Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

UPDATE 4. ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΟΡΕΝΤΖΟ. Οι φερόμενοι «υποψήφιοι» των εκλογών της ΕΠΣ Χίου και οι αποδόσεις τους στο στοίχημα.



1) Επειδή θα υπάρξουν πολλά UPDATE, για να μην δυσκολεύεστε στην αναζήτησή τους μέσα στην σελίδα, δίπλα σε κάθε νέο θα υπάρχει αυτή η λάμπα
2) Στη συνέχεια σας βάλαμε τους τίτλους  των UPDATE, με το αντίστοιχο  περιεχόμενό τους παρακάτω στην σελίδα.



UPDATE 1  Απόσυρση Κοτσώνη
UPDATE 2  Στήριξη  σε Βενέτη
UPDATE 3  Απάντηση Σιδεριδάκη σε Κοτσώνη




UPDATE 4  Ανέβηκε η απόδοση για Λορέντζο


Από το περασμένο καλοκαίρι είχε αρχίσει η κουβέντα για τις εκλογές. Στο μεταξύ διάστημα κυκλοφόρησαν από ονόματα μέχρι μανιφέστο.  Μια 19αδα «υποψηφίων» για τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΣ Χίου «ακούστηκε» ως τώρα, με τον κατάλογο να ανανεώνεται.

Ακούγετε επίσης να ασκούνται πιέσεις ένθεν και κείθεν,  συμπράξεις και συγχωροχάρτια, αποχωρήσεις, παρακλήσεις, ικεσίες, δηλώσεις υποταγής και διάφορα άλλα τινά.

Ας δούμε αυτή την 19αδα που κυκλοφορεί ως τώρα, από την οποία κάποιοι θα συμμετέχουν, κάποιοι  θα αποκλειστούν, κάποιοι ενδεχομένως μπουν αιφνιδίως, κάποιοι είναι «υποψήφιοι» χωρίς να το ξέρουν ενώ και κάποιοι άλλοι αν και δεν εξεδήλωσαν ενδιαφέρον, τα ονόματά τους κυκλοφόρησαν.

Τους κατατάξαμε σύμφωνα με την πληροφόρηση που προέρχεται, από γνωστούς μας στη Χίο αλλά και από τις επαφές μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Προσθέσαμε επίσης λόγω εμπειρίας, τις πιθανές αποδόσεις στοιχήματος αλλά και μία σύντομη  στοιχηματική ανάλυση (με χιούμορ), όπως γίνεται στα περιοδικά που διαβάζεται.

1) Γιαγκίνης Κων. απόδοση   1,00 (η γκραν φαβόρα του κουπονιού που δεν πληρώνει τίποτα. Ο μπουκ ενδεικτικά δίνει την απόδοση διότι είναι υποχρεωμένος).

2) Κουκής Φρ.   απόδοση   1,02 (πολύ μικρή απόδοση για να ασχοληθούμε).

3) Φρατζέσκος Γ.  απόδοση   1,03 (επίσης πολύ μικρή απόδοση για να ασχοληθούμε).

4) Βενέτης Γ.  απόδοση   1,25 (άγνωστο γιατί, αλλά ο μπουκ έχει μεγάλη διακύμανση στις αποδόσεις και ανοιγοκλείνει το στοίχημα. Προσοχή).
UPDATE 2. Μετά την ανακοίνωση ότι στον κρίσιμο αγώνα θα κατέβει με τους φανατικούς οπαδούς στο πλευρό του, ο μπουκ άνοιξε ξανά το στοίχημα (το γιατί παρακάτω) για τον υποψήφιο, με απόδοση 1,25.  

5) Αφενδής Στ.   απόδοση   2,20 (με «τυράκι» μοιάζει η απόδοση συνεπώς ας κρατήσουμε επιφυλάξεις).

6) Κοτσώνης Ν.  απόδοση   .,…. (προσωρινά φραγμένο!!!). 
UPDATE 1. Ο μπουκ απέσυρε τις αποδόσεις για τον υποψήφιο. Το γιατί παρακάτω.

