Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κυβέλη/Λέων – Ατρόμητος 1-3



Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο στην έδρα της Κυβέλης, όπου παρουσία περίπου 100 φιλάθλων νίκησε με 3-1. Μέτριος ποιοτικά αγώνας με τις δύο ομάδες  να αποδίδουν συνολικά μέτριο ποδόσφαιρο.

Φάσεις και γκολ:

15΄  πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου σε ανατροπή του Μερκούρη. Την ευθύνη αναλαμβάνει ο Παλαύρας το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Συρρής

28΄  λάθος γύρισμα του Ζανικου στο πορτιερο του, παρενεβλήθει ο Μερκουρης πέρασε εύκολα  τον αντίπαλο τερματοφύλακα και 0-1

30΄  σουτ του Καζακου από 30 μέτρα, η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι σκάει  κάτω, στην επαναφορά την μπλοκάρει ο Συρρής  αλλά  ο επόπτης δίνει γκολ και 0-2.

35΄ γκολ της Κυβελη ακυρώθηκε ως οφσάιντ με έντονες διαμαρτυρίες από το πάγκο της ομάδος της.

39΄  ο Μενής πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, γύρισε τη μπάλα παράλληλα στο Σπυράκη που ήταν στη γραμμή του τέρματος, ωστόσο αυτός «κατόρθωσε»  να πλασάρει αουτ!!!

41΄  αποβολή με δεύτερη  κίτρινη κάρτα ο Δρίζος για την Κυβέλη

42΄ σέντρα από αριστερά για τον Ατρόμητο, πιάνει την κεφαλιά Νύχτας ο οποίος στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και από κει άουτ.

58΄ο Μενής περνά από δεξιά τρεις  παίκτες του Ατρομήτου, μπαίνει στη περιοχή αλλά  σουτάρει αουτ.

73΄ σέντρα από αριστερά, πιάνει την  κεφαλιά ο  Νύκτας αλλά η μπάλα φεύγει μόλις άουτ.

81΄ σε αντεπίθεση ο Πουλιός πλάσαρε και έκανε  το 0-3, με ευθύνη του πορτιέρο Συρρή.

88΄  ο Τσόφλιας ανέτρεψε αντίπαλο, η Κυβέλη κερδίζει το πέναλτι για να εξελιχθεί η μάχη του….«Χαβιαριού», με τον Χαβιάρα της Κυβέλης να μειώνει σε 1-3.

Ο διαιτητής Σπυριάδης δεν είχε δύσκολο έργο. Τα «σποράκια» πάντως τα έριξε προς την πλευρά του δυνατότερου. 

Το συμπέρασμα ήταν ότι η Κυβέλη είναι μία ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο αλλά στερείτε εμπειρίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει πολλά προσωπικά λάθη, τα οποία ομάδες έμπειρές σαν τον Ατρόμητο τα εκμεταλλεύονται. 

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΣΠ Χίου κρίνει κλασικά με δύο μέτρα και δύο σταθμά



Αυτό δημοσιεύτηκε τότε και δεν διαψεύστηκε από όσους ήταν στο γήπεδο. Ο Πύργος όμως δεν τιμωρήθηκε για την προσωρινή διακοπή.


Για τον Ατρόμητο όμως διαβάζουμε ότι Πειθαρχική τιμώρησε για την προσωρινή διακοπή.

Εκείνο που τιμωρεί ο ΚΑΠ είναι την προσωρινή διακοπή και όχι τον λόγο της διακοπής άσχετοι. Το λέμε λάθος?

Τι έγινε κύριε πρόεδρε της Πειθαρχικής? Γιατί ο μεν Πύργος στη λούφα και ο Ατρόμητος να πληρώσει? Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά ως συνήθως? Τι ρωτάμε οι αφελείς ε?

