Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Καλή επιτυχία Στέφανε



Από σήμερα το πρωί ο Στέφανος Παπαθεοδώρου είναι ως γνωστόν ο νέος προπονητής της Δάφνης Δαφνώνα. Μίας ομάδας όπου στο παρελθόν δούλεψε με επιτυχία. Σήμερα στις 8 το βράδυ θα πάει στην πρώτη προπόνηση με τους νέους παίκτες του.  
                 
Κάποιες από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια, είτε είχαν είτε έκλεισαν προπονητή. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή του κόουτς ήταν τέτοια έτσι ώστε να μειώσει την δικλείδα ασφαλείας, όσον αφορά την προσαρμογή του στη νέα του ομάδα. Το περιβάλλον του είναι γνωστό και οικείο.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, θα ήθελε μέσω ημών, να ευχαριστήσει όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που τον προσέγγισαν αυτό το διάστημα, για τη τιμή που του έκαναν να τον θέλουν προπονητή τους.

Προσωπικά θα ευχηθούμε στο φίλο Στέφανο κάθε επιτυχία στη νέα του ομάδα, την οποία θεωρούμε δεδομένη καθώς γνωρίζουμε την εμπειρία του, την ποιότητα και το βάθος της εργασίας του. 


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Βαθμολογία 21η αγωνιστική

Παραιτήθηκε ο προπονητής της Δάφνης κύριος Ζαννίκος. Οι λόγοι δεν έγιναν ακόμα γνωστοί.
UPDATE: Έγινε γνωστός ο λόγος αλλά δεν είναι ανακοινώσιμος. 


Ατρόμητος και Καρυές ξεκίνησαν με -2 βαθμούς.
Ο Πύργος έχει ένα μηδενισμό.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ατρόμητος - Μικρασιατική 3-2



Πολύ δύσκολη νίκη για την ομάδα μας, όπως χαρακτηριστικά δείχνει και το σκόρ.
Η ομάδα μας, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση κι απέναντι στην αποφασισμένη Μικρασιατική, παρουσίασε μέτριο πρόσωπο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια της. 

Αν και έβγαλε κάποιες καλές φάσεις δεν είχε την φρεσκάδα και την αποτελεσματικότητα που την διακρίνουν συν το γεγονός ότι δέχθηκε 2 γκόλ πάλι που την προβλημάτισαν και την άγχωσαν.

Η Μικρασιατική με την μαχητικότητα και την εμπειρία κυρίως κάποιων παικτών της, κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία της τους παίκτες μας και έχοντας σε καλή μέρα τον Γωνιά δημιούργησε άγχος και νευρικότητα.

Φάσεις και γκόλ :

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η 1η φάση για την ομάδα μας όταν το γκολ του Νύκτα ακυρώθηκε από τον επόπτη για οφσάιντ.

Πέναλτι του Καρανικόλα, που περισσότερο το κέρδισε ο επιθετικός της Μίκρας και λιγότερο έγινε, με τον Φαφαλιό να το εκτελεί και τον Γεωργιάδη να αποκρούει. Στην επαναφορά όμως δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα και να κάνει το 0-1.

Σέντρα σούτ του Π.Σούκα από δεξιά, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γωνιά και άουτ.

Άμεση απάντηση στο γκολ της Μίκρας, όταν από κόρνερ του Σταματελόπουλου στο ύψος της μικρής περιοχής ο Κρητικός σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα και 1-1.

Συνεχή πίεση για ένα 10 λεπτο στην περιοχή της Μίκρας αλλά δεν είχε ευτυχή κατάληξη η τελική προσπάθεια.

Σέντρα Καρανικόλα στο 1ο δοκάρι και στο ύψος της περιοχής, στην προσπάθεια να διώξει απ’ευθείας ο Μπουλαζέρης, στέλνει την μπάλα στην απέναντι πλευρά του τέρματος, άγαλμα ο Γωνιάς 2-1.

Σε γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας μας στον άξονα, κλέβει την μπάλα ο μέσος της Μίκρας και πασάρει κάθετα στην πλάτη της άμυνάς μας, στον Φαφαλιό που προχωράει και πλασάρει δυνατά στην δεξιά γωνιά και κάνει το 2-2. 

Έντονα παράπονα στον επόπτη για την θέση οφσάιντ του παίκτη της Μίκρας και κίτρινη κάρτα στον Δασκάλου.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυνατά ξεκίνησαν και οι 2 ομάδες το 2ο ημίχρονο, που έψαχναν το 3ο γκολ.

