Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

La Gloria se Consigue Luchando!!!



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΑ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ 
ΟΧΙ ΜΟΝΟ THN ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
KAI KAΛΟ ΤΟΥΣ ΑΕΤΟ


ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ - ΘΑ ΠΑΡΩ ΦΟΡΑ



Υ.Γ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ  ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Χίου. Το πέταγμα του αετού συνεχίζεται.



Αφήσαμε εδώ και καιρό την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Χίου ασχολίαστη. Αφήσαμε για να δούμε αν υπάρχει βελτίωση, αν υπάρχει πρόοδος, αν αυτά περί δικαιοσύνης που πριν καιρό έλεγε ο πρόεδρός της στο ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ θα είχαν εφαρμογή στην πράξη.

Βελτίωση? Ναι προς τα πίσω. Πρόοδος? Ναι, στις λάθος αποφάσεις. Δικαιοσύνη? Τι είναι αυτό?


Το τριώδιο και οι απόκριες ανοίγουν μία φορά το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους πριν της Πειθαρχικής. Για αυτούς δεν χρειάζεται να ανοίξει για να έρθουν απόκριες διότι δεν έχει κλείσει ποτέ.

Έχουμε και λέμε όσον αφορά τα πιο χτυπητά από τις αποφάσεις της τον τελευταίο καιρό.

1) Τιμωρία στον κύριο Χατζηδάκη (προσθεού δεν έχουμε τίποτα με τον άνθρωπο, την απόφαση σχολιάζουμε), 50 ευρώ λόγω εξύβρισης των Θείων. Μάλιστα. Μία ερώτηση σε αυτό το σημείο. ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ? Ο κύριος Χατζηδάκης ήταν υπότροπος άρα γιατί 50? Εκτός και η τιμή ξεκινα από τα 25 ευρώ. Όμως γιατί άλλοι με την πρώτη φορά πλήρωσαν 50 ευρω?
Αλλά στον Γιοβανάκη για κάτι εξαιρετικά ελαφρύτερο που είπε στην εξέδρα και άκουσε ο διαιτητής, του έριξε 200 ευρώ. Γιατί? Για να μην πάρει μεταγραφή στην ομάδα μας τον Ατρόμητο?
Μπορεί να μας πει το τιμολόγια ποινών η Πειθαρχική Επιτροπή ή είναι ανάλογα τα «κέφια»?


2) Στον Λαίλαπα επιβλήθηκαν 50 ευρώ πρόστιμο διότι αποβλήθηκαν τρεις και πάνω (άρθρο 16 παράγραφος 2) ποδοσφαιριστές του και πολύ σωστά. Στην Δόξα που επίσης αποβλήθηκαν τρεις στον αγώνα με την Φάρκαινα το 50ρικο τι έγινε? Του Λαίλαπα ήταν οι ηλίθιοι και της Δόξας οι έξυπνοι? Αλλά τα περί Λαίλαπα τα έχουμε πει. Θα θέλαμε να δούμε την βαθμολογία στο τέλος του πρωταθλήματος και την διαφορά μεταξύ 11ης και 12ης θέσης.

3) Μπορεί να μας εξηγήσει η Πειθαρχική Επιτροπή πότε μία ομάδα είναι υπότροπος? Ρωτάμε να μας πει διότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο,  άλλοι να πληρώνουν παραπάνω και άλλοι για τα ίδια παραπτώματα, ακριβώς τα ίδια. Ποια ομάδα έχει τιμωρηθεί για το ίδιο ακριβώς  παράπτωμα στο οποίο έχει πέσει δύο φορές, με το ίδιο ποσό?

Υ.Γ. Προς αποκατάσταση της αλήθειας να σας πούμε ότι ΤΟΜΑΖΟΣ Δ.   στην ΔΑΦΝΗ, τον οποίο τιμωρήσατε  δεν υπάρχει.  


ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Πρόεδρος ΕΠΟ… «στην Ευρώπη εκτιμούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο περισσότερο απ΄ότι στην Ελλάδα»



Θα πρότεινα στην ΕΠΟ να εκδώσει ένα δελτίο τύπου και να το κοινοποιήσει σε όλες τις Ευρωπαϊκές ομοσπονδίες το οποίο να περιλαμβάνει:

1) Τις δηλώσεις του προέδρου του Απόλλωνα.
2) Ένα βίντεο με τα όσα έγιναν στον Πλατανιά, μαζί με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
3) Την αναφορά της αστυνομίας για όσα έγιναν στην Λεωφόρο μαζί με φωτογραφίες από τα αποδυτήρια του Εργοτέλη αλλά και τις ανάλογες δηλώσεις.
4) Το θέμα για τον θάνατο του τερματοφύλακα του Αετού Αγγελοκάστρου, 27χρονου Ηλία Γόγολα

Και όλα αυτά μόνο σε ένα Σαββατοκύριακο και μετά θα θέλαμε να μας πει κάποιος γιατί πρέπει να εκτιμούμαι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτά που αλλού γίνονται?






Βαθμολογία 19η αγωνιστική 2013-14


Ατρόμητος – Ελάτα 3-0



Άνετα ο Ατρόμητος ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελάτα την οποία και νίκησε με 3-0. Καλύτερος σε ολο τον αγώνα ήθελε το τρίποντο για να πάει με άριστη ψυχολογία στο ντέρμπι με την Δάφνη. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Παντελής Σούκας που πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδος του στο δεύτερο ημίχρονο (60΄, 67΄(πεν.), 72΄).  

Όσον αφορά τον επερχόμενο ντέρμπι με την Δάφνη, ακούγονται πολλά και διάφορα είτε για το γήπεδο είτε για την ημερομηνία διεξαγωγής του. Τα πανηγύρια στα χωριά, το Δόξα – Άτλας, όπως επίσης οι προγραμματισμοί και οι υποχρεώσεις των ομάδων, δυσκολεύουν την υπόθεση να γίνει το ματς το ερχόμενο Σάββατο.

Για να γίνει το Σάββατο θα πρέπει η γηπεδούχος Δάφνη να δεχθεί ως έδρα  την Καλλιμασιά, το οποίο σύμφωνα  με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν επιθυμεί. Πιθανή ημερομηνία που ακούστηκε για να γίνει ο αγώνας, αν δεν γίνει το ερχόμενο Σάββατο, θα είναι στις 5 Μαρτίου. 

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Καλή ποδοσφαιρική Τσικνοπέμπτη σε όλους σας.



Ήδη κάποιοι το τσικνίζουν για τα καλά και κάνουν άριστα. Με όσα   μαθαίνουμε, στην «τσίκνα» συμμετέχουν παίκτες του Ηρακλή, της Δάφνη, της Κυβέλης, παράγοντες της Δάφνης και της Κυβέλης, ο πρόεδρος του Ηρακλή, ο τέως πρόεδρος του Άτλα, ο διαιτητής Πιτταούλης, o προπονητής Τσατσαρώνης, ο Ιάκωβος Λορέτζος και βέβαια ο L.A. ο κατά κόσμον Λάμπρος Αποστολής.

Καλά να περνάτε και του χρόνου με ακόμα μεγαλύτερη παρέα. 


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Βαθμολογία 18η αγωνιστική 2013-14


Ατρόμητος – Βαρβασιακός 5-0



Επέστρεψε στις νίκες αλλά και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ο Ατρόμητος (καλύτερος προς στιγμήν στην ισοβαθμία άσχετα τι θα κάνει η Δάφνη), μετά το ευρύ και εύκολο 5-0 επί του αδύναμου Βαρβασιακού.