Πληρώστε λοιπόν  Ατρομητούσοι αναντίρρητα και μη μιλάτε διότι το «όργανον» της πειθαρχικής βεβαίως βεβαίως έτσι γουστάρει. 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΚΑΦΟΛΟΓΙΟΥ....ΑΠΟ ΤΟ 5 ΣΤΟ 6.....ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΙ

 

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Να προσέχετε τις παρέες σας



Φωτογραφία του περασμένου  Σάββατο ολόφρεσκη ωσάν τα προϊόντα του κυρίου οπωροπώλη  


Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ατρόμητος - Όμηρος 1-2



Δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα και πρώτη εντός έδρας για τον μέτριο σήμερα Ατρόμητο από τον  αποδεκατισμένο και μυρίων προβλημάτων  Όμηρο με 1-2 και… μουρμούρες στον Αι Γιώργη.  

Οι Αγιωργούσοι είχαν μεν την υπεροχή αλλά όχι την αποτελεσματικότητα στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν, την οποία όμως είχε ο Όμηρος με πρωταγωνιστή τον οξυδερκή Ψαρούδη στην αντεπίθεση.

Δύο καλές φάσεις (Σέργης, Μερκούρι) για τον Ατρόμητο στο πρώτο μέρος χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τα νεύρα στοίχησαν ακριβά στον Ατρόμητο που στο 60΄ βρέθηκε πίσω στο σκορ (λάθος του Κιάφα διαγώνιο σουτ ο Ψαρούδης) αλλά στο 63΄ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Κούτικας για χτύπημα (αδικαιολόγητο) επί αντιπάλου εκτός φάσης.

Ο Ατρόμητος που συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία (στο 70΄και στο 83΄ο Νύκτας έχασε τα "άχαστα" ) κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Νύκτα  στο 88΄  και ενώ ο Όμηρος ελάχιστα πιο πριν έμεινε και αυτός με δέκα ποδοσφαιριστές.

Όμως ο Ατρόμητος φάνηκε και πάλι απρόσεκτος με συνέπεια στο φινάλε του αγώνα δέχτηκε το 2-1 με πανομοιότυπο τρόπο από τον ίδιο παίκτη (Ψαρούδης) και πάλι σε αντεπίθεση.

Ο Ατρόμητος τέλειωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες καθώς στην εκπνοή είδε κόκκινη και ο Παντελής Σούκας για την «επικοινωνία» όλο αβρότητα που είχε με τον ένα βοηθό.

Πολύ  καλή η διαιτησία του κυρίου Επιτροπάκη ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά από τις πολύ έντονες αποδοκιμασίες και τα «Γαλλικά» που δέχθηκε  από τους οπαδούς του Ατρομήτου  πίσω από τους πάγκους, ζήτησε αστυνομική προστασία. Μία μικρο ένταση σε άλλο σημείο επίσης με το φινάλε του αγώνα ευτυχώς δεν είχε συνέχεια.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γεωργιάδης, Τσέμι, Τσόφλιας (65' Καζάκος), Παλαύρας, Κούτικας, Κιάφα, Μερκούρι, Σκουρλής (92' Ανδριτσόπουλος), Νύκτας, Σούκας, Σέργης (55' Πουλιός).

Βαθμολογία 9η αγωνιστική 2013-14


Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Παρεξηγηθήκαν κάποιοι στην ΕΣΠ Χίου που τους είπαμε ότι πετάνε αετό. Ναι ε?



ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ CHIOSGOALS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΗΜΕΡΑ

Θα «τους» και θα σας αποδείξουμε λοιπόν γιατί στην ΕΠΣ Χίου πετάνε αετό ακόμα και στο πιο απλό θέμα. Στα δύσκολα βλέπετε τι γίνετε. Κόλαση. Αίμα κι άμμος. Πανικός κι ομίχλη.

Η ΕΣΠ Χίου αποτελείται από ανθρώπους που υποτίθεται ασκούν λειτούργημα αλλά και από άλλους που αμoίβονται. Και οι μεν και οι δε θα έπρεπε να ασκούν τα καθήκοντά τους επαγγελματικά. Οι μεν γιατί πήγαν οικειοθελώς ξέροντας εκ των προτέρων καθήκοντα και υποχρεώσεις, άσχετα αν μερικούς τους ένοιαζε μόνο να δουν επιτέλους τα ονόματά τους γραμμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις Επιτροπές  και οι δε  γιατί πληρώνονται.

