Χίου. Δικαιωθήκαμε σε ένα προς ένα και μάλιστα με ομολογία από τον «Δούρειο ίππο» τους. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΠΕΤΑΝΕ ΑΗΤΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.  Ποιος διαφωνεί πλέον;

Μέσα στα πολλά, δύο θέματα ξεχωρίσαμε. Μία από τις πολλές κατηγορίες προς τον κύριο Νικολαίδη έχει να κάνει  περί των εξυπηρετήσεων  προς «δημοσιογραφίσκους της συμφοράς».  Οι δημοσιογραφίσκοι θεωρούμαι ότι  είναι μόνον ένας, και για απλούστευση θα τον ονομάζουμε «3D».Πώς βγάλαμε  τη «μύγα» ….L.A., αυτόν θα τον λέμε…. «3D».

Υπάρχουν  οι επαγγελματίες γραμμένοι καθόλα νόμιμα στις ενώσεις τους δημοσιογράφοι (όπως ο «3D»), οι οποίοι δηλώνουν στην φορολογική τους δήλωση δημοσιογράφοι και οι οποίοι  έχουν τα τηλέφωνα όλων σχεδόν των εμπλεκόμενων στον τομέα της δουλειά τους (π.χ. ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλει, πόλο) ώστε να έχουν επικοινωνία μαζί τους για ειδήσεις και ότι άλλο. Είναι η δουλειά τους. Αυτό ισχύει παντού στο κόσμο.


Υπάρχουν όμως και αυτοί  χωρίς τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των δημοσιογράφων, με το ίδιο σχεδόν καρνέ τηλεφώνων (ίσως και μεγαλύτερο)  οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το ίδιο με τους επαγγελματίες. Εκμεταλλεύονται βέβαια  την ανομία του κράτους διότι στην Ελλάδα ο επαγγελματίας δεν προστατεύεται όπως πρέπει καθώς εξακολουθεί να ισχύει πως είσαι ότι δηλώσεις.

Αυτοί  χωρίς τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα  κάνουν συνεχώς μυριάδες λάθη (π.χ. λάθη βιασύνης, λάθη συντακτικά, λάθη ορθογραφικά, λάθη λόγω άγνοιας και ασχετοσύνης από κανονισμούς περί των αθλητικών κ.λ.π.) που βγάζουν γέλιο από τα κόβαλα που γράφουν που δεν κάνει συνήθως ο επαγγελματίας.  

Παράδειγμα άγνοιας κανονισμών και νόμων αντλούμαι από το συγκεκριμένο άρθρο. Αναφέρεται ότι το λάθος αποτέλεσμα του αγώνα προκάλεσε «αλλοίωση πρωταθλήματος».  Αυτό είναι χοντροειδές και βασικό λάθος λόγω άγνοιας του θέματος, διότι «αλλοίωση πρωταθλήματος»  γίνεται μέσα από λανθασμένες αποφάσεις και όχι από λάθος καταχώρηση ενός στατιστικού μεγέθους.

Κοινός στόχος και σκοπός και των δύο κατηγοριών είναι να γεμίσει το «λαπούδι».

Βέβαια σε ποιους απευθύνεσαι είναι το θέμα, τι καταλαβαίνουν αυτοί που σε διαβάζουν, τι εναλλακτικές έχουν και πως μπορούν να ξεχωρίσουν την ποιότητα από την σαβούρα.  Αν το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε, οι επαγγελματίες και οι αναγνώστες θα ήταν προστατευμένοι και θα γλύτωναν από τα λάθη και τις χοντρές ανακρίβειες (από άλλα κινδυνεύει ο αναγνώστης από τους επαγγελματίες).