Πραγματοποίησε καλή εμφάνιση ενώ σύμφωνα με τις ευκαιρίες που δημιούργησε αλλά και έχασε, το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με το σκορ να ανοίγει στο 3-0. Σκόρερ των Αγιοργούσων χρίστηκαν οι Σέργης, Π. Σούκας, Νύκτας, Σ.Σούκας ενώ το ένα γκολ ήταν αυτογκόλ του Βαρβασιακού. 



Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σαρρής: "Στην Ευρώπη μας εκτιμούν περισσότερο"



Απόσπασμα από την συνέντευξη του Γιώργου Σαρρή στον Arena FM 89,4:

Για το τι συζητήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ στη Ζυρίχη:

Η ΟΥΕΦΑ παρακολουθεί όλες τις ομοσπονδίες και ξέρει τι γίνεται. ……Κοιτάξτε, στην Ευρώπη εκτιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο περισσότερο απ' ότι στην Ελλάδα

…. Ίσως γιατί σε μερικά πράγματα δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες, συμπληρώνει το blog το οποίο αναδημοσιεύει από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, τις εξωτερικεύσεις που πνίγουν (η ατάκα της στήλης του), τον κυρίο Γεωργούλη, χωρίς να σημαίνει οτι κατ΄ανάγκη συμφωνούμε με  τις απόψεις του. 


Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Με το καλό και ΠΑΝΤΑ καλές ειδήσεις


Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στα πλαίσια της γενικότερης αναβάθμισης μας, η ΕΠΣ Χιου παρουσιάζει μία νέα και σύγχρονη ιστοσελίδα, μέσα από τη οποία θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο του νησιού μας.

Είμαστε ακόμα  στο στάδιο προπαρασκευής οπότε ζητάμε την κατανόηση σας διότι η λειτουργία της είναι δοκιμαστική.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

 http://www.epsxiou.gr/







ADIOS

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ένας χρόνος του νέου ΔΣ της ΕΠΣ Χίου. Ούτε καν κατώτερο των περιστάσεων. Απλά απών από αυτές.



Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή του νέου ΔΣ της ΕΠΣ Χίου και φυσικά θα ήταν μάταιο να ψάξουμε για να διαβάσουμε  ένα απολογισμό της δράσης του με δική του ανακοίνωση. Να δείξει και να περηφανευτεί (γιατί όχι) το έργο της στο φίλαθλο κοινό της Χίου.


Έστω όμως ότι έκανε για τα δεδομένα της αυτή την «πρωτοποριακή» ενέργεια, τι θα είχε να παρουσιάσει? Όσοι θυμούνται την «προεκλογική» περίοδο θα θυμούνται ίσως τις απορίες και τις ερωτήσεις μερικών, όπως πάντα αιρετικών, εγκάθετων, αντιπαθητικών και μισητών   στην ευρεία μάζα, για το τι μέλλει να πράξει το νέο ΔΣ της ΕΠΣ Χίου όταν εκλεγεί.  

Να παρουσίαζε δηλαδή ένα πλάνο, ένα σχέδιο δράσης, στόχους να πετύχει για την πρόοδο του αθλήματος του ποδοσφαίρου στο νησί.  Είδατε τίποτα να εμφανίσει? Όχι βέβαια. Και εκ του αποτελέσματος έκαναν πολύ καλά διότι δικαιώθηκαν απόλυτα. Δικαιώθηκαν διότι δεν δεσμεύτηκαν για απολύτως τίποτα διότι δεν έκαναν  τίποτα.


Ψάξτε όπου θέλετε και βρείτε κάτι το διαφορετικό που να έκανε η τωρινή διοίκηση από την προηγούμενη. Θα βρείτε κάτι? Θα βρείτε όμως γκάφες, παραβάσεις του ΚΑΠ κατά το δοκούν και προχειρότητα. Αυτό που ονομάσαμε όσο πιο κομψά μπορούσαμε ΓΚΑΦΟΛΟΓΙΟ. Αντικρούστε το αν μπορείτε.