Η 1η φάση ανήκει στην Μίκρα όταν από κάθετη μπαλιά, ο Χανδράς σε τετ α τετ πλασάρει τον Γεωργιάδη αλλά η μπάλα χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και βγαίνει άουτ. Κρίσιμη φάση για την πορεία του αγώνα.

Από ‘κει και μετά η ομάδα μας πίεζε συνεχώς αλλά κάτι η νευρικότητα, κάτι η ατελής τελική προσπάθεια και το καλό στήσιμο της άμυνας της Μίκρας δεν βοηθούσαν στο να επιτύχουμε το 3ο γκόλ. Αντίθετα η Μίκρα με μακρινές μπαλιές και στην αντεπίθεση φρόντιζε να κρατάει πίσω τους παίκτες μας δημιουργώντας καταστάσεις αλλά έξω από την περιοχή του Γεωργιάδη

Η λύτρωση ήρθε από τον Π. Σούκα όταν εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Μουλάκη και πλασάροντας κάτω από τα πόδια τον Γωνιά έκανε το τελικό 3-2.

Η συνέχεια μέχρι το τέλος, ανάγκασε την Μίκρα να βγει μπροστά δημιουργώντας ευκαιρίες από κεφαλιές σε στημένες φάσεις και την ομάδα μας να βγαίνει σε αντεπιθέσεις που φρόντισε ο τερματοφύλακας της Μίκρας να παραμείνουν αναξιοποίητες κάνοντας τουλάχιστον δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις στην δεξιά του γωνία σε σουτ του Μουλάκη και Σ.Σούκα.

Η διαιτησία του κου Κατσαρή προβληματική και λόγω των λαθών του σε αποφάσεις αλλά και λόγω της συνεργασίας με τους βοηθούς του που ελέγχονται τουλάχιστον για το 2ο γκόλ της Μίικρας.

Ατρόμητος (Γ. Σούκας) : Γεωργιάδης, Καρανικόλας, Δασκάλου, Κύλης (Παπαγιαννάκης), Γεωργούλης, Κρητικός, Σ.Σούκας, Σταματελόπουλος (Ναρλιάν), Νύκτας (Μίζερος), Π.Σούκας, Μουλάκης.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δύο στοιχεία (υπάρχουν κι άλλα) διότι ακούγονται διάφορα



Η μία έχει μία απόδειξη από ένα κατάστημα της Χίου (προσέξτε ημερομηνία και ώρα) και το άλλο απόσπασμα από ένα βίντεο όπου υπάρχουν τέσσερις συγκεκριμένοι άνθρωποι με  ονοματεπώνυμο.

Ουδέποτε ο ένας εξ αυτών ανθρώπων πλησίασε σε εξέδρα και δεν προκάλεσε απολύτως κανένα για τον απλό λόγο ότι πήγε στο γήπεδο στο 70 λεπτό, στη συγκεκριμένη θέση.

Τα ψέματα έχουν όρια. Αν τώρα είμαστε τόσο πολυ οργανωμένοι ώστε να προμηθευόμαστε και αποδείξεις...ε τι να πούμε. Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα αυτή τη στιγμή.


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Άτλας – Ατρόμητος 0 – 5



Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις 2 ομάδες. Η ομάδα μας χωρίς να πιάσει σπουδαία εμφάνιση αλλά εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες της αντιπάλου ομάδας, κατάφερε να προσθέσει άλλη μία ευρεία σε γκολ νίκη, φθάνοντας τα 70 γκολ ενεργητικό.

Η ομάδα του Άτλα προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να προβληματίσει την άμυνα του Ατρομήτου. Οι φάσεις του ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, στο 1ο ημίχρονο από λάθος του Σάλβια όταν δεν συγκράτησε σταθερά την μπάλα και στο 2ο από δύο στημένες φάσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Φάσεις και γκόλ :

1Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

1’ με το καλημέρα ανοίγει το σκόρ όταν από κόρνερ του Καρανικόλα, η μπάλα φθάνει στον Σ.Σούκα που στο ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνει την σέντρα σούτ και με προβολή ο Νύκτας την σπρώχνει στα δίχτυα για το 0-1.

12’ σέντρα του Παπαγιαννάκη, κεφαλιά του Μουλάκη στα χέρια του Κουνέλη.

21’ δυνατό σούτ του Σ.Σούκα έξω από την περιοχή, διώχνει ο Κουνέλης.