Στη Χίο υπάρχουν ουσιαστικά πολύ λίγα  είδη μέσων που ασχολούνται αναλυτικά με τα αθλητικά. Τέσσερα ηλεκτρονικά, δύο έντυπα, δύο τηλεοράσεις και ένα ραδιόφωνο σε ορισμένες ώρες της ημέρας.  Ούτε το SportFM, ούτε η Nova ούτε κανένα άλλο μέσο δεν ασχολείται με τα αθλητικά της Χίου. Όμως το ένα μόνον από αυτά επιδίδεται σχεδόν μόνιμα σε ένα ανούσιο αγώνα δρόμου, με ατάκες του στυλ «πρώτοι εμείς», λες και γίνεται κανένας διαγωνισμός ανάμεσα σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης στη Χίο, για το ποιο είναι ποιο γρήγορο. Θυμάστε πριν χρόνια την λεγόμενη «μάχη της τηλεθέασης» που μας είχαν ζαλίσει τα «μέδεα»  στην  τηλεόραση, βγάζοντας πρώτοι ότι μαλακία είδηση υπήρχε, αρκεί να την πουν πρώτοι, για να δείξουν τηλεθέαση τα  μηχανάκια της AGB, που θα είχε αντίκτυπο στις διαφημίσεις. Ευτυχώς αυτή η ηλιθιότητα σταμάτησε τουλάχιστον να αναφέρεται εδώ και χρόνια διότι η διαφημιστική πίτα μειώθηκε κατά πολύ. Στη Χίο η «μάχη της τηλεθέασης» έχει μεταλλαχτεί ως  η «μάχη του κλικ».


Είναι λοιπόν δυνατόν, να έχω εγώ μέσο ενημέρωσης, να είμαι μέσα στην πηγή των ειδήσεων για να τα βγάλω πρώτος και κάποιος άλλος να εξυπηρετεί «δημοσιογραφίσκους»; Είναι δυνατόν να με καταδακτυλίζουν λέγοντας  ότι πρώτα θα ανεβαίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα και μετά οπουδήποτε αλλού? Εμένα, του απάγελου, του λαπιδόρχα;

Το δεύτερο θέμα που μας έκανε εντύπωση είναι προς στον επίλογο του «πονήματος», όπου ο κύριος Νικολαίδης με τις «φαεινές» ιδέες του, εμφανίζεται  να «κάνει εξυπηρετήσεις εκεί που θέλει» αλλά στερείται ικανότητος μέτρησης του «ύψους» του (σε πόντους;).  Η νταβανόπροκα αυτή τι θέλει να πει; Τι είδους εξυπηρετήσεις;  Προς ομάδες;

Περιμένουμε μία δημόσια απάντηση από το μέλος της ΕΠΣ Χίου κύριο Νικολαίδη, ο οποίος έχει εκτεθεί, ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα. Και ελπίζουμε όχι διότι μερικές από τις κατηγορίες που δέχεται (π.χ. στο θέμα της δημοσιοποίησης ειδήσεων), ακούγονται ως «αποψόφησις».

Αυτή είναι δυστυχώς  κατάσταση στην ΕΠΣ Χίου ανάμεσα στα μέλη της. Η παραίτηση ή ο εξαναγκασμός σε παραίτηση ή η πρόταση μομφής είναι μερικές φορές πράξη συνέπειας,  ουσιαστικής προσφοράς και ευθύνης. Θα περιμένουμε  αντιδράσεις, των εκτιθέμενων, του νυν προέδρου της ΕΠΣ Χίου αλλά και του τέως, για τα σημερινά πολύ σοβαρά ΔΗΜΟΣΙΑ  καταγγελλόμενα από μέλος τους. Εκτός και τους αρέσει είτε ο ρόλος του απάλαμνου είτε να παίζουν την χάσκα.  

 Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ ΗΡΘΕ ΣΗΜΕΡΑ 23/5 ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...ΔΗΛΑΔΗ "ΕΑΥΤΟΥΣ ΕΞΕΘΕΑΤΡΙΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ"



Υ.Γ.1 Συμβουλή προς τους «μπροστάρηδες» και τους «υπομπροστάρηδες». Όταν το γυαλί γίνει κομμάτια, ο Ιορδάνης ποταμός δεν θα σας φτάνει. Εκείνη την ώρα θα μας θυμηθείτε.
Υ.Γ.2 Για τυχών άγνωστες λέξεις έχουμε χώρο για επεξηγήσεις στα «σχόλια».

ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Ο "3D";;;;;;;;;;;;;;

 

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Μονομαχία στο Ελ - Χίος



Και τώρα οι δύο τους. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έστειλαν τους «πιστολάδες» Λαμπρινούδη και Βουρνού να μονομαχήσουν στο αλώνι του Ελ – Χίος για την τελική επικράτηση. Η μονομαχία θα έχει νικητή αυτόν που θα «τραβήξει» πιο γρήγορα το «πιστόλι» του. Το «γρήγορο» περιλαμβάνει συμμαχίες, το αναμενόμενο παρασκήνιο και πολλά άλλα.