Για ψάξτε για παράδειγμα για πρωτοβουλίες της ΕΠΣ Χίου προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των σωματείων από οικονομικά βάρη. Το πιο απλό δηλαδή από όλα, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα γίνονται τόσα και τόσα για τις ομάδες που αγκομαχούν. Τι θα βρείτε?


Για ψάξτε για κοινωνικές δράσεις στο νησί έτσι όπως κάνουν οι πλείστες άλλες ΕΠΣ στην Ελλάδα. Τι θα βρείτε?


Κοιτάξτε και την πρόοδο στους κόλπους της σε θέματα που αφορούν άμεσα τα σωματεία. Ορίστε ένα απλό παράδειγμα. Είχαμε διαβάσει και στον εκπρόσωπο τύπου ότι θα αναβαθμιζόταν με δικηγόρο η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Χίου. Την είδατε πουθενά την αναβάθμιση? Την υποβάθμιση σαφώς την είδαμε και την βλέπουμε. Οι πάντες διαμαρτύρονται πως από τριμελής είναι πλέον μονομελής, βγάζοντας κάθε τρεις και λίγο αποφάσεις διάτρητες, αρκετές από τις οποίες σας έχουμε ήδη αναφέρει (όχι όλες γιατί είναι δεκάδες). Πως γίνετε π.χ. απολογία σε μονομελή επιτροπή? Ποιος κανονισμός το γράφει? Οι άλλοι δύο (οι αόρατοι) τι άκουσαν και θα εκφράσουν γνώμη? Αντιδρά κανένας? Αλλά και αν αντιδράσει τι θα πετύχει? Μία πανέμορφη τρύπα στο νερό.


Και επειδή φυσικά θα μας πείτε μηδενιστές, θα προσθέσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει ο μέντορας κύριος Μαχαίρας να σουλουπώσει τα ασουλούπωτα στον τομέα του. Για ρωτήστε τον όμως αν είναι ευχαριστημένος με όσα βλέπει? Ρωτήστε τον να σας πει εδώ και ένα χρόνο τι άλλαξε προς το καλύτερο? Οι σχεδόν καθημερινές ανακοινώσεις για τις διαιτησίες μήπως? Σε λίγο θα χρειαστούν άλλου είδους εκπαίδευση και εξοπλισμό αντί για σημαιάκια διότι της αστυνομίας τελειώνουν τα καύσιμα. 




Τι φταίει? Το ΔΝΤ και η τρόϊκα ή μήπως η αδιαφορία των περισσοτέρων? Όλα βέβαια έχουν την εξήγησή τους. Ο σεβαστός Πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου έχει μεγαλύτερες σκοτούρες στο μυαλό του. Είναι στην ΕΠΟ με πολλαπλά βαρύτερα καθήκοντα καθώς διαφεντεύει τις τύχες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την ΕΣΠ Χίου θα ανακατεύεται? Και εκτός αυτού είναι υπεράνω κριτικής. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο  να ξεστομίζει ο οποιοσδήποτε έστω και ψήγμα κριτικής εναντίον του προέδρου.  Πίσσα και πούπουλα.


Όλοι οι υπόλοιποι βέβαια έχουν καλυφθεί κάτω από τον προστατευτικό του μανδύα, ικανοποιώντας την υστεροφημία τους ότι «υπηρετούν» το Χιώτικο ποδόσφαιρο. Από τους παλιούς δεν περιμέναμε απολύτως τίποτα. Θα είχαμε όμως τουλάχιστον  περισσότερες απαιτήσεις από μερικούς (όχι όλους, ήμαρτον δηλαδή) νεοεισελθόντες που πριν τις εκλογές διατυμπάνιζαν με στόμφο διάφορα. Αντ΄αυτού, στις κρίσιμες στιγμές αρκέστηκαν να δέχονται κριτική για τις κοινωνικές τους επαφές.


