Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η ιστορία της τιμωρίας των -2 βαθμών, η «διαχρονική υποστήριξη» του Ατρομήτου και η μπόχα



Όταν δεν μιλάς σε θάβουν ζωντανό. Αφήσαμε πρώτα να κατακάτσει η μπόχα και η δυσωδία, άσχετα αν στο μεταξύ διάστημα έχουμε λοιδορηθεί, υβριστεί και χλευαστεί με τον χείριστο δυνατό τρόπο χωρίς να αντιδράσουμε, γεγονός που ίσως εκθλίφθηκε ως αδυναμία. Θα  επανέλθουμε σε ένα θέμα που για μας θα κλείσει σήμερα. Γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά, με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις πως για όλα τα δεινά της τιμωρίας των 2 βαθμών του Ατρομήτου, έχουμε εμείς την ευθύνη. Η στάση των εκτός συλλόγου Ατρομήτου, ήταν σαφώς και αναμενόμενη. Αλλά του Ατρομήτου? Ας ξεκαθαρίσουμε όμως τα πράγματα από την δική μας σκοπιά. Από τη σκοπιά του «κακού μπελά» και συγνώμη που θα ταράξουμε για μία ακόμα φορά την ησυχία μερικών που θα πουν «όχου τι θέλει πάλι αυτός και μας ανακατεύει και δεν μας αφήνει στην ησυχία μας». Ειλικρινά δεν το θέλαμε. Μας αναγκάσατε.  

Θα αναφέρουμε κάποια γεγονότα σε χρονολογική σειρά, αναφέροντας περιστατικά τα οποία προκαλούμε τον οποιοδήποτε να  τα διαψεύσει. Κατόπιν και στο τέλος σχεδόν κάθε παραγράφου, θα θέτουμε ερώτημα-τα (δεν περιμένουμε και δεν χρειάζεται απάντηση, αλληγορικά είναι) για να καταλάβουμε αυτό το περί «διαχρονικότητας της υποστήριξης» του Ατρομήτου, που ανέφερε στην ανακοίνωση του προς εμάς. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ, σε θέματα πληροφόρησης που αφορούν την ομάδα και που αν δεν κάνουμε λάθος, εκτός των άλλων, υπηρετεί και την νομιμότητα.  

1) Βρισκόμαστε στις 27 Απριλίου το 2011 γύρω στις 5μιση το απόγευμα στη Χώρα και ο Ατρόμητος μου κάνει την ύψιστη τιμή διάκρισης επί προεδρίας του κυρίου Μυλωνά Ισίδωρου, δια χειρός του αγαπητού μου αρχηγού της ομάδας Σίμου Σούκα.  Μου απονέμει τιμητική πλακέτα για την προσφορά μου στο σύλλογο. Οι πάντες στην ομάδα ήξεραν τι είχε ετοιμαστεί εκτός από μένα. Ακόμα και ο άριστος φίλος και συνάδελφος Στέφανος Παπαθεοδώρου το ήξερε (και μάλλον οργάνωσε, ακόμα δεν ξέρουμε) αλλά δεν μας είπε τίποτα. Ήταν η τέλεια έκπληξη. Δακρύσαμε από συγκίνηση και γύρισαμε και του είπαμε «Στέφανε δεν έπρεπε, είμαι ακόμα  νέος στην ομάδα, είναι νωρίς». Επικαλούμαστε την μαρτυρία του.

Ιδιαίτερα από εκείνη την στιγμή και μετά ο σύλλογος που λέγεται Ατρόμητος μπήκε για πάντα στην καρδιά μας ακόμα βαθύτερα. Είχαμε ήδη αναπτύξει ανθρώπινες αλλά και φιλικές σχέσεις με πολλούς από την ομάδα που έγιναν με μερικούς στενότερες. Η μπάλα με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών, η πλακέτα, ένα καπέλο, το μετάλλιο του πρωταθλήματος και η ταυτότητα του Β΄ προπονητή, θα κοσμούν την βιβλιοθήκη μας για πάντα, στην ξεχωριστή θέση που τα βάλαμε. Αποτελούν μοναδικές μνήμες της ζωής μας, ευχαριστούμε τον Ατρόμητο εκ βαθέων που μας τις πρόσφερε  και δακρύζουμε όταν τις θυμόμαστε,  όπως τώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές.