7) Νικολαίδης Κων.  απόδοση  1,50  (αν και η παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι δυσμενής, για κάποιο λόγο οι τιμές προδίδουν ότι ο μπουκ τον θεωρεί φαβορί. Γιατί άραγε?).

8) Λορέντζος  Ιακ.  απόδοση   13,00 (κάτι φοβάται εδώ ο μπουκ).


UPDATE 4. Από το 3,50 στο 13,00. Το γιατί παρακάτω.

9) Φεργαδιώτης Στρ. απόδοση   3,50 (Αν και η παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι ιδιαίτερα δυσμενής, ο μπουκ θεωρεί ίσως πως οι παραδόσεις είναι για να σπάνε).

10) Λοίζος Εμ. απόδοση   500 (καραβάλιου απόδοση!!! Εγώ θα ρίξω ένα δυο μίζες διότι μπορεί να πέσει η απόδοση…τη νύχτα).

11) Κωστάλας Σπ.  απόδοση   70 (απόδοση έκπληξη, αλλά πιθανόν ο μπουκ κάτι να ξέρει. ΝΟ ΒΕΤ).

12) Σεράφη Χρ.  απόδοση   2,50 (έχει ενισχυθεί πολύ στις μεταγραφές, αλλά δεν έχουμε και ικανό δείγμα από την προϊστορία).

13) Ροδίτης Λ.  απόδοση   3,50 (Δε βγάζουμε άκρη. Καλύτερα ΝΟ ΒΕΤ)

14) Μπρουζάκης Αργ. απόδοση   4,50 (Δε βρήκαμε h2h για να κάνουμε πρόταση. Πάντως μικρή απόδοση).

15) Παπασταμάτης Ι.  απόδοση   500 (κάτι σαν Μάλτα).

16) Μίτσουρας Β.   απόδοση 900 (κάτι σαν Λιχνενστάιν).

17 ) Πιτσόλης Οδ.  1000 (κάτι σαν Σαν Μαρίνο).

Για τους δύο τελευταίους ο μπουκ απέσυρε πολύ νωρίς τις αποδόσεις.…

18) Κλαδιάς Ν.

19) Στεφανίδης Ι.

Αφού  μάθουμε τα τελευταία νέα των «ομάδων», ίσως σας προτείνουμε ένα σύστημα, με στάνταρ και ζητούμενα. Για ότι νεώτερο όσον αφορά νέες συμμετοχές ή αλλαγή στις αποδόσεις, θα επανερχόμαστε με UPDATE.

UPDATE 1


 O ειδικός γραμματέας της ΕΠΣ Χίου, κύριος Νίκος Κοτσώνης απεσύρθη της περαιτέρω διαδικασίας, συντάσσοντας μία επιστολή όπου εξηγεί τους λόγους της απόφασής του. Να δούμε αν θα μπει στο κόπο κανείς να την αναλύσει και ιδίως την τελευταία παράγραφο.....

Αναλυτικά η επιστολή:
Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΠΣ Χίου και με δεδομένο το γεγονός ότι δεν θα είμαι υποψήφιος σ' αυτές, οφείλω να καταθέσω τους λόγους που με οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση κάνοντας παράλληλα κι έναν σύντομο απολογισμό για τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της τοπικής Ένωσης τα τέσσερα τελευταία χρόνια έτσι ακριβώς όπως τα βίωσα εγώ ως μέλος του ΔΣ. 

Συγκεκριμένα, οι απόλυτες θέσεις και απόψεις αλλά και ο έντονος συγκεντρωτισμός στη λήψη αποφάσεων από την πλευρά του προέδρου κ. Γ.Σαρρή, είχαν σαν αποτέλεσμα, αυτές να λαμβάνονται, τις περισσότερες φορές, εν αγνοία των μελών του ΔΣ. Μάλιστα όταν εγώ προσωπικά ή άλλα μέλη του ΔΣ (άτομα καταρτισμένα επαγγελματικά στην κοινωνία του νησιού μας) προσπαθήσαμε να καταθέσουμε τεκμηριωμένες προτάσεις πάνω σε διάφορα οργανωτικά θέματα, η στάση του προέδρου ήταν προκλητικά απαξιωτική ενώ μια διαφωνία μας λήφθηκε από εκείνον ως πρόταση μομφής κατά του προσώπου του.