32’ από φάουλ πλάγια δεξιά του Σ.Σούκα, πηδάει στην μικρή περιοχή ο Μουλάκης και προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα κάνοντας το 0-2.

2Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άτλας ξεκίνησε πιέζοντας ψηλά προσπαθώντας να αλλάξει την ροή του αγώνα κι εκμεταλλευόμενος την πρόσκαιρη χαλαρότητα της ομάδας μας. Έτσι όμως έδωσε χώρους στους γρήγορους επιθετικούς μας να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα, δημιουργώντας φάσεις και γκόλ.

55’ ατομική προσπάθεια Νύκτα, μπαίνει στην περιοχή αλλά αργεί να πλασάρει και τον κοντράρουν οι αμυντικοί.

57’ από πλάγια δεξιά δυνατό σούτ του Μουλάκη αποκρούει εντυπωσιακά ο Κουνέλης σε δύο χρόνους, και στην επαναφορά νέο δυνατό σούτ του Σταματελόπουλου ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

58’ πάσα Νύκτα και τετ α τετ του Π.Σούκα μπλοκάρει ο Κουνέλης.

59’ κόρνερ Σταματελόπουλου στο 2ο δοκάρι κεφαλιά Δασκάλου αμαρκάριστος δίπλα από το κάθετο δοκάρι, άουτ.

68’ από σούτ έξω από την περιοχή του Σ.Σούκα, η μπάλα στρώνεται στον Μουλάκη που προτιμάει να πατήσει στον Π.Σούκα, αλλά τον προλαβαίνουν οι αμυντικοί και διπωχνουν.

69’ κάθετη μπαλιά του Σίμου στον αδελφό του, προλαβαίνει την έξοδο του Κουνέλη και περνώντας την μπάλα κάτω από το σώμα του γράφει το 0-3.

72’ υποδειγματική αντεπίθεση από κόρνερ του Άτλα, ο Σ.Σούκας πασάρει στον Μουλάκη, αυτός με τη σειρά του γυρίζει παράλληλα στον επερχόμενο Π.Σούκα, πάλι τον προλαβαίνουν οι αμυντικοί του Άτλα.

77’ σέντρα του Καρανικόλα, κεφαλιά Νύκτα μ’επαφή με τον Κουνέλη, σφυρίζει φάουλ ο διαιτητής.

85’ ωραία προσπάθεια του Μουλάκη από δεξιά, αλλά το σούτ που επιχείρησε από πλάγια, ψηλά άουτ.

87’ νέα προσπάθεια από δεξιά του Μουλάκη, νέο σούτ αλλά αυτή τη φορά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

88’ παράλληλη μπαλιά Κρητικού με εξουδετερωμένο τον Κουνέλη, εύκολα το πλασέ ο Π.Σούκας και 0-4.

90+3’ κι ενώ περίμεναν την λήξη, σε πλάγια μπαλιά του Κρητικού απ’ευθείας το πλασέ ο Μουλάκης, δοκάρι και μέσα κάνοντας το 0-5 με το 2ο προσωπικό του γκόλ και 70ο της ομάδος μας. Ο διαιτητής σφύριξε αμέσως μετά.

Εύκολο απόγευμα για τον διαιτητή χωρίς προβλήματα.

Ατρόμητος (Γ. Σούκας) : Σάλβια, Δασκάλου, Κρητικός, Κύλης,  Καρανικόλας, (Τομάζος), Παπαγιαννάκης (Σταματελόπουλος), Σούκας Σ., Γεωργούλης, Νύκτας (Ποδιάς), Σούκας Π., Μουλάκης, Γεωργιάδης, Μίζερος, Ναρλιάν, Τσόφλιας.

Υ.Γ.
Έγινε ένα γεγονός παρουσία αρκετών ανθρώπων, για το οποίο γεγονός απαιτείτε η δέουσα προσοχή για ευνόητους λόγους. Κατόπιν, ακούστηκαν από επιτήδειους διάφορα, τα οποία ειλικρινά απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα.

Θα προσθέσουμε το ότι  η πείρα δείχνει πως είναι τεράστιο σφάλμα να νομίζει κάποιος ότι είναι άτρωτος, οπότε θα μπορεί εσαεί να λειτουργεί ασύδοτα και επικίνδυνα.  

Τέλος, θα απευθυνθούμε έγκαιρα σε κάποιους άλλους και θα τους ζητήσουμε να ξανασκεφτούν τον ρόλο τους και την συνύπαρξη τους με αυτούς, οι οποίοι εκφράζονται με τον αντίθετο ακριβώς τρόπο από αυτόν που υποτίθεται ότι κλήθηκαν να «υπηρετήσουν».