2) Ακολουθεί χρονικά η ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, με τον Μυλωνά Ισίδωρο να συντάσσει μαζί μας την αποχαιρετιστήρια επιστολή του ως πρόεδρος σε ένα πεζούλι συγκινημένος και να δακρύζει. Λίγο αργότερα κάνουμε μία συμβολική κίνηση προς την νέα διοίκηση για το καλωσόρισμα, με το πενιχρό εισοδημά μας ως μισθωτοί, η οποία ολοκληρώθηκε μπροστά στο σπίτι του τέως προέδρου της ομάδας τον οποίο αγαπούμε και σεβόμαστε απεριόριστα.  Επικαλούμαστε την μαρτυρία του.

Ερώτηση.
Αυτό γιατί διέρρευσε έτσι ώστε να παρουσιαστεί στις 20 Σεπτεμβρίου ως  λυματολάσπη….. «τα 100 αργύρια χορηγία»….του Ιούδα συμπληρώνω εγώ. Ποιος ρουφιάνος τόλμησε να το βγάλει έξω, έτσι ώστε η αγάπη μας από το υστέρημά μας για την ομάδα να παρουσιαστεί ως «αργύρια» προδοσίας? Η «διαχρονική σας υποστήριξη» που ήταν κύριοι όταν βγαίνουν έξω τέτοια από ανθρώπους που εμπιστευτήκατε? Γιατί επιλεκτικά ρουφιάνε, όποιος και να είσαι, διάλεξες εμάς? Επειδή υποστηρίξαμε την ομάδα σου? Ντροπή σου.

 3) Στις 11 Μαρτίου το 2011 αναφέρομαι στο blog διεξοδικά για όλα όσα έγιναν, την περίοδο μετά το ματς στα Νένητα και τις κλείσεις σε απολογία και τιμωρία του Β΄ προπονητή της ομάδος του Ατρομήτου. Αυτά τα οποία αναφέρθηκαν και κατατέθηκαν τότε στην επιτροπή, αφενός μεν δεν τα είχαν ακούσει ποτέ αλλά αφετέρου πριν παρουσιαστούν, είχαν την σύμφωνη γνώμη του τέως προέδρου. Όλα όσα έγιναν τότε τα αναρτήσαμε εδώ http://atromitosags.blogspot.gr/2011/03/blog-post_11.html
Να θυμίσω ότι πριν καλά καλά καταθέσουμε τις εντάσεις, το ίδιο πρωί τις είχαν κάνει βούκινο μέσα από την ΕΠΣ. Το ποιος-οι άγνωστον ακόμα. Η ίδια τακτική συνεχίζεται σε άλλα θέματα απαράλλακτη.

Όταν άρχισε η παραγωγή βοθρολυμάτων για το  θέμα, γράφτηκε μεταξύ άλλων στις 20 Σεπτεμβρίου 2012  «…..θα ασχοληθεί με την κλήση του σε απολογία από την πειθαρχική της ΕΠΣ Χίου και πως ο λεβέντης... τα μάζευε πίσω (ΠΟΙΑ ΜΑΖΕΨΕ ΠΙΣΩ ΒΡΕ ΨΕΥΤΗ?)..., αφού και τότε είχε μπλέξει τον Ατρόμητο. Αλλά μάλλον οι άνθρωποι του Ατρόμητου δεν έβαλαν μυαλό (ΕΙΣΤΕ ΑΜΥΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ? ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ), τον κράτησαν και τώρα είναι ΚΑΙ με -2».

Ερώτηση.
Που ήταν ο Ατρόμητος με την «διαχρονικότητα της υποστήριξής του» να εξηγήσει γιατί δεν έβαλε μυαλό πρώτα στον εαυτό του (δικό του θέμα στο φινάλε) και μετά σε μένα και με «κράτησε», λες και με πλήρωνε? Για τα περί της απολογίας να δεχτώ πως δεν είχε υποχρέωση καθώς ήταν άλλη διοίκηση? Αλλά να ρωτήσουμε και εμείς, συνέχεια υπάρχει στις διοικήσεις? Παρθενογένεση είχαμε?