Πιθανόν σε αυτό ίσως έπαιξαν ρόλο οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στον πρόεδρο όλα αυτά τα χρόνια, ο "πατριάρχης" του χιώτικου ποδοσφαίρου, όπως αποκαλείται ο κ. Σιδεριδάκης αλλά και ο Γ.Γ. της Ένωσης κ. Γιαγκίνης, οι οποίοι τον έπειθαν ότι όλα βαίνουν καλώς παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας για το αντίθετο.

Αυτά είναι ορισμένα ενδεικτικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ΕΠΣ Χίου, στην οποία βρέθηκα με μοναδικό σκοπό και στόχο την βελτίωση και ανάδειξη του χιώτικου ποδοσφαίρου. Δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο δεν επιθυμούν το ίδιο αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μου.

Κι επειδή ως άνθρωπος έχω μάθει να μην συμβιβάζομαι με "αρρωστημένες" καταστάσεις ξεκαθαρίζω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

Τέλος εφιστώ την προσοχή, στα Σωματεία του νησιού μας τα οποία πρέπει να γνωρίζουν πως μόνα εκείνα δεν θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους, αφού οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες, ερήμην τους. Εύχομαι τα Σωματεία και οι εκπρόσωποι τους την ύστατη στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν εκείνα για τις τύχες τους

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ
(την αντιγράψαμε από το sportschios)

UPDATE 2
Πριν λίγη ώρα το ΔΣ του Ομήρου έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θεωρώντας επιτυχημένη την θητεία του Βενέτη Ιωάννη στο συμβούλιο της ΕΠΣ Χίου την περασμένη περίοδο, ανακοινώνεται ότι ο "ΑΣ ΟΜΗΡΟΣ" Καλλιμασιάς θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του  στις επερχόμενες αρχαιρεσίες για το νέο συμβούλιο.
Εκ του ΔΣ
UPDATE 3

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΔΕΡΙΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΤΣΩΝΗ
Ο πατριάρχης του Χιώτικου ποδοσφαίρου, ευρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να απαντήσει επί της ανακοίνωσης του κυρίου Κοτσώνη.


Δικαιολογώ την πικρία του κυρίου Κοτσώνη για αυτά που γράφει, διότι όπως πληροφορούμε, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν τον ήθελε στο ψηφοδέλτιό του.


Για όλα αυτά που γράφει του απαντώ ότι ο Γιώργος ο Σαρρής, στα 13 χρόνια που συνεργάζομαι μαζί του, λόγω των δημοκρατικών του πεποιθήσεων, πάντα αποφάσιζε κατά δημοκρατικό τρόπο και όχι δικτατορικά όπως παρουσιάζει ο κύριος Κοτσώνης.


Για αυτρό τον ετίμησε η ποδοσφαιρική Ελλάδα και τον εξέλεξε πρόεδρο της ΕΠΟ.


Κλείνωντας, συστήνω ότι η σιωπή είναι χρυσός.


Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του Σαρρή, το θεωρώ το καταλληλότερο και είμαι βέβαιος ότι μία νέα σελίδα θα αρχίσει για το Χιώτικο ποδόσφαιρο.


Σιδεριδάκης Ι.

UPDATE 4

Ο σωστός μπουκ πάντα εξασφαλίζει τα συμφέροντά του για αυτό το λόγο πάντα βρίσκει τους τρόπους να έχει κάποια πληροφόρηση. Κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη και άλλαξε τις αποδόσεις στον Λορέντζο, ανεβάζοντας τον αρκετά. Από το 3,50 στο 13,00.


Ανεπίσημος χορηγός  του άρθρου μας το.....