Για την ώρα δεν ξέρουμε για ποιούς το λογαριασμό θα πρέπει να ντρεπόμαστε. Το βέβαιον είναι ότι θα μάθουμε τάχιστα και θα τους το πούμε ανοιχτά.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ξανά θύμα χακαρίσματος το sportschios



Είναι η πολλοστή φορά που το συγκεκριμένο σάιτ (λογω του σέρβερ που ανήκει) υποφέρει από κυβερνοεπιθέσεις. Οι συγκεκριμένοι είναι εξτρεμιστές φανατικοί μουσουλμάνοι από το Μπαγκλαντές που από καιρό σε καιρό έχουν σακατέψει από Ελβετικές τράπεζες, κυβερνητικά σαιτ στην Σρι Λάνκα  έως Ισραηλινά σαιτ. 


Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις



Όταν δεν είστε σε θέση να τηρείτε όσα δηλώνετε στο ράδιο, πειράξτε τουλάχιστον τα ρολόγια σας για να μην εκτίθεστε με το καλημέρα. 



Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ατρόμητος – Κοφινάς 8-0




Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες που αντικατοπτρίζεται και καθαρά από το σκορ.
Ένας διαρκής επιθετικός μονόλογος από πλευράς Ατρομήτου, με μόνο ενδιαφέρον το τελικό σκορ και τους σκόρερ των τερμάτων. Ανοικτό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες, σ’ένα βαρύ γήπεδο από την βροχή και με λίγους θεατές (που να παίζαμε και εκτός δηλαδή) να παρακολουθούν.



Η ομάδα του Κοφινά που ήρθε με ελλείψεις, αφού με το ζόρι συμπλήρωνε 11 άτομα, δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία. 

Ο ΑΡΧΙΣΚΟΡΕΡ ΜΟΥΛΑΚΗΣ

Φάσεις και γκόλ :

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
2’ από δεξιά σέντρα του Π.Σούκα στο 2ο δοκάρι, χωρίς πρόβλημα ο Μουλάκης το 1-0.

7’ νέα σέντρα του Παντελή, αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή ο Νύκτας με κεφαλιά το 2-0.

10’ ένα-δύο Μουλάκη-Κύλη, το πλασέ του 2ου κοντράρετε σε αμυντικό και κόρνερ.

12’ από πλάγια δεξιά, συρτή δυνατή σέντρα του Νύκτα, το πλασέ του Μουλάκη λίγο άουτ.

14’ «κοφτή» μπαλιά στον Καρανικόλα, μπαίνοντας στην περιοχή από πλάγια δεξιά πλασάρει, διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας με τα πόδια.

19’ σούτ έξω από περιοχή του Ποδιά, κοντράρει σε αμυντικό και κόρνερ.

24’ από κόρνερ Σταματελόπουλου, στο κέντρο της μικρής περιοχής ο Νύκτας ανενόχλητος την κεφαλιά και 3-0.


28’ σέντρα από αριστερά του Κρητικού, κεφαλιά του Μουλάκη, άουτ.

30 νέα σέντρα του Σταματελόπουλου από αριστερά, 1η κεφαλιά πάσα του Νύκτα, 2η κεφαλιά του Μουλάκη, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


34’ τετ-α-τετ πιεζόμενος ο Μουλάκης, κακό πλασέ, ψηλά πάνω από δοκάρια.

35’ κόρνερ Σταματελόπουλου, κεφαλιά Νύκτα, πάνω στη γραμμή διώχνει αμυντικός.

37’ πάσα Νύκτα στον Καρανικόλα, διαγώνιο σούτ από το ύψος της περιοχής, στο πλάϊ της απέναντι γωνίας και 4-0.

40’ δυνατό σούτ του Καρανικόλα, πάνω από τα δοκάρια.

41’ από φάουλ Σ.Σούκα έξω από την περιοχή, ψηλοκρεμαστή μπαλιά στον Μουλάκη, απευθείας το γυριστό, στα χέρια του τερματοφύλακα.


45’ συρτή σέντρα του Π.Σούκα στην πορεία της μπάλας Νύκτας, πλασάρει, παρεμβάλλεται ο Μουλάκης και την σπρώχνει μέσα στην εστία για το 5-0, σκόρ ημιχρόνου.