 4) Κυριακή 3 Ιουνίου είμαστε στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον αγώνα κόντρα στον Πανελευσινιακό. Θυμίζω τα γεγονότα. Είμαστε στην προβλήτα, έχουν μοιραστεί τα εισιτήρια στους παίκτες και κουβεντιάζουμε αν η ομάδα έχει την δυνατότητα  να κατέβει αξιόμαχη στο Κιάτο. Οι πολλές απουσίες για διάφορους λόγους, η απουσία ουσιαστικού αγωνιστικού κινήτρου και το σημαντικότερο όλων, τα έξοδα, οδηγούν στην απόφαση ότι η ομάδα δεν θα κατέβει. Ταυτόχρονα αναφέρουμε ότι η ποινή της ομάδας θα είναι -2 βαθμοί στο νέο πρωτάθλημα, ποινή η οποία φάνηκε σε όλους ανώδυνη. Μέλη της διοίκησης μένουν Αθήνα, οι υπόλοιποι επιστρέφουμε Χίο. Την επόμενη στο blog και μετά το ρεπορτάζ του αγώνα, ανακοινώνουμε  ότι δεν θα κατέβουμε στο Κιάτο. Η ποινή της αφαίρεσης των 2 βαθμών μαζί με το πρόστιμο (100 ευρώ), η οποία ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ στις 15 Ιουνίου, σας ήταν γνωστή.

Γνωρίζεται επίσης ότι εκτός των άλλων, αν κάτι εκτιμήσαμε στο σωματείο Ατρόμητος είναι η αξιοπρέπεια και η τιμιότητα όλων ανεξαιρέτως όσων γνωρίσαμε. Νυν και τέως. Συνεπώς μας ήταν πρόδηλα γνωστό, ότι κουτοπονηριές και απατεωνιές του στυλ κρύβουμε τιμωρίες και άλλα τέτοια δεν υπάρχουν. Και προφανώς δεν θα μπορούσε να υπάρχουν από την στιγμή που η ηθική μας δέσμευση απέναντί σε όσους μας έκαναν την τιμή να μπαίνουν στο blog και να μας διαβάζουν, ήταν ότι τέτοιες απατεωνιές εμείς δεν κάνουμε. 


Αρχίζουν να τρέχουν τα βοθρολύματα για την τιμωρία των -2 δυο βαθμών και να βρωμά ο τόπος. Αναγκαζόμαστε για μία και μοναδική φορά και βγάζουμε στο blog, τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αφενός μεν η τιμωρία έχει ανακοινωθεί από τον Ιούνιο και αφετέρου ότι απόφαση της ΕΠΟ δεν ανατρέπεται ούτε με σεισμό σύμφωνα με τους κανονισμούς. Συνεπώς η ΕΠΣ πρέπει να υπακούσει τυφλά αν δεν θέλει να υποστεί συνέπειες. Ποια τηλέφωνα και επικοινωνίες με αρμοδίους είχατε οι συντάξαντες τις μπουρδολογίες αυτές? Ποιοι ήταν αυτοί οι παντελώς ηλίθιοι «αρμόδιοι» που επικοινωνήσατε και τολμούσαν να αμφισβητήσουν απόφαση της ΕΠΟ? Πως θα συνδεθούν ανεξάρτητα γεγονότα χωρίς απόφαση του ανώτατου οργάνου (π.χ. μη κάθοδος σε αγώνα και αφαίρεση βαθμών με άνοδος όλων και αφαίρεση βαθμών)? Είστε τουλάχιστον άσχετοι. Δεν υπάρχετε πουθενά. Η Χίος θα έβγαζε απόφαση για πάρτη της? Μόνο στη Χίο υπήρξε ομάδα που δεν κατέβηκε σε αγώνα των μπαράζ? Η ΕΠΣ βρε άσχετοι, δεσμεύτηκε από τον «μπελά» για την ποινή που ίσχυσε πανελλαδικά λόγω ΕΠΟ? Κάνατε ποτέ το κόπο να ψάξετε σε άλλες ΕΠΣ για ομάδες που δεν κατέβηκαν στα μπαράζ, τι έγινε στην βαθμολογία τους στα τοπικά? Εδώ ήταν όλοι οι πονηροί μαζεμένοι? Αν όμως δεν έγιναν όλα αυτά και ήταν ψέματα, που είναι να βγουν να διαψεύσουν από την ΕΠΣ την «απατεωνιά» που τους κατελόγισαν καθώς παρουσιάστηκαν ως ενέργειες συγκάλυψης απόφασης της ΕΠΟ? Πόσο εκτεθήκατε καταλάβατε? Αλλά που να καταλάβετε? Αυτά είναι ψιλά γράμματα. Εσείς μόνο σήματα σε blog μάθατε να ψάχνετε για να απειλείτε. Τρομάρα σας μάθατε και τα Blog. Σας φτύσανε κατάμουτρα στην ΕΠΣ με ροχάλα και δεν έβρεχε, αλλά δεν το καταλάβατε. Εκτός και το καταλάβατε αλλά ποιήσατε την νήσσαν.