Και να που τελικά έγινε η «έκπληξη»



O τέως προπονητής του Ατρομήτου δεν πήγε τελικά σε καμία ομάδα. Έκανε την «έκπληξη» παρά τις εικασίες και τις βεβαιότητες ότι η αποχώρησή του από τον Ατρόμητο σχετιζόταν μόνο με την μεταβολή της  «ενθαλπίας» (ανοίξτε λεξικό) του.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να αναφέρω πως η ενθαλπία αποτελεί το άθροισμα της εσωτερικής ενέργειας ενός σώματος (π.χ. αυτή του τέως προπονητή) και του γινόμενου της εξωτερικής πίεσης (π.χ. Atromitoags.blogspot.gr) επί του όγκου που καταλαμβάνει μία ουσία (σκεφτείτε κάτι με πολλά κιλά). 

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο ηλεκτρονικός αθλητικός τύπος στην Χίο



Δεν είναι εύκολη η προσέγγιση στο θέμα. Οι καιροί άλλαξαν καθώς η τεχνολογία έδωσε το δικαίωμα της άμεσης ενημέρωσης για το κάθε τι ανά στιγμή. Οι εποχές που την αποκλειστικότητα είχε μόνον ο έντυπος τύπος και το ραδιόφωνο πέρασε οριστικά και αμετάκλητα. Η τηλεόραση σαφώς και πήρε μερίδιο στην ενημέρωση, αλλά από τότε που εμφανίστηκε ο κυβερνοχώρος, τα πάντα άλλαξαν. Η δυνατότητα πληροφόρησης πέρασε σε εκατομμύρια χέρια ανεξέλεγκτα και εύκολα. Όπως και στην Χίο όπως είναι λογικό καθώς δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω.

Κομμάτι της πληροφόρησης στη Χίο μοιράζεται και η αθλητική ενημέρωση με τα κάθε λογής  blog (όπως εμείς) ή ιστοσελίδες, των οποίων η διαχείριση είναι στα χέρια όποιου θελήσει. Κάποιες γνώσεις στους υπολογιστές, εξοπλισμός, χρόνο και χρήμα, μεράκι ή απώτερος στόχος οικονομικού οφέλους  και έτοιμο το «όπλο» στα χέρια του καθενός.

Όπως για παράδειγμα σε εμάς όπου μεταξύ άλλων μας απέδωσαν την δύναμη ότι μπορούμε να εμψυχώνουμε ομάδες και οπαδούς, να επηρεάζουμε αρνητικά ως  επί το πλείστον την κοινή γνώμη όταν ασκούμε κριτική και  όταν λέμε την γνώμη μας ή όταν επιτρέπουμε σχόλια να γινόμαστε αιτία να διώχνουν οι ομάδες  ακόμα και προπονητές ή να ανεβάζουμε και να ρίχνουμε κυβερνήσεις όπως ανέφερε το ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ στην αθλητική εκπομπή της Δευτέρας.

Κάποιοι ουσιαστικά μυθοποιούν από καιρό σε καιρό τα ηλεκτρονικά μέσα, στην προσπάθειά τους να αντλήσουν επιχειρήματα είτε θετικά είτε αρνητικά, για να δικαιολογήσουν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν ή δεν μπορούν να καταλάβουν ή δεν μπορούν να ελέγξουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 

Από καιρό σε καιρό αθλητικός ηλεκτρονικός τύπος της Χίου βρίσκεται στο προσκήνιο ή στόχαστρο.  Ζητούμενο σχεδόν καθημερινό το τι ζητούν να διαβάζουν οι αναγνώστες, τι είναι πρόθυμοι να αναγράφουν οι διαχειριστές των μέσων, ποια τα κίνητρά τους, ποιες οι σχέσεις μεταξύ ομάδων, φιλάθλων, αναγνωστών και μέσων αλλά και ποιες οι σχέσεις των μέσων μεταξύ τους.  Εκείνο το οποίο πάντως έχει καταγραφεί είναι ότι υπάρχουν πολλές τάσεις αρκετές εκ των οποίων αντικρουόμενες μεταξύ τους. Αυτά τα ηλεκτρονικά μέσα ποιους εκφράζουν, ποιους υποστηρίζουν, με ποιο τρόπο και σε ως ποιο όριο?