2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ρυθμός βέβαια έπεσε, το ενδιαφέρον μειώθηκε, έγιναν και  οι 3 αλλαγές σταδιακά με μικρούς κυρίως παίκτες.

52’ πλασέ Τσόφλια λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

54’ από αριστερά σέντρα του Τσόφλια, γυριστή κεφαλιά του Π.Σούκα στα δίχτυα και 6-0.

62’ σέντρα Καρανικόλα, απευθείας το σουτ ο Μουλάκης, στην πορεία της χτυπάε στον Μ.Ποδιά, σώζετε η εστία της αντίπαλης ομάδας και άουτ.

67’ κάθετη κίνηση του Μουλάκη, από πλάγια θέση το σούτ, άουτ.


75’ πάσα Τσιρνίκα στον Μ. Ποδιά, κοντρόλ και σούτ, στην εξωτερική πλευρά των διχτύβν.

77’ ωραία μακρινή μπαλιά του Κρητικού στην πλάτη της άμυνας, βρίσκει τον Μουλάκη, κοντρόλ και σούτ με το αριστερό, δοκάρι και μέσα για το 7-0.


89’ ωραίο σούτ Κύλη, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.


90’ ωραία σέντρα Κύλη στον Καρανικόλα, το πλασέ του εύστοχο 8-0.

Η διαιτησία σαν να μην υπήρχε, είναι ζήτημα να σφύριξε 10 φορές σε όλο το παιχνίδι.

Ατρόμητος (Γ. Σούκας) : Σάλβια, Δασκάλου, Κρητικός, Κύλης, Ποδιάς Στ., Καρανικόλας, Σούκας Σ., Σταματελόπουλος, Νύκτας, Σούκας Π., Μουλάκης, Σέργης, Τσιρνίκας, Γεωργούλης, Γεωργιάδης, Ποδιάς Μ., Τώρας, Τσόφλιας.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Αποτελέσματα εκλογών Ε.Π.Σ Χίου

Σήμερα Παρασκευή 08/02/2013 και ώρα 19:00 μμ. στα γραφεία της Ε.Π.Σ Χίου διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ Χίου.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν 27 Σωματεία και βρέθηκαν
24 έγκυρα ψηφοδέλτια
1 άκυρο ψηφοδέλτιο
2 λευκά ψηφοδέλτια
Το νέο Δ.Σ της Ε.Π.Σ Χίου απαρτίζεται από τους κάτωθι:
 
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Αφενδής Σταύρος του Κωνσταντίνου
Βενέτης Ιωάννης του Σπυρίδωνος
Γιαγκίνης Κωνσταντίνος του Ανδρέα
Κουκής Φραγκούλης του Δημητρίου
Μήτσουρας Βασίλειος του Φανουρίου
Μονιός Ιωάννης του Αντωνίου
Νικολαϊδης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Σαρρής Γεώργιος του Παντελή
Φρατζέσκος Γεώργιος του Κωνσταντίνου
 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (βάσει των σταυρών προτίμησης)
Φεργαδιώτης Ευστράτιος του Δημητρίου 15 ψήφοι
Σεράφη Χριστίνα του Νικολάου 13 ψήφοι
Παπασταμάτης Ιωάννης του Κωνσταντίνου 11 ψήφοι (μετά από κλήρωση)
Κωστάλας Σπύρος του Κωνσταντίνου 11 ψήφοι
Δημητρακόπουλος Παναγιώτης του Δημητρίου 8 ψήφοι
 
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Πιτσόλης Σταύρος του Γεωργίου
Ταναϊνης Σταμάτιος του Αριστόδημου
Τομάζος Δημήτριος του Κωνσταντίνου
 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (βάσει των σταυρών προτίμησης)
Ντομάτας Ιωάννης του Ισιδώρου 14 ψήφοι
Λορέντζος Ιάκωβος του Μιχαήλ 11 ψήφοι

Η ώρα Ελλάδος θα πάει 19:00



Εμείς θα ευχηθούμε ολόθερμη επιτυχία (το εννοούμαι) σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της ΕΠΣ Χίου αλλά και στο νέο της Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι καιροί είναι γενικά πολύ δύσκολοι και τα χειρότερα δυστυχώς είναι πίσω. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή από όλους ανεξαιρέτως για το καλό του ποδοσφαίρου.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, το πρώτο γεγονός που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την ΕΠΣ, από απόψε κιόλας  είναι η παραίτηση του Πανεπιστημίου. Μία ομάδα που αποτελείται από φοιτητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Είναι λυπηρό να απογοητεύονται τα νιάτα (άσχετα αν έχουν δίκιο ή άδικο) ενώ θα πρέπει να καταλαβαίνουμε και την όποια αντίδραση και επαναστατικότητα βγάζουν. Είναι νιάτα, οι φοιτητές μας που βράζει το αίμα τους με ένα διαφορετικό τρόπο και έτσι πρέπει να είναι.