Ξεκινάει λοιπόν το βοθρόλυμα της κουτοπονηριάς και της απίστευτης ψευτιάς, έτσι ώστε εμείς να λοιδορούμαστε και να υβριζόμεθα, για ένα θέμα γνωστό στον Ατρόμητο, το οποίο άφηνε να εννοηθεί πως αν δεν ήμασταν εμείς να τους «κάψουμε», θα λούφαραν το -2 από την ΕΠΣ. Εμείς να υπερασπιζόμαστε την νομιμότητα, οι άλλοι να μας υβρίζουν και οι υπεύθυνοι της ομάδας να τυρβάζουν τα πέριξ βλέποντας «προσωπικά».


Αρχίζουμε λοιπόν με τη μπόχα στις 19 Σεπτεμβρίου …  «ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ»….ο Ατρόμητος άχνα.
Στις 20 Σεπτεμβρίου νέα σαπίλα….«τον κράτησαν και τώρα είναι στο -2»… ο Ατρόμητος άχνα.
Στις 23 Σεπτεμβρίου ξανά λυματολάσπη όπου και διαβάζουμε πως  γίναμε «μπελάς» του Ατρομήτου για το -2….. ο Ατρόμητος άχνα.
Στο ίδιο βοθρόλυμα βάζουν την βαθμολογία από την κεντρική ιστοσελίδα της ΕΠΣ Χίου όπου δείχνει τον Ατρόμητο με 0 βαθμούς. Η δικαίωση της μπόχας?

ΟΥΔΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΑΝ ΤΗ ΜΠΟΧΑ ΝΑ ΑΝΑΔΥΕΙ, ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ, ΣΤΗΝ «ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ», ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ.

Να απαντήσουν λοιπόν οι κυρίες που εργάζονται στην ΕΠΣ Χίου .  
Είχαν ή δεν είχαν βάλει την αναφορά για την μείωση βαθμών σε Ατρόμητο και Καρυές κάτω από την βαθμολογία, την οποία όταν ανήρτησαν είχαν ξεχάσει να αφαιρέσουν του βαθμούς του Ατρομήτου? Για να ρωτάμε θα πει πως κάτι ξέρουμε.  Συνεπώς ζητάμε την αλήθεια από τις ίδιες. Θα πάρουμε τηλέφωνο και θα ζητήσουμε ανακοίνωση για να μην εκτεθούν.  

Στις 25 Σεπτεμβρίου η συμπαραγωγή ακατέργαστων λυμάτων επανέρχεται για τελευταία φορά. «ο Γνωστός "μπελάς" του Ατρόμητου φρόντισε η ομάδα να ξεκινά με -2 και τώρα να έχει 1 βαθμό»…… ο Ατρόμητος άχνα και πάλι.

Αυτή λοιπόν ήταν η «διαχρονική υποστήριξη» του Ατρομήτου προς το blog και τον λειτουργό του, για ένα θέμα που άφηνε να εννοηθεί πως ο σύλλογος θα έκανε τα στραβά μάτια απέναντι στην νομιμότητα, αν δεν υπήρχε ο κακός «μπελάς»? Όμως το ξεπεράσαμε εύκολα με την ατάκα «τα προσωπικά σας». Το ότι πρόσβαλλαν το σωματείο δεν το κατάλαβε ουδείς? Όταν το σωματείο δεν παίρνει θέση και να πει «Μας είναι όλα γνωστά. Ο Ατρόμητος υπηρετεί το ποδόσφαιρο και την  νομιμότητα και δεν επιτρέπουμε σε κανένα τυχάρπαστο, να προσβάλει τα μέλη του και όσους τον υπηρετούν διότι θα τον πάρει ο διάολος και θα τον σηκώσει συθέμελα». Το ότι πρόσβαλλαν αυτόν που εξέφραζε την νομιμότητα του Ατρομήτου προφανώς δεν σας απασχόλησε διότι η δουλειά του ολοκληρώθηκε. Αλλά ξέρω τι θα πείτε. Σας ζητήσαμε ποτέ τίποτα κύριε «διαχειριστή»? Ας μην απαντήσουμε τώρα.

Καταρχήν ουδείς κατάλαβε πως για όσο καιρό κάναμε  το ψώνιο μας  με την ενημέρωση για τα θέματα του Ατρομήτου, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο, σε θέμα νομιμότητας να κάνουμε στραβά μάτια? Ποιος αφελής ήταν δυνατόν να πιστέψει ποτέ, πως για ένα τέτοιο θέμα δεν θα κράζαμε χοντρά ΕΠΣ, Ατρόμητο και κάθε εμπλεκόμενο, όταν επί τόσο διάστημα έχουμε περάσει τους πάντες γενεές 14?  Για ρωτήστε τον σεβαστό Ισίδωρο Σιδερή να σας πει, τι του είχαμε πει όταν ήταν ακόμα πρόεδρος για θέματα νομιμότητας.