Ο νέος πιστολάς Βουρνούς απέναντι στον έμπειρο πιστολά Λαμπρινούδη. Τα αντανακλαστικά στο τράβηγμα του πιστολιού του «νέου» θα παίξουν ρόλο, όμως ρόλο παίζει και η εμπειρία του «παλιού». Ο «νέος» ως νέος έχει άριστη όραση και μπορεί να σημαδέψει καλύτερα. Ο παλιός όμως έχει «καθαρίσει» αρκετούς και ξέρει επίσης από σημάδι. Τις «σφαίρες» που θα οπλίσουν τα πιστόλια των μονομάχων τις έχει ο ψηφοφόρος που θα αποφασίσει ποιόν θα ξαπλώσει πρώτο ανάσκελα στο αλώνι.
   
Motorhead - Overkill

ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΣΑΡΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΡΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Ως blog θα πάρουμε θέση και θα θέλαμε να μείνει όρθιος στο αλώνι ο «καουμπόις» της φωτογραφίας αριστερά με τη καφέ κουβέρτα, γιατί είναι νέος και οι νέοι συνήθως φέρνουν το διαφορετικό και το φρέσκο που έχουμε ανάγκη. Ο «καουμπόις» δεξιά με τα μαύρα, «σκότωσε» αρκετούς ως τώρα αλλά κάποτε και αυτός θα τρακάρει τον καλύτερο «πιστολά» που θα τον «ξαπλώσει». Ίσως και να τον τράκαρε. 

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δημοτικές εκλογές 2014: Γεμίσαμε σούργελα



Το τι γίνεται στην επικράτεια από τα κάθε λογής σούργελα που ζητάνε την ψήφο των δημοτών τους δεν έχει προηγούμενο. Υπάρχουν όλων των ειδών τα «ταλέντα» καθώς οι μισοί Έλληνες θα ψηφίσουν τους άλλους μισούς. Κωμικοτραγικές καταστάσεις δείγμα των καταστάσεων που ζούμε και που έχουμε ακόμα να ζήσουμε…

Ορίστε μία γεύση από άλλους τόπους (εξαιρουμένης της Χίου). Το μενού έχει τα πάντα με τα ανάλογα σχόλια για να μπείτε στο θέμα.


 Η Βίβιαν μπορεί....εμείς δε νομίζω να "μπορούμε" με τίποτα



 Για ένα Αγρίνιο γεμάτο τσάμπα μπύρες....μάλιστα. Ρε ταλαίπωρε που θα βρεις να τις πληρώσεις?

 Είναι ένας ολοφάνερα αγωνιστής. Το βιογραφικό του είναι ανεπανάληπτο.



 Δηλαδή η Θεσσλονίκη είναι "αγά....τη" και περιμένει αυτόν τον άντρα για να δει χαρά στα σκέλια της. Μάλιστα....



 Αυτός κόβω το λαιμό μου είναι ΠΑΟΚτζής



 Όσοι είναι εμφανίσιμοι-μες και μένουν Καλλιθέα να σπέυσουν για μεροκάματο 

Με συμβολικό φόντο την Ερκυνα και την παρουσία των ΜΜΕ και μερικών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ο Αρ. Ρούσσαρης παρουσίασε τις βασικές αρχές του συνδυασμού "Συμμαχία Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης" του οποίου ηγείται για να διεκδικήσει την δημοτική αρχή του Δήμου Λεβαδέων στις 16 Μαΐου 2014. ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ






Στην απέναντι πλευρά της κοίτης του ποταμού ο κόσμος απορούσε 




Στην Αμοργό έφεραν και Γιόγκι για υποψηφίους 


Ετσί σε θέλω...δαγκωτό


Όταν καπνίζει ο ΛΟΥΛΑΣ εσύ δε πρέπει να μιλάς....... Υποψήφιος του οποίου οι κάρτες είχαν ξεμείνει από την πρηγούμενη εκλογή αλλά τον πρόλαβαν οι αλλαγές περιφερειών.

Ουζοκατάσταση "μυρίζει" στην Ξάνθη κύριε Ναμ.... ΤΟ ΠΛΟΚΑΜΙ


Στη "δημοκρατία" όλοι έχουν δικαίωμα...και ο ΧΑΒΑΛΕΣ

Ρ.Α.Π.......αν υπήρχε και το Τ.Α.Κ.Η.Σ.  θα γελάγαμε πολύ  


Τι να σου πω κοπέλλα μου...τι να κάνεις το πούρο σου?