Κι επειδή ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ εκεί μέσα κόπτονται για τον «Γιώργο μας» που τρέχει σαφώς στις σοβαρότερες υποχρεώσεις του, τους παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Χίου, που υποτίθεται ότι είναι ο καθρέπτης της ενημέρωσης της ένωσης, της οποίας ο Πρόεδρος είναι και Πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο σεβασμός στον αναγνώστη επισκέπτη για τους παροικούντες την ΕΠΣ Χίου είναι κάτι το άγνωστο, το αδιάφορο και το άχρηστο. ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. Είναι μια αγγαρεία που μας επέβαλε η τεχνολογία και η μόδα. Νομίζετε ότι ακόμα είμαστε στην εποχή του τηλέγραφου.  Το μόνο που σας νοιάζει (και αυτό μερικές φορές) είναι να μην σας κράζουν. Μία βόλτα στην ιστοσελίδα της Ένωση σας δεν μπήκατε ποτέ τον κόπο να κάνετε.

Πηγαίνουμε λοιπόν στη ιστοσελίδα εκεί που λέει ΙΣΤΟΡΙΑ και διαβάζουμε:


ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΝΗ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ  ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ?

Και βέβαια χάθηκε διότι από την μία λέμε ο «Γιώργος μας» αλλά από την άλλη έχουμε στο μυαλό μας ΜΟΝΟ στα ούζα. ΠΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

Πάμε παρακάτω:


ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΗΛΑΔΗ? ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ? ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΩΜΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ?

Πάμε και στο «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ» παρακάτω:

 
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?  ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ «ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΣ» ΕΙΧΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΗ ΓΕΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ?

Αυτά δεν είναι τα μόνα που υπάρχουν εκεί μέσα. Αυτά είναι τα εύκολα που βγάζουν μάτια από χιλιόμετρα. Εάν λεπτολογήσουμε θα εκπλαγείτε. Ο κακός χαμός. Υπάρχει άλλο ένα που επίτηδες δεν σας το λέμε για να δούμε αν γνωρίζετε τα της Ένωσής σας. Αμφιβάλουμε αν τα γνωρίζετε.

Πετάτε λοιπόν αετό ναι ή όχι? Πετάτε διότι αυτό που ονομάζουμε ΕΠΣ Χίου δεν αποτελείτε μόνον από χαρτιά. Είναι ένα πλέγμα δραστηριοτήτων που θα πρέπει να είναι συντονισμένο συνεχώς, για να βγάζει μία πολιτισμένη εικόνα που σέβεται και τον επισκέπτη αναγνώστη που θέλει να ενημερωθεί. Είστε έτη φωτός πίσω. Μακράν από το 2013. Πέραν των απαραίτητων υποχρεώσεων σας, ουδείς από εσάς ασχολείται παραπέρα για την βελτίωση στα αυτονόητα. Είστε αδιάφοροι παντελώς. ΠΕΤΑΤΕ ΑΕΤΟ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Προσφερόμαστε λοιπόν οικειοθελώς και φυσικά ανιδιοτελώς να διορθώσουμε και συμπληρώσουμε στην ιστοσελίδα σας εφόσον εσείς αδιαφορείτε με αυτό το άθλιο χάλι που παρουσιάζει.

Αν δεν θέλετε εμάς που είμαστε και «ξένοι» και μας αντιπαθείτε, έχουμε ανθρώπους στη Χίο, ειδικούς επιστήμονες να σας συστήσουμε, να σας τα φτιάξουν όλα ΔΩΡΕΑΝ  και να σας εκσυγχρονίσουν διαδικτυακά να νοικοκυρευτείτε.   