5) Φτάσαμε στην κριτική της πειθαρχικής επιτροπής για τα 50αρικα. Από τη μπόχα ακόμα και οι υπόνομοι άδειασαν. Στην ανάδειξη για το θέμα του 50ρικου του Πύργου δεν είχαμε αντιδράσεις. Όταν όμως το 50ρικό αφορούσε τον Ατρόμητο και πλάκωσαν οι απειλές για τιμωρίες του σωματείου ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΠΕΚΟΥΛΑΣ, ειδοποιήθηκε ο έτερος αγαπητός μου (το εννοώ) λειτουργός του blog να κατεβάσει το άρθρο μας ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ.  Με πιο δικαίωμα επεμβαίνετε σε «ξένο» blog από την στιγμή που δεν το αναγνωρίζεται, που δεν εκφράζει την διοίκησή σας και δεν είναι επίσημο? Λογοκρισία σε μας? Με πιο δικαίωμα? Ουδείς όμως μπήκε στο κόπο να πάρει ένα τηλέφωνο, για να του εξηγήσουμε για πολλοστή φορά, πως η πειθαρχική επιτροπή αυτή τη φορά όχι μόνο θα έτρωγε άσχημα τα μούτρα της αλλά θα ξεφτιλιζόταν στο διηνεκές. Ρόμπα έγινε στο ράδιο και της υποσχόμαστε ότι θα γίνετε διαρκώς όποτε γράφει χαζομάρες. Ωστόσο για να σας απαλλάξουμε από τον βραχνά και τα έξοδα, βγάλαμε τα εμβλήματα της ομάδας σας. Και αυτό λοιπόν ήταν στα πλαίσια της «διαχρονικής υποστήριξης» σας?


 6) Ακολούθησε ακόμα μία κατάπτυστη αναφορά προς αυτόν που «στηρίξατε διαχρονικά», η οποία σας ανάγκασε να βγάλετε μία ανακοίνωση. Γιατί την βγάλατε αφού ήταν προσωπική επίθεση και εσείς με τα «προσωπικά» δεν ασχολείστε?  Σας ενόχλησε το «σουτάρισμα»? Αυτό δεν κάνατε έμμεσα? Σας ενόχλησε ο παρασυτισμός μας εις βάρος της ομάδας? Μήπως μας πλήρωνε κανείς ή ζητήσαμε ποτέ χρήματα και ενοχληθήκατε? Εκεί όμως υπάρχει και η αναφορά σας για το κλείσιμο του blog. Προφανώς υιοθετήσατε τα γραφόμενα των εμπνευστών του ψεύδους  αντί να μπείτε στο κόπο να πάρετε ένα τηλέφωνο να σας εξηγήσουμε. Να λοιπόν που το blog είναι ανοιχτό και διαψευστήκατε όλοι ανεξαιρέτως.  Αλλά προφανώς τώρα σας είναι αδιάφορη η λειτουργία του, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το λοιδορήσατε στο ράδιο μία Δευτέρα στο Σταυρακάκη μετά τον αγώνα Ατρόμητος – Όμηρος. Μήπως να θυμίσουμε με ακρίβεια το περιστατικό βάζοντας και τα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας,  για να δούμε την «διαχρονική σας υποστήριξη» και σε αυτό?