Οφείλουμε σαν μεγαλύτεροι να τους προσεγγίσουμε με άλλο πνεύμα, διάθεση και τρόπο. Δεν είναι μία ομάδα όπως όλες οι άλλες, αλλά με ιδιαιτερότητες. Δεν ξέρουμε τι ενέργειες έχετε κάνει ως τώρα, αν έχετε κάνει. Αλλά ακόμα και αν έχετε κάνει, κάντε ακόμα μία προσπάθεια και δεν θα χάσετε για το καλό και των φοιτητών μας που κάνουν το χόμπι τους ξεφεύγοντας από άλλα μονοπάτια. 


Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Οι ερμηνείες των κανονισμών εκ του μακρόθεν



Σε αρκετούς (και σε μας) τους αρέσει να εκφέρουν άποψη σε θέματα τα οποία εκτιμούν ότι κατέχουν από καλά έως άριστα. Το αν τα κατέχουν ή όχι (αφορά και εμάς) είναι άλλο θέμα. Αφορμή παίρνουμε από την φιλολογία που έχει αρχίσει σχετικά με τα επεισόδια στον αγώνα ΠΥΡΓΙ – ΗΡΑΚΛΗΣ.

Διαβάσαμε τα όσα δήλωσε ο κύριος Σιδεριδάκης, ο οποίος αναμφισβήτητα έχει μακρά εμπειρία.  Εξάλλου για την εμπειρία του επί των κανονισμών διετέλεσε και μέλος της επιτροπής ενστάσεων στην ΕΠΣ Χίου. Όταν λοιπόν εκφέρει μία άποψη οφείλουμε να την σεβόμαστε χωρίς απαραίτητα και να συμφωνούμε μαζί του.

Καταρχήν σε δημοσιογραφικό επίπεδο να πούμε, πως όταν κάποιος μας κάνει δηλώσεις τον προστατεύουμε αν κάπου κάνει λάθος (είναι απόλυτα ανθρώπινο). Για παράδειγμα η διακοπή δεν έγινε στον αγώνα ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΥΡΓΟΣ αλλά ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΜΗΡΟΣ. Να συμπληρώσουμε επίσης πως ο κύριος Σιδεριδάκης είναι εγγράμματος και μάλιστα της καθαρεύουσας. Που θα πει ότι ο κύριος Σιδεριδάκης δεν θα έγραφε ποτέ «οι υπαιτιότητα» αλλά «η υπαιτιότητα». Λεπτομέρειες ε?

Ο κύριος Σιδεριδάκης είναι πανέξυπνος. Εκτιμούμαι λοιπόν ότι δεν πληροφορήθηκε όλα τα γεγονότα. Δηλαδή δεν έλαβε γνώση όλης της «δικογραφίας» (δηλώσεις σε ράδιο, βίντεο κ.λ.π.). Αν γνώριζε όλο τον «φάκελο», άλλα θα έλεγε.  Είπε όμως κάτι πανέξυπνο. Τα επεισόδια  έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου. Το προσέξατε? Όχι. Εμ, αφού είναι γάτα είπαμε έριξε την παγίδα. Που είναι η παγίδα? Οι οπαδοί στα αποδυτήρια έφτασαν πετώντας ή πρώτα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο (έτσι είπαν άπαντες) ή ήταν προσεκτικοί και έκαναν τον γύρο των γραμμών? Η είσοδός τους συνδέεται ή όχι με βιαιοπραγίες?

Τι είναι στην Ελλάδα αγωνιστικός χώρος? Ως αγωνιστικός χώρος λογίζεται, εκτός από το χλοοτάπητα, η έκταση που βρίσκεται γύρω από αυτόν. Τα αποδυτήρια, σε αντίθεση με τους διεθνείς κανονισμούς, δεν θεωρούνται «αγωνιστικός χώρος» στην Ελλάδα. Αυτή η ξεφτίλα απόφαση βγήκε σε μία περίπτωση μεταξύ ΑΕΚ και Μπέου, με τον Κούγια να ζητά ότι και οι ομάδες της Σουπερ Λιγκ. Αλλαγή του ΚΑΠ έτσι ώστε τα αποδυτήρια να λογίζονται στην έννοια που λέμε αγωνιστικός χώρος. Όταν δηλαδή κάποιος τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο εννοούμαι δεν μπορεί μόνο να μπει μέσα στις γραμμές του γηπέδου? Έλεος.