Ουπςςς..........ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ


Μερικοι υποψύφιοι όπως και να το κάνουμε έχουν αστείο όνομα.
Με όλο τον σεβασμό προς την ηλικία του αλλά και...ΝΕΑ ΠΝΟΗ πως;



 
Όσο περνά η ώρα το ινερνετ γεμίζει με σούργελα και μπόλικο φυσικά χαβαλέ. 




ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΥΠΑΡΞΕΙ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Δύο «ξένοι» στην ίδια πόλη



Οι υποχρεώσεις του Δημήτρη Σταυρακάκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου μίλησε σε προπτυχιακούς με θέμα  τα περί των Τεχνικών Δημοσιογραφικής Έρευνας και Συνέντευξης, έδωσε την ευκαιρία σε δύο «ξένους» να συναντηθούν στην ίδια πόλη.

Ακολούθησε φυσικά καφές αλλά και γαστρονομικές απολαύσεις στο εξαιρετικό Kitchen Bar της παραλίας (για όσους γνωρίζουν), όπου κουβεντιάστηκαν διεξοδικότατα αρκετά θέματα. Πέραν των επαγγελματικών τους συζητήσεων ενόψει της νέας σεζόν, αντηλλάγησαν απόψεις, γνώμες, εκτιμήσεις και φυσικά πληροφορίες για τα ποδοσφαιρικά θέματα της Χίου και των θεσμικών της εκπροσώπων εντός και εκτός νήσου. 


Το μόνο «αρνητικό» ήταν ο περιορισμένος χρόνος του κυρίου Σταυρακάκη, που δεν τους επέτρεψε να καλέσουν άλλον ένα «ξένο» της πόλης, για να αποδείξουν πως οι «Χιώτες» δεν πάνε πλέον δύο δύο αλλά τρεις τρεις μόνο στο Καραϊσκάκη.

Ωστόσο επειδή οι επισκέψεις του κυρίου Σταυρακάκη στον βορρά θα ενταθούν το προσεχές διάστημα (ανά 15ημερο), θα έχουν την δυνατότητα να υλοποιήσουν το «τρεις τρεις». 

Υ.Γ. Ευτυχώς που ο κύριος Σταυρακάκης έκλεισε το κινητό του για να το φορτίσει διότι τα απανωτά τηλέφωνα από τους ποδοσφαιρικούς κυρίως «πληροφοριοδότες» της Χίου που ακολούθησαν όταν το άνοιξε, δεν θα τους άφηναν να μιλήσουν. 

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ευχόμαστε δικαίωση του αγώνα σας.



Η παρουσίαση του  συνδυασμού στις Δημοτικές εκλογές του κυρίου Βουρνού Εμμανουήλ, έγινε την περασμένη Δευτέρα, με παρόντες στην εκδήλωση τους εικονιζόμενους της φωτογραφίας. Τον αρχηγό της ομάδας μας του Ατρομήτου Συμεών Σούκα και του άλλοτε ποδοσφαιριστή μας Γεωργούλη Δημήτρη.

Και οι δύο γνωρίζουν τι εστί πρωταθλητισμός. Ελπίζουμε, αν εκλεγούν, να μην το ξεχάσουν, αλλιώς…. μαύρο φίδι που τους έφαγε. Θα τους παρακολουθούμε

«man to man» και «αόκνως»!!!



Και πάλι Καλή Επιτυχία παιδιά.  

Οι τσέπες των σωματείων άδειασαν κατά 7200 ευρώ από τα πρόστιμα.



Αυτή είναι η φετινή σούμα από τα πρόστιμα που έπεσαν δικαίως ή αδίκως και βγήκαν από τις τσέπες των ομάδων σε Α΄ και Β΄ κατηγορία.

Το τι γινόταν βέβαια με την απόδοση των ποινών από την «μονήρη» πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Χίου σας το λέγαμε όλο το χρόνο. Με δύο κουβέντες γινόταν «πανικός κι ομίχλη» καθώς οι ποινές και τα πρόστιμα εφαρμόζονταν έτσι όπως ταίριαζαν ανάλογα την ομάδα ή το περιστατικό. Δηλαδή….ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ.