7) Κάτω από την ανακοίνωσή σας υπάρχει αυτό που εγώ χαρακτηρίζω με τα Ελληνικά μου ως κουρελούργημα και θλίβομαι όταν το διαβάζω. Θα σας το μεταφράσουμε λοιπόν διότι σας προσβάλλουν αλλά δεν μπαίνετε καν στο κόπο να τους βουλώσετε το στόμα. Δικαίωμά σας θα μας πείτε και σεβαστό και αυτό. Δικαίωμά όμως και σε μας, να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα της ομάδας που μας αρέσει και εκτιμούμαι ότι θίγονται, έτσι όπως εμείς νομίζουμε, συνάμα με την υποχρέωση που έχουμε σε όσους διαφωνούν με τις πρακτικές σας, χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν σας. Επέμβαση στα διοικητικά σας θα μας πείτε? Πείτε το. Ε και? Τι είστε? Οι αλάθητοι? Εσείς πως επεμβήκατε στο blog που δεν σας εκφράζει και δεν αναγνωρίζεται χωρίς την άδειά μας? Μας ρωτήσατε? Επειδή είχαμε τα σήματα της ομάδος και απειληθήκατε με πρόστιμα? Εκτός και πείτε ότι εσείς είσαστε οι γέννημα θρέμμα Ατρόμητοι ενώ εμείς οι «ξένοι» και οι σημερινοί, ούτε καν οι χτεσινοί οπότε δεν μας πέφτει λόγος. Πείτε ότι θέλετε. Αυτό θα πει δημοκρατία και ανεξαρτησία λόγου, συνάμα όμως και αντίλογος και «κακός μπελάς»  ή «κακό σπυρί» πλέον, πείτε και αυτό όπως θέλετε.

Οι συντάξαντες του κουρελουργήματος πρόσφατα παραδέχτηκαν ότι περί της Ελληνικής γλώσσης έχουν μειωμένη γνώσιν και ικανότητα. Δεν ήταν κακή αλλά αντιθέτως ήταν τίμια η παραδοχή τους. Ωστόσο συμπεράσματα καταφέραμε να βγάλουμε.

«…Από σεβασμό και μόνο προς κάποια από τα άτομα της διοίκησης του Ατρομήτου, με τους οποίους ως Χιώτες έχουμε προσωπική σχέση και θα συναντιόμαστε και αύριο στο δρόμο (ενώ τους μη Χιώτες και τους ξένους δεν τους ενδιαφέρουν τέτοια θέματα)…»

Επιτρέπεται σε κάποιους να αντιμετωπίζουν τον σύλλογο ρατσιστικά? Το επιτρέπεται επειδή σας φιλοξενούν με το μαρκούτσι για δηλώσεις? Κάποιους από την διοίκηση έχουμε κολλητούς για να μας λένε διάφορα ενώ τους άλλους δεν τους σεβόμαστε? Ποιοι και ποιους δεν σέβονται? Ποιοι άραγε είναι οι «ξένοι» στην ομάδα και οι μη Χιώτες? Για τους Χιώτες το «ξένος» είναι ψωμοτύρι. Για τους «ξένους» είναι προσβολή και ρατσισμός. Δηλαδή υπάρχουν μιάσματα και αυτοί που αμαυρώνουν την Χιώτικη φυλή? Τι λε ρε. Εμείς ξέρουμε έναν. Τον προπονητή Στέφανο Παπαθεοδώρου που σας πήρε το πρωτάθλημα. Αγαπητέ φίλε Πειραιώτη Στέφανε είσαι ξένος, αισθάνεσαι ξένος, σε κάνουν να αισθάνεσαι ξένος ή σε αντιμετωπίζουν ως ξένο όσα χρόνια είσαι στο νησί? Μην απαντήσεις ξέρουμε, εξάλλου σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις «συνάδελφου» σου, που αντιμετώπισες το Σάββατο, δεν συγκαταλέγεσαι στους Χιώτες προπονητές. Γιατί αν συγκαταλεγόσουν θα ήσουν εσύ ο καλύτερος διότι είσαι. Ποδοσφαιριστές  προφανώς δεν ρωτάμε αν και ξέρουμε επίσης μερικούς «ξένους». Πρόσφατα εξάλλου σε άρθρο για τους εφήβους του Ατρομήτου, η απαράδεκτη νοοτροπία μερικών περί «ξένων» φάνηκε ξεκάθαρα και έδωσε δικαιώματα. Τα σχόλια έφταιγαν που φάνηκαν νοοτροπίες ή τα μυαλά μερικών που έπρεπε να τα κρύψουμε αντί να τα πολεμήσουμε. Άρα σε μερικούς δεν σας είναι και πολύ άγνωστος ο όρος «ξένος», τον οποίον άσχετα αν δεν σας «αρέσει» τον υιοθετείτε με την απραξία σας. 

ΟΡΙΣΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ  ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΡΙ "ΞΕΝΩΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΗΓΕΝΗ ΑΦΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ  ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΡΩΤΑ  ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ Ο ΓΙΑΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ


«….και γνωρίζοντας πράγματα και πρόσωπα, καθώς και τις λεπτές ισορροπίες, που υπάρχουν στην ομάδα, λόγω του Προπονητή….»