Επίσης ο Π.Κ. στο άρθρο 15 ξεχωρίζει χωροταξικά το θέμα για το οικονομικό ύψος της ποινής. Τα επεισόδια όπου και να γίνονται εντός του εν γένει χώρου γηπέδου (άρθρο 1 του ΚΑΠ) επεισόδια είναι. Εκείνο που κάνει επίσης το άρθρο 15 είναι να τα ξεχωρίζει σε μενονωμένα, εκτεταμένα και ευρείας κλίμακας και να καμπανιάζει ανάλογα. Η μόνη και αρμόδια να αποφασίσει σε αδικήματα είναι η Πειθαρχική Επιτροπή, συνεκτιμώντας όπως σωστά είπε ο κύριος Σιδεριδάκης και άλλα πράγματα. Η Πειθαρχικη Επιτροπή της Χίου έκρινε ότι ήταν εκτεταμένα.

Εμείς ταπεινά θα προτείναμε στον Πύργο να μην κάνει ένσταση και μάλιστα να είναι απόλυτα ευχαριστημένος που το πρόστιμο ήταν μόνο 400 ευρώ. Τσάμπα σου ήρθε κύριε Νικολαίδη (τώρα έχεις και βίσμα) διότι εμείς θα σου ρίχναμε 800 το ανώτερο (Π.Κ. άρθρο 15, 8.α). ΚΑΙ ΟΧΙ 6α κύριοι της Πειθαρχικής. Πότε επιτέλους θα μάθετε να γράφετε σωστά τις αποφάσεις σας? Και επίσης τσάμπα ήρθαν οι δύο μόνο αγωνιστικές ποινής της έδρας. Έπρεπε να είναι 4.

Πάμε παρακάτω.

Παρατηρήσαμε επιλεκτικές ευαισθησίες στην ΕΠΣ όσον αφορά τα επεισόδια και τις ανακοινώσεις που εκδίδει. Θέλετε πρόσφατο παράδειγμα? Ευχαρίστως.
Έγινε ο αγώνας ΜΙΚΡΑ – ΑΤΛΑΣ με τα γνωστά γεγονότα και η ΕΠΣ πολύ σωστά έβγαλε ανακοίνωση καυτηριάζοντας τα επεισόδια. Για τα γεγονότα στο Πυργί όμως δεν διαβάσαμε τίποτα. Γιατί? Ήταν επεισόδια ανάξια λόγου?


ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΙΚΡΑ-ΑΤΛΑΣ

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου με αφορμή τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν με το πέρας του αγώνα Κυπέλλου ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ – ΆΤΛΑΣ στο δημοτικό στάδιο Χίου, τα οποία αμαυρώνουν και υποβαθμίζουν το επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο νησί, δηλώνει ότι καταδικάζει αυτή τη βία και κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται. Στηρίζει πάντα τον ευγενή και υγιή ανταγωνισμό που προάγει και αναβαθμίζει το ποδόσφαιρο. Θα πράξει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ότι απαιτείται για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων, και ζητά την συμπαράσταση από τα σωματεία ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα. Όσοι δε από τους εμπλεκόμενους στα τελευταία επεισόδια κριθούν ένοχοι θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά


Σκαλίσαμε και βρήκαμε μια περίπτωση που σας βάζουμε παρακάτω για να κάνετε συγκρίσεις. Βασική διαφορά ότι τα μεν επεισόδια στο Πυργί έγιναν στο ημίχρονο και διακόπηκε ο αγώνας ενώ στην άλλη περίπτωση έγιναν στο τέλος. Κοινός παρανομαστής το μπόλικο ξύλο. 

Ο ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ καταγγέλλει…

«Το Δ.Σ. του Νηλέα Νεοχωρίου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο Αλιβερίου, μετά το τέλος του αγώνα νέων Νηλέας – Ακαδημία/Απόλλων Ερέτριας. Με λέξεις δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε τις σκηνές βίας και τρόμου που βιώσαμε και που ανάλογες βλέπουμε μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες. Όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης, περίπου είκοσι οπαδοί της Ερέτριας, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, επιτέθηκαν με αγριότητα, χτύπησαν και τραυμάτισαν νεαρούς ποδοσφαιριστές καθώς και παράγοντες της ομάδας μας. Στη συνέχεια και ενώ τα πράγματα για λίγο ηρέμησαν, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου επιτέθηκαν και χτύπησαν δύο ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας, φιλάθλους και γονείς ποδοσφαιριστών».