Εκτός και σας εκφράζει αυτό το θέαμα. Αν σας εκφράζει να το χαίρεστε και εμείς πάμε πάσο.


ΑΝΑΝΕΩΣΑΜΕ ΤΟ ΓΚΑΦΟΛΟΓΙΟ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΠΣ Χίου κλείνει το γήπεδο της Καλλιμασιάς?



Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει όταν πληροφορηθεί κάποιος ότι η Αναγέννηση Θολοποταμίου (μας είναι συμπαθέστατη η ομάδα) αλλάζει και πάλι γήπεδο επιστρέφοντας στο δικό της.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και ξεκάθαρα όταν θέλουμε να εφαρμόζουμε κανονισμούς. Ποιους κανονισμούς θα πείτε και θα γελάτε.

Η Αναγέννηση ξεκίνησε φέτος και έπαιξε αγώνες στην έδρα της που είχε δηλώσει στην ΕΠΣ. Λίγο μετά και αφού εκτίμησαν ότι το γήπεδο δεν τους «πάει» άλλαξαν έδρα. Σύμφωνα με τον κανονισμό άλλαξαν έδρα επειδή το γήπεδο τους ΞΑΦΝΙΚΑ είτε θεωρήθηκε ακατάλληλο είτε αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας του. Συνέβη κάτι τέτοιο ή μέσα από γνωριμιούλες και κονεδάκια έγινε αυτή η αλλαγή? Προφανώς το δεύτερο.

Ορίστε τι αναφέρει ο ΚΑΠ στο άρθρο 8 στις παραγράφους παράγραφος 3 και 4.


Τέλος πάντων πήγαν στην Καλλιμασιά. Όμως η επιλογή αυτή και πάλι δεν τους «βγήκε» αγωνιστικά, με αποτέλεσμα τώρα να αποφασίζουν να επιστρέψουν στην φυσική τους έδρα ελπίζοντας σε πόντους, λόγω της ιδιαιτερότητας του γηπέδου τους. Όμως για να συμβεί αυτό σύμφωνα με τον κανονισμό, θα πρέπει να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του γηπέδου της Καλλιμασιάς και προφανώς να φύγει από κει και ο Όμηρος. Θα συμβεί κάτι τέτοιο? Ας γελάσουμε.

Ορίστε τι αναφέρει ο ΚΑΠ άρθρο 8 παράγραφος 8α.


Για να προλάβουμε τους παντογνώστες η ύπαρξη δεύτερης έδρας δεν συνηγορεί στο «αλλάζω έδρα όποτε θέλω». Στην περίπτωση που κλείσει το ένα γήπεδο όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ορίζω το παιχνίδι μου στο δεύτερο.

Προφανώς λοιπόν και δεν θα κλείσει το γήπεδο της Καλλιμασιάς αλλά μέσα από τα κονεδάκια που έχουμε (όποιος έχει διότι υπάρχουν και οι «απόκληροι» της κοινωνίας) στην ΕΠΣ Χίου, θα ράψει και θα ξηλώσει και πάλι για πάρτη μας τον κανονισμό να μας «εξυπηρετήσει». Επίσης προφανώς η ΕΠΣ Χίου «χέστηκε» για το τι λέει ο ΚΑΠ όπως επανειλημμένως κάνει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα διότι στο ουζοκαφενείο της υπόγας επικρατούν άλλοι νόμοι.

Τις προάλλες στεναχωρήσαμε διάφορους γνωστούς και μη, όταν κράξαμε χοντρά την ΕΣΠ για το θέμα του ορισμού του κυπέλλου Όμηρος – Δάφνη και τελικά το όρισε όπως προβλεπόταν για να απαλλαγεί από το κράξιμο μας. Τότε να θυμίσουμε και οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει (ελέχθει στο ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ) σε κάτι που πήγαινε κόντρα στον ΚΑΠ. Τώρα τι θα κάνει η Δάφνη αν (δεν ξέρουμε για αυτό λέμε «αν») έχει αγωνιστικές ενστάσεις να αλλάξει έδρα η Αναγέννηση? Θα επικαλεστεί τώρα τον ΚΑΠ? Τα βλέπετε κύριοι αυτά που σας λέμε τόσο καιρό? Θα έρθει η ώρα και η στιγμή που θα επικαλεστείτε τους κανονισμούς όταν στο μεταξύ για άλλο θέμα είτε εσείς είτε άλλες ομάδες έχετε συνηγορήσει ή αδιαφορήσει στο να παραβιαστούν.