Αφήσατε να φανεί ότι υπάρχει μία ομάδα διάτρητη, σουρωτήρι για μακαρόνια στο καθένα. Ξεκάθαρη αναφορά για ρουφιάνους μέσα στην ομάδα που τα καρφώνουν όλα, αφήνοντας τον προπονητή ξεκρέμαστο, προσπαθώντας να συνδέσουν την σχέση του μαζί μας, με την δουλειά του. Φίδια σας ρίξανε. Αν όμως όσα αναγράφει ο συντάξας του κουρελουργήματος είναι ψεύδη, γιατί δεν βγαίνετε να το πείτε? Απαξιείτε μάλλον από ανωτερότητα ή μάλλον και αυτά είναι «προσωπικά».  Ωραία στήριξη στο προπονητή σας κάνατε. Τον Παπαθεοδώρου πάντως δεν τολμούν να τον πλησιάσουν κάποιοι ούτε για δηλώσεις (ας κοπιάσουν) και τις παίρνουν από τον ΠΟΛΙΤΗ όποτε υπάρξουν. Και να γνωρίζουν άπαντες ότι οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου αγαπούν, σέβονται και έχουν τίμια σχέση με τον προπονητή τους, άσχετα τα γκάζια που τρώνε,  όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε μερικούς. Ρουφιάνους ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές μην ψάξετε. Είναι όλοι τους διαμάντια.

 «….θα αρκεστούμε στο σχόλιο ο καθένας κρίνεται από τα γραφόμενά του, όπως η διοίκηση του Ατρομήτου για την ανακοίνωση που εξέδωσε και εμείς φυσικά για τα δικά μας….»

Εδώ σας έκριναν κιόλας που τολμήσατε να «υπερασπίσετε» τον λειτουργό του blog αντί να κρατήσετε την ίδια «διαχρονική υποστήριξη» απέναντι του. Γίνατε και κακοί δηλαδή. Τους στεναχωρήσατε. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε και μάλιστα θα κριθείτε από τις αυθεντίες αφού τα γραπτά είναι αυτά που μένουν. Μπας τώρα σας κάνουν δημοσιογραφικό εμπάργκο? Να πάλι που εμείς φταίμε. Ο «κακός μπελάς».  

Με τα λίγα γράμματα που μας μάθανε σχολείο  αυτά καταλάβαμε. Τρέξτε λοιπόν εις το εξής να τους ξανακάνετε δηλώσεις και ανακοινώσεις για τις υπηρεσίες που σας προσφέρουν απλόχερα, διότι το ανεξάρτητο blog του Ατρομήτου μόνο προβλήματα δημιούργησε. Ήταν και είναι ο κακός «μπελάς» και να μην έχει πλέον σχέση με τον Ατρόμητο, όπως μας ζήτησε κάποιος σε σχόλια. Δίκιο είχε.

Θα κλείσουμε λέγοντας. Ελπίζουμε πως είναι η τελευταία που ασκούμαι κριτική απέναντι στον σύλλογο που αγαπάμε, αλλά υποχρεωθήκαμε να το κάνουμε γιατί μας πίκρανε με τη στάση του. Το blog δυστυχώς για μερικούς, θα συνεχίσει να υπάρχει, για όσο υπάρχει, για να προβάλει όμως τον αγώνα των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου που ιδρώνουν για την φανέλα. Γηγενών αλλά και «ξένων». Όλοι οι υπόλοιποι ξέρουν που να πάνε να προβάλουν τον δικό τους,  μόνο που δεν θα είναι πλέον στο απυρόβλητο. Ζητούμαι συγνώμη που ταράξαμε την ησυχία σας.


ΟΧΙ



ΟΧΙπάντα επίκαιρο καθώς μπορεί να άλλαξε το είδος του πολέμου, αλλά ξανά σε πόλεμο είμαστε


Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΣ Ατρόμητος – Άτλας 2 - 1

Ένα καλό 1ο ημίχρονο είχε η ομάδας μας. Πίεσε, έτρεξε, άλλαξε την μπάλα σχετικά εύκολα κι έφτιαξε φάσεις ώστε να πάρει μια πιο ξεκάθαρη νίκη. Ωστόσο και πάλι παρουσιάστηκε θολωμένη αμυντικά κάνοντας και πάλι λάθη που δεν επιτρέπονται.



Η αμυντική εικόνα του Ατρομήτου προβληματίζει έντονα καθώς και πάλι δέχτηκε γκολ. Πάντως τον ρόλο του εν γένει στον αγώνα έπαιξε και ο αγωνιστικός χώρος, για μία ακόμα φορά, καθώς το μισό γήπεδο είναι σχεδόν «άχρηστο» για ποδόσφαιρο της προκοπής. Επίσης έχουμε και γρίνα...πολύ γρίνα.