Απόφαση πειθαρχικής ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

AΠΟΒΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ/ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Σας γνωρίζουμε ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης με την υπ.΄ αριθμ. 15/18.4.2012 απόφαση της, απέβαλε το σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ/ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ απο τους περαιτέρω αγώνες πρωταθλήματος υποδομής ΝΕΩΝ "Ε.ΚΟΤΣΑΡΗΣ" και επέβαλλε ποινή χρηματικού προστίμου 500,00 ευρώ για πρόκληση επεισοδίων στον αγώνα του εν λόγω πρωταθλήματος, 1.4.2012 ΑΟ ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ/ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, σύμφωνα με την προκήρυξη πρωταθλημάτων υποδομής.

Υ.Γ.
Μάθετε να ακούτε και την άλλη άποψη και μην την εκλαμβάνεται μόνιμα ως αντιπολίτευση ή αντίδραση για την αντίδραση. Παραθέτουμε πάντα επιχειρήματα. Στόχος και σκοπός είναι η καλυτέρευση όλων μας.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Αναζητούμαι τον «νεαρό» δημοσιογράφο…



...DEAD or ALIVE...μαζί με την κούνια του που εκσφενδονίστηκε πριν από λίγο από τον γερανό.

Ο ευρών αμειφθήσεται με δωρεάν συνδρομή στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ.


Η βαθμολογία της 18ης αγωνιστικής μετά τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής.

Ο Πύργος μηδενίστηκε και του αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί, με το συμπέρασμα να συνάδει στο ότι δεν είχαμε "επεισόδια μεγάλης έκτασης ή ιδιαίτερης σοβαρότητας" (Π.Κ. άρθρο 15 παρ.8γ)....

Η Εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ με ΚΟΥΚΗ και ΚΟΤΣΩΝΗ



Χατίρια δεν χαλάμε σε κανένα όταν η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα. Σας παρουσιάζουμε την εκπομπή που ζητήσατε όσο πιο μοντέρνα γίνεται με ένα νέο και όμορφο player. Ελπίζουμε να παίζει. Αν όχι γραψτε στα σχόλια να το φτιάξουμε. Λόγω μεγέθους η εκπομπή είναι τρία κομμάτια.

Καλή σας ακρόαση και τα συμπεράσματα δικά σας.

ΚΟΤΣΩΝΗΣ 1

ΚΟΥΚΗΣ – ΚΟΤΣΩΝΗΣ

ΚΟΤΣΩΝΗΣ 2

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Σύντομο Ποδοσφαιρικό Βιογραφικό των "Υποψηφίων" της ΕΠΣ Χίου



ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.

Αφενδής Στ. Παλιός ποδοσφαιριστής σε Ηρακλή,  Άτλα , Φάρκαινα κ.λ.π.

Βενέτης Ι.  Παλιός ποδοσφαιριστής του Ομήρου, παράγοντας στον Άτλα και στον Όμηρο.

Γιαγκίνης  Κων. Παλιός ποδοσφαιριστής

Κουκής Φρ. Παλιός παράγοντας στον Άρη Κάμπου

Μίτσουρας Β.  ???????????????????????????? 
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟ

Μονιός Ι.  Παλιός ποδοσφαιριστής και παράγοντας στον Αστέρα Φραγκοβουνίου

Νικολαίδης Κων. Παλιός ποδοσφαιριστής και παράγοντας του Πυργίου

Σαρρής Γ. Πρόεδρος ΕΠΟ

Φρατζέσκος Γ. Παλιός παράγoντας και διαιτητής.


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.

Δημητρακόπουλος  Παν. Παράγοντας στον Λαίλαπα

Κωστάλας Σπ. Παλιός παράγοντας στην ΠΕΚΕΒ

Παπασταμάτης Ι. Παλιός ποδοσφαιστής και παράγοντας στον Ατρόμητο

Σεράφη Χρ.  Παράγοντας στο Κλασικό

Φεργαδιώτης Ευστρ.  Παράγοντας σε πολλές ομάδες (Πυτιός, Χαλκιός κ.λ.π.)