Έχουμε ξεκαθαρίσει την θέση μας. Η ισονομία δεν βλέπει πρώτο ή τελευταίο, δυνατό ή αδύνατο. Ίδια αντιμετώπιση για όλους.

Το επόμενο παλιό αλλά καλό τραγουδάκι το αφιερώνουμε στον καλό φίλο μας  Λάμπρο Αποστολή

Canned Heat - Poor Moon

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Βαθμολογία 8η αγωνιστική 2013-14


Πυργί - Ατρόμητος 1-3



Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο που είχε ένα εύκολο απόγευμα στο Πυργί κόντρα στην φιλότιμη  αλλά αδύναμη τοπική ομάδα. Νίκησε με 3-1 απέχοντας μόλις ένα πόντο από την πρωτοπόρο Δάφνη Δαφνώνα.

Ο Κ. Νύκτας άνοιξε το σκορ και ο Παντελής Σούκας το έφτασε στο 3-0 (το 2-0 με πέναλτι) , με τον Πύργο να μειώνει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Στέφανε πολλά χαιρετίσματα από τον Μαντζουράκη



Προλάβαμε και αλλάξαμε μερικές κουβέντες με τον προπονητή της Καλλονής κύριο Μαντζουράκη, πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά την συνέντευξη τύπου. Αυτά που «μας» αφορούν εδώ στο blog έχουν να κάνουν με ένα παλιό ποδοσφαιριστή του στο Αιγάλεω, τον Στέφανο Παπαθεοδώρου  και είναι τα παρακάτω:


«…Ήταν αναμενόμενο για μένα  ο Στέφανος να διαπρέπει στη Χιο. Δεν είχα καμία αμφιβολία για αυτό διότι από τότε που τον είχα στο Αιγάλεω η εργατικότητα του μου ήταν γνωστή. Ο Στέφανος ήταν το πρότυπο  επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Γιατί να μην είναι και σαν προπονητής? Θα τους δώσεις πολλούς πολλούς χαιρετισμούς και για ότι χρειαστεί, το τηλέφωνο μου το ξέρει. Πάντα στην διάθεση του….»

Η φωτογραφία είναι από την ομάδα του Αιγάλεω με προπονητή τον Γιάννη Μαντζουράκη, την περίοδο 83-84, που παρατάχθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την 3η αγωνιστική (1-0 νίκησε ο ΠΑΟ). 

Άνω από αριστερά οι Θέμης Βάγγης (που είχε επιστρέψει έπειτα από σπουδαία καριέρα σε Άρη Θεσσαλονίκης και Βύζαντα), Στέφανος Παπαθεοδώρου (από τον ΟΦΗ, δανεικός του ΠΑΟ που ξεκίνησε στη Δραπετσώνα και τερμάτισε στη Δόξα Δράμας και τον Βαρβασιακό), Δαυϊδ Μαύρος (σκληροτράχηλος παλαιός αμυντικός μέσος του Ηλυσιακού), Νίκος Παντελής (νυν προπονητής του Πανιωνίου), Νίκος Βαλλιάνος, Δημήτρης Πηγαδίτης και κάτω οι Ερμής Κουρόπουλος (έπαιξε για ένα πολύ μικρό διάστημα στην ομάδα), Γιώργος Αθανασιάδης, Φώτης Ούτσικας, Θόδωρος Παϊσανίδης (από τα "τσικό", αγιογράφος στο επάγγελμα) και Δημήτρης Μπεκιάρης (ο παλαιός σέντερ φορ του Λουτρακίου και της Κορίνθου).


Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Δηλώσεις του Παπαθεοδώρου για τον ντέρμπι με τον Ατρόμητο.



Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον προπονητή της Δάφνης Δαφνώνα κύριο Στέφανο Παπαθεοδώρου, ευγενώς προσφερθείς και τον ευχαριστούμε,  δεν είχε πρόβλημα να μας κάνει δηλώσεις για το ντέρμπι, τις οποίες και σας παραθέτουμε.

«…Γνωρίζοντας τις ικανότητες του Ατρόμητου, έπρεπε να αντιπαρατάξουμε τα στοιχειά που επιτέλους μας έλειπαν. Πίεση σε πρώτο χρόνο και αποφασιστικότητα στις προσωπικές μονομαχίες.

Γεγονός που κατορθώσαμε και συνέβαλε στο να μην δημιουργήσει φάσεις ο Ατρόμητος. Έχοντας βέβαια και στο μυαλό μας να βρούμε την ευκαιρία να προηγηθούμε, ευτυχήσαμε να το κατορθώσουμε από μια στημένη φάση, ίσως με τον ποιο παθιασμένο και ψυχωμένο παίκτης μας, τον Ελευθερίου, να προηγηθούμε στο σκορ. Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο διατηρήσαμε το πάθος και την αγωνιστικότητα στο παιχνίδι μας, πλην όμως δεν είχαμε την καθαρή σκέψη στις αντεπιθέσεις που βγήκαμε για να σημειώσουμε άλλο ένα τέρμα και να πάρουμε τον αγώνα.

Ο Ατρόμητος όπως ήταν λογικό ρισκάρισε, έβγαλε παίκτες μπροστά πλην όμως δεν μας αλλοίωσε την αμυντική συνοχή που είχαμε. Βεβαία δεχτήκαμε την ισοφάριση από μια φάση που δεν προσδιόριζε την κατάληξη της και από κει και περά, «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη».

Σαν αποτέλεσμα είναι θετικό, όχι όμως και σαν βαθμολογική συγκομιδή ωστόσο θα μετρήσει  περισσότερο για την αγωνιστική βελτίωση που έδειξε η ομάδα μας. Αν μπορέσουμε και παντρέψουμε την ποιότητα που έχει ο Δαφνώνας με την διάθεση που δείξαμε σήμερα, θεωρώ ότι ο στόχος του πρωταθλήματος που έχουμε βάλει θα γίνει ευκολότερος.

Εύχομαι καλή συνεχεία στην ομάδα του Ατρόμητου…» 

Δημοσιογραφική γεύση από Super League με το Βέροια – Καλλονή 0-3



Στο τελευταίο μάλλον καλό φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο και σε συνεννόηση με την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΙΟ, είπαμε να πάμε στην Βέροια να δούμε και να καλύψουμε δημοσιογραφικά για την ΑΛΗΘΕΙΑ τον αγώνα της άλλοτε Βασίλισσας του Βορρά με την Καλλονή.

Καταρχήν να πούμε πως είναι «αμάρτημα» μέγα να επισκεφθείς την πανέμορφη Βέροια και να μην περάσεις από το μαγαζί της φωτογραφίας για να δοκιμάσεις το ανεπανάληπτο ραβανί (φημισμένη η Βέροια). Ξεχάστε ότι έχετε δοκιμάσει ως τώρα. Ραβανί Χοχλιούρου και πάσης Ελλάδος.


Αφού γλυκαθήκαμε μετά από λίγη ώρα φτάσαμε στο γήπεδο της Βέροιας, όπου πέρασμα του χρόνου έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του. Οι καιροί μπορεί να είναι δύσκολοι  αλλά γενικά εκτός του αγωνιστικού χώρου που ήταν θαυμάσιος η κατάσταση στις εξέδρες ήταν απερίγραπτη.