Γεγονός είναι ότι οι αντοχές ποικίλουν όσον αφορά ομάδες, φορείς,  αναγνώστες και οπαδούς στη Χίο όπως και σε πολλά άλλα μέρη. Υπάρχουν οι ομάδες και οι φορείς τους, οι οποίες εκφράζονται από αυτά τα μέσα επίσημα και ανεπίσημα. Όταν συμφωνούν όλα καλά, όταν διαφωνούν…ε τότε έχουμε πρόβλημα.  Οι προηγούμενοι έχουν και την ιδιότητα να λειτουργούν ως απλοί  αναγνώστες φίλαθλοι-οπαδοί. Άλλος τότε ζητά απλά μία επιδερμική ενημέρωση χωρίς να θέλει να πονοκεφαλιάσει, άλλος ζητά επαίνους για την ομάδα του όταν νικά και ρίξιμο ευθυνών σε όλους τους άλλους όταν χάνει, άλλος  φορά παρωπίδες πιστεύοντας ότι έχει πάντα δίκιο ενώ άλλος κάνει και εξαιρέσεις, άλλος αντέχει στην κριτική ή δεν δίνει σημασία ενώ άλλος δεν την θέλει είτε υπάρχουν τα επιχειρήματα και πάει λέγοντας. Κατά γενική ομολογία η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών θέλει απλά την είδηση. Τώρα το τι είναι είδηση και τι όχι, είναι άλλο θέμα. Ο αναγνώστης- επισκέπτης έχει πλέον την διακριτική ευχέρεια στο πληκτρολόγιό του ή κινητό του, να βολτάρει (σερφάρει) σε ότι τον ενδιαφέρει και να διαβάσει. Σε ένα συμφωνούν άπαντες. Όσες περισσότερες πηγές τόσο το καλύτερο.

Ο κάθε αναγνώστης-επισκέπτης έχει ταυτόχρονα το αισθητικό κριτήριο να διαλέξει τι του αρέσει. Και εδώ αρκετοί συμφωνούν ότι του αρέσει η ποικιλία. Του αρέσει η ποικιλία διότι δεν υπάρχει ένα μέσο που να καλύπτει όλα του τα γούστα. Αλλού θέλει να πάει να διαβάσει το κουτσομπολιό, αλλού το ρεπορτάζ ενός αγώνα, αλλού ίσως μία άλλη σκέψη ή αντίδραση καθώς δεν υπάρχει κάτι που να τα καλύπτει όλα. Αυτή είναι η βασική αιτία και όλοι χωράνε παντού, έχοντας λόγο ύπαρξης και δημοσιότητας. Ωστόσο οι διαχειριστές των μέσων δεν θα πρέπει να ξεγελιούνται. Οι επισκέπτες ανάλογα το επίπεδό τους διαστρωματώνονται παντού και αλλοίμονο να τολμήσει να σκεφτεί κανείς ότι έχει το μονοπώλιο.

Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε και άλλο το θέμα αλλά ας περάσουμε στο επόμενο κομμάτι. Αυτό της σχέσης των μέσων μεταξύ τους. Η πρώτη και βασική αντιπαράθεση που υπάρχει είναι μεταξύ αυτών που λειτουργούν στον τομέα της ενημέρωσης κατ’ επάγγελμα δημοσιογραφικά και όλων των άλλων. Πρώτοι ισχυρισμοί ότι τα κάθε λογής blog και ιστοσελίδες τους τρώνε την δουλειά καθώς έπαψε η αποκλειστικότητα. Η ουσία είναι ότι το ειδησεογραφικό προνόμιο έπαψε να είναι στα χέρια μόνο των δημοσιογράφων αλλά πέρασε πλέον στα χέρια του καθενός που κρίνει κατά το δοκούν. Αυτό έχει πολλά αρνητικά αλλά και πολλά θετικά. Ο καθένας ανάλογα το τι πρεσβεύει θα δεχτεί τα αρνητικά ή τα θετικά. 