Το βαπόρι πάει μονάχο του και έχει μπει στον αυτόματο πιλότο.  Το μόνο που παρακαλάνε είναι να μην πιάσει καμία σοβαρή φουρτούνα διότι μέχρι να έρθει  ο καπετάνιος να πάρει το τιμόνι, από τη ναυτία θα έχουν πιεί ένα κιβώτιο δυνεμιδρυνάτες…κοινώς  δραμαμίνες ο καθένας. 




Οι περιστάσεις και οι εξελίξεις τρέχουν. Αυτοί απλά παραμένουν απόντες σαν τους διαιτητές που ψάχνανε στον Κοφινά για τα πιτσιρίκια.   



Και ένα τραγουδάκι αφιερωμένο για την παρέα

Ρούκουνας – Ούζο Ούζο

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Βαθμολογία 17η αγωνιστική 2013-14


Κανάρης - Ατρόμητος 5-2



Και τα ατυχήματα στο πρόγραμμα είναι. Σήμερα ο Ατρόμητος, σε ένα καθοριστικό ματς, είχε ένα ατύχημα και δέχθηκε 5 γκολ τα οποία είναι πολλά.  Βέβαια έχουν την εξήγησή τους απέναντι στον σημερινό αντίπαλο.

Έτσι ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη θέση στην οποία επέστρεψε ο Ηρακλής και η ζωή συνεχίζεται.





Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Κώστα Σεζένια



Οφείλουμε και εμείς να δώσουμε συγχαρητήρια στον ποδοσφαιριστή της Δάφνης Σεζένια, για αυτή του την ενέργεια, η οποία θα μείνει στα ποδοσφαιρικά Ελληνικά χρονικά ως ύψιστο δείγμα fair play. Το ότι φόρεσε μία ωραία «ρόμπα» στον διαιτητή Ευστρατίου (και αυτός θα μείνει στην ιστορία), ο οποίος μάλιστα επέμεινε ότι έχει δίκιο ας μην το σχολιάσουμε.





Σαν ποδόσφαιρο το νησί ακούστηκε με τον ωραιότερο τρόπο. Σαν διαιτησία έγινε «ρόμπα» σαν αυτή που της φόρεσε πανάξια ο Σεζένιας.

Και βέβαια το αλάθητο του «Πάπα» που υπάρχει με τους διαιτητές στην Χίο αλλού δεν υπάρχει. Δεν είναι ντροπή ένας διαιτητής κύριε Μαχαίρα να παίρνει πίσω ένα σφύριγμα αν έχει κάνει λάθος διότι το λάθος είναι ανθρώπινο. Να τους το διδάξετε κύριε μέντορα.

Δείξτε και στους συναδέλφους σας αυτό το βίντεο, μπας βάλουν λίγο νεράκι στο κρασάκι τους και πάψουν να το παίζουν αλάνθαστοι. Το τελευταίο καιρό έχετε δώσει σε πάρα πολλούς την εντύπωση ότι έχετε καβαλήσει πολύ άγρια το καλάμι και προσέξετε μην γίνει κανένα ατύχημα. 


Υ.Γ. Οσονούπω θα επανέλθουμε με το ανέκδοτο που λέγετε «μονομελής» Πειθαρχική Επιτροπή ΕΠΣ Χίου διότι εξακολουθεί να «κεντάει».

Βαθμολογία 16η αγωνιστική 2013-14


Ατρόμητος - Ηρακλής 2-1



Την σημαντικότερη ως τώρα νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ατρόμητος που τον έφερε επικεφαλή στην βαθμολογία. Στον αγώνα με τον Ηρακλή εκείνο που θα μετρούσε θα ήταν η ουσία και η αποτελεσματικότητα. Είχε και τα δύο και κέρδισε δίκαια. Στο χέρι του είναι πλέον ή μάλλον στα πόδια του να διατηρηθεί εκεί μέχρι το τέλος καθώς καμία από τις διεκδικήτριες δεν δείχνει καλύτερή του.