Η προσέλευση των φιλάθλων (μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ερχόταν κόσμος) που περίμενε πως και πως την ανάκαμψη της Βέροιας ήταν πολύ καλή. Το ζέσταμα άρχισε, οι ομάδες παρατάχθηκαν, χαιρετήθηκαν και φωτογραφήθηκαν για τους χορηγούς.


Τα όσα  έγιναν  στον αγώνα που είχε ενδιαφέρον  Μπορείτε να τα διαβάσετε και αλλού. Σε αυτή τη φάση η Βέροια ζήτησε πέναλτι….που δεν ήταν.



Με το 0-3 ο κόσμος απογοητευμένος και εκνευρισμένος άρχισε να αποχωρεί.

 

Αργότερα στην συνέντευξη τύπου ο Μαντζουράκης ήταν σαφώς χαρούμενος αλλά συγκρατημένος αλλά και αγχωμένος με πολλές γκριμάτσες.


Ενώ ο «Στρατηγός» Γαϊτάνος που λειτουργεί ως υπηρεσιακός ήταν στεναχωρημένος, μπερδεμένος. Στον διάλογο που ακολούθησε off camera της NOVA  ειπώθηκαν μερικές σοβαρές αλήθειες για την Βέροια που έμεινα  off the record.




Υ.Γ. Είχαμε και μία συνάντηση που αφορά στον Στέφανο Παπαθεοδώρου, για την οποία θα επανέλθω αύριο.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ατρόμητος – Δάφνη 1 - 1



Κλασικό ντέρμπι Καμποχώρων, με ιστορία.


Ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο παραδοσιακές δυνάμεις του Χιώτικου ποδοσφαίρου, με πολλές προσωπικές μονομαχίες χωρίς να ξεφεύγει από τ΄αθλητικά πλαίσια. Η ισοπαλία καταγράφεται σαν ένα δίκαιο αποτέλεσμα αφήνοντας μια ανακούφιση στον Ατρόμητο και μια γλυκόπικρη γεύση στην Δάφνη που στα σημεία ήταν καλύτερη.


Παιχνίδι κέντρου, με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την δύναμη να κυριαρχεί και το πείσμα για την αποφυγή της ήττας.

Ο διαιτητής κυριος Γιαχος χωρίς πρόβλημα, με τους βοηθούς του να αποφεύγουν τα λάθη στις λιγοστές στιγμές που πήραν κρίσιμες αποφάσεις.


Φάσεις και γκόλ :
1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

10’ σε μπαλιά του Κλήμη στον Σεζένια, βγαίνει και μπλοκάρει ο Γεωργιάδης στα πόδια του.

17’ παράλληλη μπαλιά Κακούσιου, πετάγεται ο Νύκτας στο 1ο δοκάρι, αλλά τον κοντράρει ο Χειλάς και κόρνερ.

20’ 1η αναγκαστική αλλαγή για την Δάφνη με τον τραυματισμένο Μουλάκη να αποχωρεί και να παίρνει την θέση του ο Σταματελόπουλος.

22’ από λάθος της άμυνας σε επαναφορά, με τον Πελαντή να διεκδικεί και τον Τσαφαρά να πλασάρει από καλή θέση άουτ.

28’ από πλάγιο του Παπαλάνη από δεξιά, κεφαλιά του Ελευθερίου ανάμεσα σε πλήθος παικτών, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Γεωργιάδη και 0-1.

29’ 2η αναγκαστική αλλαγή για την Δάφνη, με τον Ναρλιάν να παίρνει την θέση του τραυματία Μηλιώτη.

40’ σε διώξιμο της άμυνας της Δάφνης, η μπάλα κοντράρεται κι επιστρέφει στον Σ. Σούκα που γυρίζει απέναντι από τον Μπόρση για το σουτ, αλλά τον προλαβαίνει ο Ελευθερίου και του «κλέβει την μπουκιά».

45’ ωραία ενέργεια του Μερκούρη από δεξιά, «κόβοντας» συρτά στο 1ο δοκάρι, διώχνει με υπερένταση ο Χειλάς σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Σ.Σούκας στο 2ο δοκάρι την 1η κεφαλιά ο Τσέμι στον Νύκτα που με 2η κεφαλιά την βγάζει άουτ.