Για παράδειγμα στην εκπομπή της Δευτέρας στο ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ αναφέρθηκε το πως όποιος θέλει το «παίζει» πλέον δημοσιογράφος, άσχετα αν έχει τα τυπικά προσόντα ή όχι ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε μπορεί να ανεβάσει ή να ρίξει κυβερνήσεις. Και είναι αλήθεια. Ωστόσο και εδώ αυτή είναι μία πλευρά του νομίσματος. Αλήθεια, στα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Χίου πόσοι είναι οι δημοσιογράφοι με τη βούλα?

Για μας, είναι αρνητικό για παράδειγμα το ότι ο κάθε απαίδευτος, αγράμματος, αστοιχείωτος μπορεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα με ένα πληκτρολόγιο στο χέρι (παντού) και βάλτε και εμάς μέσα. Δεν έχουμε πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να θάβει, να σκάβει λάκκους, να σπιλώνει υπολήψεις, να συκοφαντεί, να «κιτρινίζει» και γενικά να λειτουργεί επικίνδυνα. Από την άλλη βέβαια είναι και όσοι έχουν στα χέρια τους ηλεκτρονικά μέσα που δεν ξέρουν να διαχειριστούν ή που καβάλησαν το καλάμι ή που έχουν σαν μόνο στόχο το κέρδος και δεν κάνουν καλά την «δουλειά» τους διότι όσοι την κάνουν καλά κάνουν. Σε ελεύθερη αγορά είμαστε. Σίγουρα όμως υπάρχουν και αυτοί που έχουν συναίσθηση του τι έχουν στα χέρια τους και πως το λειτουργούν.

Δεν είναι και απαραίτητο να είναι κάποιος δημοσιογράφος κατ επάγγελμα για να κάνει σωστά την ασχολία του. Αν μάλιστα αναλογιστούμε πόσα και πόσα καταμαρτυρούν δικαίως στους δημοσιογράφους (πληρωμένοι, εξαρτώμενοι, κ.λ.π.), μάλλον καλά να πάθουν. Υπερεκτίμησαν την δύναμή τους και την έχασαν σαν τα μαλλιά του Σαμψών. Όλοι εμείς κάνουμε «ζημιά» αλλά και από την άλλη ο αναγνώστης έχει αμεσότητα στην είδηση, μπορεί να συγκρίνει και να αποφύγει λογοκρισία, στρέβλωση, απόκρυψη και όλα όσα έχει υποφέρει από μερίδα δημοσιογράφων που δηλώνουν ότι ασκούν «λειτούργημα». Αυτό όμως είναι ένα άλλο κομμάτι, αν και θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάποια στιγμή γιατί οι δημοσιογράφοι λειτουργούν ως Μασονική στοά, προσπαθώντας να αποκλείσουν από το επάγγελμα άλλους.

Έμεινε να δούμε το κομμάτι των σχέσεων μεταξύ των ηλεκτρονικών μέσων στη Χίο εκτός των επισήμων ΜΜΕ (ράδιο, τηλεόραση, εφημερίδες). Δεν νομίζουμε ότι είναι και το καλύτερο δυνατό. Σχεδόν καθημερινά (και σήμερα έγινε) κάποιοι απειλούν άλλους με μηνύσεις (η δικομανία στη Χίο είναι άθλημα), ανεβοκατεβαίνουν κείμενα υπό την πίεση τηλεφωνημάτων ή απειλής μηνύσεων και γενικά υπάρχει μία άρρωστη κατάσταση. Κάποιοι ενδεχομένως προσπαθούν να προσαρμόσουν τις συνθήκες στα μέτρα τους επιβάλλοντας την δύναμή τους ετσιθελικά στους άλλους, κάποιοι αντιδρούν με τον δικό τους τρόπο κινούμενοι σε άλλες κατευθύνσεις ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μείνουν αμέτοχοι στην διαδικασία. 