Ας δούμε όμως τα επιμέρους στοιχεία σημειώνοντας ότι όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες, κατέθεσαν με πρόστιμα τον οβολό τους στην ΕΠΣ.

Το κόστος των κόκκινων καρτών στα σωματεία της Α΄κατηγορίας ήταν  1750 ευρώ. Τα περισσότερα πλήρωσε ο Βαρβασιακός και η Αναγέννηση (από 190 ευρώ). Ο πιο  απείθαρχος παίκτες ήταν ο Γιασεμής της Ελάτας που αποβλήθηκε τέσσερις φορές και κόστισε στην ομάδα του  60 ευρώ.


Στην Β΄ κατηγορία τα πράγματα ήταν πιο ήσυχα με τις κόκκινές να κοστίζουν μόνον 900 ευρώ. «Κακούργα» ομάδα της κατηγορίας η Φάρκαινα οι παίκτες της οποίας είδαν κόκκινη κάρτα 10 φορές ωστόσο τα περισσότερα πλήρωσε η Δόξα που είχε εννέα αποβολές, με το κόστος να φτάνει τα 220 ευρώ. Η Δόξα είχε και τον πλέον «κακό» των δύο κατηγοριών, τον Ντομάτα που δέχτηκε ποινή 9 αγωνιστικές.

Αποβολές πάντως είχαμε και στα προπαιδικά που κόστισαν όμως μόλις 60 ευρώπουλα.

Εκεί όμως που ξεφεύγει η κατάσταση είναι στα πρόστιμα των ομάδων, τα οποία έφτασαν στο ύψος των 4.500 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή περίπου 1,5 εκ. δραχμές για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο καλύτερος πελάτης της ΕΠΣ Χίου ήταν η Φάρκαινα η οποία πλήρωσε συνολικά 600 ευρώ. Η μεγάλη καμπάνα όπου η ομάδα πλήρωσε μία ξεγυρισμένη 400αρα,  ήταν στον αγώνα με τον Άτλα, όπου οι Φαρκαινίστας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διότι μεταξύ άλλων φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Πρόεδρου της ΕΠΟ και της ΕΠΣΧ, Γ. Σαρρή. Απλά θα σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ στα γήπεδα ακούει πολλά και διάφορα (π.χ. στην Τούμπα), με τελευταίο τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο στο «παραπεμπτικό» των ομάδων ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δεν διαβάσαμε κατηγορίες για το κράξιμο. Προφανώς άλλο η Φάρκαινα και άλλο τα μεγαθήρια.


Από την Α΄ κατηγορία τα περισσότερα πλήρωσε ο Όμηρος φτάνοντας στα 600 ευρώ εκ των οποίων τα 200 είχαν να κάνουν με την τιμωρία του Γιοβανάκη ο οποίος «συνελήφθη» από τις «άοκνες» αισθήσεις του διαιτητή να παρανομεί «ασύστολα».

Αν τώρα μέσα από τα πρόστιμα ψάχναμε να δώσουμε σε κάποια ομάδα το "κύπελλο ΗΘΟΥΣ", δηλαδή σε αυτήν που ήταν λιγότερο απείθαρχη από όλες και σε όλα τα επίπεδα, στην μεν πρώτη κατηγορία θα ήταν  η Καλαμωτή με συνολικά πρόστιμα στα 140 ευρώ  και στην Β΄ κατηγορία το Πανεπιστήμιο που είχε συνολικά μόνον δύο αποβολές κόστους 20 ευρώ. Πολλά συγχαρητήρια στους φοιτητές  του νησιού για την απόλυτα πολιτισμένη συμπεριφορά τους.



Υ.Γ. Διαβάσαμε στο blog της Chiompala περί της προτάσεως που έκανε  για ταμείο αρωγής ποδοσφαιριστών. Ορίστε λοιπόν πόροι. Πιέστε την ΕΠΣ Χίου να καταβάλει σε αυτό το ταμείο το 10% από τα πρόστιμα. Επίσης για περαιτέρω πληροφόρηση της Chiompala ή για όσους εκτιμούν την πρόταση που έκανε ως βάσιμη και ουσιαστική, ας ψάξουν για την απόλυτα πετυχημένη κίνηση που έχει γίνει από καιρό  στην ΕΠΣ  Ρεθύμνου για το ίδιο ακριβώς θέμα.