2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ατρόμητος πραγματοποιεί 2 αλλαγές, αντικαθιστώντας τον Κύλη, Πουλιό με τους Καζάκο, Παλαύρα αντίστοιχα.

53’ κεφαλιά του Π.Σούκα, ο Μερκούρης από πλάγια δεξιά προσπαθεί να πλασάρει τον Μπόρση, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ μπλοκάρει ο τερματοφύλακας.

56’ μπαλιά του Σ.Σούκα στον Νύκτα με το δυνατό σουτ του τελευταίου να διώχνει στην αρ. γωνία ο Μπόρσης.

Από το 60’ περίπου, ο Ατρόμητος παίζει στην ουσία με 10 παίκτες αφού ο προπονητής-παίκτης Κακούσιος τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Παπαλάνη και λόγω ότι ειχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές, αναγκαστικά «περπατάει» στο κέντρο του γηπέδου.

65’ κόρνερ του Παπαλάνη, κεφαλιά του Ελευθερίου από καλή θέση, η μπάλα περνάει παράλληλα της εστίας, την επαναφέρει ο Τσαφαράς νέα προβολή ο Ελευθερίου κοντράρετε και κόρνερ. Το εκτελεί ο Παπαλάνης διώχνοντας η άμυνα, με την μπάλα να στρώνεται στον Σεζένια που με δυνατό σουτ αναγκάζει τον Γεωργιάδη με γροθιές να διώξει.


69’ σέντρα του Σταματελόπουλου, ανάποδο ψαλίδι του Πελαντή, οφσάιτ από τον βοηθό.

77’ κόρνερ Σ.Σούκα διώχνει με γροθιές ο Μπόρσης έξω από την περιοχή, αμέσως το σουτ ο Καζάκος, στο κέντρο της εστίας της Δάφνης 1-1 μέσα σε έξαλλους πανγυρισμούς παικτών και φιλάθλων του Ατρομήτου.

90+’ πλάγιο του Παπαλάνη, αναμπουμπούλα μέσα στην μικρή περιοχή του Ατρομήτου, διώχνουν οι αμυντικοί, σφυρίζοντας ο διαιτητής και την λήξη.

Μερικά σχόλια:

1. «Το μεν πνεύμα πρόθυμον η δε σαρξ ασθενής». Το πείραμα παίκτης προπονητής μάλλον θα πρέπει να αναθεωρηθεί στον Ατρομητο.

2. Κατά την αλλαγή του Ναρλιάν από τον Χατζηνάκη, την πάτησαν μερικοί νομίζοντας ότι κάποιος «άλλος» μπήκε, σχολιάζοντας παράλληλα.

3. Αρκετός κόσμος στην κερκίδα του γηπέδου, με την καντίνα να έχει τις δόξες της.

4. Αρκετά ευδιάθετος ο διαιτητής που μετέδωσε την διάθεσή του σε παίκτες, παρατηρητή και παράγοντες, κρατώντας το παιχνίδι χωρίς χρήση της σφυρίχτρας και διακόπτοντας μόνο όταν έπρεπε.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κακούσιος): Γεωργιάδης, Τσέμι, Κούτικας, Κύλης (45΄Παλαύρας), Μερκούρης, Σούκας Σ., Πουλιός (45΄Καζάκος), Νύκτας, Κιάφα (60΄Σέργης), Σούκας Π., Κακούσιος

ΔΑΦΝΗ (Παπαθεοδώρου): Μπόρσης, Μηλιώτης (30΄ Ναρλιάν (61΄ Χατζηνάκης)), Τομάζος, Ελευθερίου, Χειλάς, Κλήμης, Σεζένιας, Μουλάκης (20΄ Σταματελόπουλος), Πελαντής, Τσαφαράς, Παπαλάνης




VIDEO απο http://www.sportschios.gr