Ο αλληλοσπαραγμός βέβαια έχει κίνητρα. Όσοι χειρίζονται ηλεκτρονικά μέσα αθλητικού περιεχομένου στη Χίο, τι κίνητρα έχουν (οικονομικά, μεράκι, ψώνιο, μούρλια, ανάγκη δημοσιότητας)? Κατά πόσον πιστεύουν όλοι αυτοί πως έχουν το αλάθητο και δεν επιδέχονται καμία κριτική από κανέναν?  Τι συμβαίνει όταν όλοι όσοι έχουν συμφέροντα λειτουργούν απέναντι στους άλλους σαν τα επίσημα ΜΜΕ? Υπάρχουν όρια και κόκκινες γραμμές? Όχι δεν υπάρχουν και τα χτυπήματα κάτω από το στομάχι θα είναι θανατηφόρα και όποιον πάρει ο χάρος. Μέσα από αυτήν την διαδικασία, σχεδόν καθημερινά μπλέκονται άνθρωποι, παράγοντες, ομάδες, ποδοσφαιριστές, επίσημοι φορείς, φίλαθλοι, οπαδοί, δημοσιογράφοι, εφημερίδες, ράδιο, τηλεόραση βιώνοντας μία κατάσταση παθογένειας, που σε άλλους προκαλεί γέλιο και καλαμπούρι, σε άλλους αποστροφή και αηδία μα και σε άλλους τροφή για προβληματισμό.

Αναζητείται μία ισορροπία ή μία αφομοίωση σε αυτό το σύστημα ώστε να χωρέσουν όλοι. Δύσκολο να βρεθεί. Το προσδοκώμενο είναι η σιωπή όσων ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Όσο πιο γρήγορα σωπάσεις, το βουλώσεις και εξαφανιστείς τόσο το καλύτερο καθότι η πίτα θα μεγαλώσει, η «παραφωνίες» θα πάψουν, τα τυχών ελαττώματα που υπάρχουν θα μείνουν κρυφά, οι όποιες «ανομίες» θα αποσιωπηθούν και γενικά όσοι λιγότερο τόσο το καλύτερο. Αυτή είναι η ουσία και η κατάσταση και στο νησί της Χίου.  Όλα μα όλα αντικατοπτρίζουν την κοινωνία μας, κατ επέκταση και το ποδόσφαιρό μας, αλλά και όσους το διαχειρίζονται με την ιδιότητα που έχουν. Και βέβαια μην ξεχνάμε πως όλα αυτά γίνονται στο σκεπασμένο με κάλπικο περιτύλιγμα ποδόσφαιρο, που γράφει απέξω… «ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο Χίου 2013».


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τα έχετε ισοπεδώσει όλα



Μας βαράτε τα κινητά νυχτιάτικα ζητώντας ροκιές….έλεος…ήμαρτονννννν….τι μας περάσατε ρε. Μυστηρια πραγματα και εχετε και προπονηση αυριο

MOTORHEAD - OVERKILL



MOTORHEAD - BOMBER



STATUS QUO – MYSTERY SONG



ZZ TOP – LA GRANGE



AEROSMITH - SWEET EMOTIONS



STATUS QUO – DOWN DOWN



BLUE OYSTER CULT – BLACK BLADE



GRAND FUNK – WE’RE AN AMERICAN BAND



BOSTON – MORE THAN A FEELING



FREE – IT'S ALL RIGHT NOW



QUEEN – TIE YOUR MOTHER DOWN



DEEP PURPLE – RAT BUT BLUE



RAM JAM – BLACK BETTY



AC/DC – BACK IN BLACK...όλα τα λεφτά



Όσοι τυχών δεν άκουσαν…


…τις δύο εκπομπές με τις συνεντεύξεις στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ, των κυρίων Παπασταμάτη και Παπαθεοδώρου, μπορούν να το κάνουν πατώντας  παρακάτω στο αντίστοιχο  play που σας βάλαμε.

Έτσι ώστε όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν, να τις ακούσουν για να κάνουν τις συγκρίσεις τους και να βγάλουν και αυτοί τα δικά τους συμπεράσματά τους, όπως και εμείς…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Α΄ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄ΜΕΡΟΣ   Υ.Γ.
Κάποια προβληματάκια διορθώθηκαν διότι το νετ επέμενε να περνά ότι θέλει κάθε φορά που προσπαθήσαμε να τα στοιχήσουμε να φαίνονται όμορφα. Τελικά δεν θέλει στοίχισει διότι μπερδεύει τις συνεντεύξεις.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Προς τον αγαπητό φίλο Στέφανο Παπαθεοδώρου



Περίμενα και την σημερινή μέρα για να κλείσω το κεφάλαιο Στέφανος Παπαθεοδώρου, με την ιδιότητα του προπονητή στον Ατρόμητο, με λίγες κουβέντες, διότι για μένα ο Στέφανος σήμερα έφυγε από τον Ατρόμητο οριστικά και αμετάκλητα. 

Προσωπικά θέλω να σε ευχαριστήσω Στέφανε για τις ποδοσφαιρικές στιγμές που μου πρόσφερες, είτε είχαν χαρές είτε λύπες. Όλα μέσα στο πρόγραμμα ήταν τελικά και έτσι έπρεπε να γίνει για να υπάρχουν ολοκληρωμένες αυτές οι μνήμες.  

Σε ευχαριστώ για τις εμπειρίες που έζησα μαζί σου αυτά τα χρόνια και για τα όσα έμαθα. Ήταν πολλά και ας μην στα κουβέντιασα ποτέ.

Σε ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκες και μοιράστηκες μαζί μου τις ανησυχίες σου και τους προβληματισμούς σου σε ότι είχε να κάνει με την ομάδα και την δουλειά σου.

Σε ευχαριστώ που ζήταγες την γνώμη μου και την σεβόσουν, αν και άπειρα εμπειρότερος από εμένα. Ελπίζω να σε βοήθησα όσο μπορούσα.

Σε ευχαριστώ για όσα ξέχασα να αναφέρω και θα έπρεπε να σε ευχαριστήσω τούτη την ώρα που είμαι φορτισμένος συναισθηματικά.

Θα σου ζητήσω όμως και μια συγνώμη σε ένα θέμα  που με απασχολεί πολύ καιρό και θα το κάνω δημόσια γιατί επίσης ήρθε ώρα.

Σου ζητώ συγνώμη Στέφανε για την συμπεριφορά μου απέναντί σου στο σχολείο, την περίοδο που ακόμα δεν είχες αποφασίσει για το αν θα κάτσεις στον Ατρόμητο. Θυμάσαι. Ένοιωθα στεναχώρια, πίκρα και βούρκωνα, με την πιθανότητα  να έφευγες από την ομάδα και μου έβγαινε με άσχημο τρόπο. Δεν ήθελα να φύγεις  Στέφανε για αυτό με έβλεπες έτσι, αλλά ευτυχώς έκατσες και πήραμε το πρωτάθλημα.

Σου έβαλα μερικές φωτογραφίες (συν άλλα δύο που φύλαξα) τις περισσότερες εκ των οποίων θα δεις  για πρώτη φορά. Είναι χαρακτηριστικές αυτής της κοινής διαδρομής και τις φύλαγα για αυτή την στιγμή, αφού ήξερα ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν.

Θα σου αφιερώσω και το τραγουδάκι, μετά τις φωτογραφίες, διαλεγμένο ειλικρινά απο τηνκαρδιά μου, για τα όσα ποδοσφαιρικά ζήσαμε αυτά τα χρόνια. Θέλω να το θυμάσαι.

Καλή συνέχεια στην καριέρα σου Στέφανε, πάντα τίτλους αλλά πάνω από όλα…υγεία.

Σε ευχαριστώ για όλα Στέφανε…

Γιώργος







ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