Η ομάδα του Άτλαντα Νεοχωρίου κατέβηκε στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς, απείλησε ελάχιστες φορές κυρίως με φάουλ έξω από την περιοχή, προσπαθώντας να κλέψει «κάτι» μέχρι το τέλος.

Το 2ο ημίχρονο ήταν τόσο κακό, ώστε χαρακτηριστικά έγιναν 3 φάσεις όλες κι όλες κι από τις 2 ομάδες.Το μόνο που κρατάμε είναι την νίκη και τους 3 βαθμούς.


Φάσεις και γκόλ :

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
5’ φάουλ έξω από την περιοχή του Ατρομήτου, το εκτελεί ο Παλαύρας, στο κέντρο της εστίας, εύκολα μπλοκάρει ο Σταθάκης.
8’ σέντρα Καρανικόλα από δεξιά, πετάγεται ο Σέργης αλλά τον προλαβαίνει με το κεφάλι ο Μονιούδης και διώχνει.
11’ σέντρα σούτ του Καρανικόλα, δεν προλαβαίνει κανείς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς περνάει μπροστά από την εστία του Κουνέλη.
13’ δυνατό σούτ έξω από την περιοχή του Σ.Σούκα, λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
15’ πάσα Π.Σούκα στον Νιάκα, τετ-α-τέτ με τον Κουνέλη, πέφτει στα πόδια κι αποκρούει.
22’ μπαλιά Κύλη στον Νιάκα στην πλάτη της άμυνας του Άτλα, πλασάρει αμέσως αλλά χλιαρά, η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα, με 2η προσπάθεια την σπρώχνει στα δίχτυα 1-0.

 31’ ωραία προσπάθεια του Καρανικόλα από δεξιά, συρτή χαμηλή σέντρα, πετάγεται ο Π.Σούκας στο 1ο δοκάρι, με πλασέ κανένα περιθώριο αντίδρασης από τον Κουνέλη 2-0.
34’ φάουλ έξω από περιοχή του Ατρομήτου, το εκτελεί ξανά ο Παλαύρας, διώχνει σε κόρνερ ο Σταθάκης.


Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
73’ σέντρα του Καρανικόλα, κεφαλιά Νύκτα, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Άτλα.
90’ από φάουλ, σέντρα στην περιοχή ο Χατζηλάμπρου, αδράνεια των αμυντικών του Ατρομήτου που βλέπουν την μπάλα στην μικρή περιοχή, ο Β. Χατζηλάμπρου πλασάρει κάτω από τα πόδια τον Σταθάκη 2-1.
90+3’ κόρνερ του Καρανικόλα στο 2ο δοκάρι, την κεφαλιά ο Αποστολάκης πάνω από τα δοκάρια.


Ο διαιτητής κύριος Τσούχλης τα έκανε θάλασσα αν και ήταν σε βουνό. Παρόλο που δεν καθόρισε το αποτέλεσμα με τα σφυρίγματά του,  προκάλεσε εκνευρισμό και διαμαρτυρίες. Έδειχνε κάρτες εκεί που δεν έπρεπε και όχι εκεί που έπρεπε. Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί είναι κρίμα σε τέτοια «εύκολα» παιχνίδια να δημιουργούνται εντάσεις.

Ατρόμητος (Παπαθεοδώρου) : Σταθάκης, Τομάζος, Κύλης (88’ Αποστολάκης), Γκιάλης, Δασκάλου, Νιάκας, Σ.Σούκας,  Καρανικόλας, Μουλάκης, Π.Σούκας, Σέργης (70’Νύκτας), Παπαγιαννάκης, Τσόφλιας, Τώρας, Σ.Ποδιάς, Μ.Ποδιάς.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η πειθαρχική επιτροπή μας κοροϊδεύει κατάμουτρα



Θα πει κάποιος μα καλά πάλι με την πειθαρχική επιτροπή τα βάζετε? Θα απαντήσουμε ναι, διότι κάποιοι μας κοροϊδεύουν ασύστολα, παίζουν με την νοημοσύνη μας, μας θεωρούν ηλίθιους, μας προσβάλουν, έχουν κάλυψη  και θα εξηγήσουμε γιατί.

Μετά τον αγώνα κυπέλλου Ελάτα – Δάφνη η πειθαρχική επιτροπή Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, έσπευσε να εκδικάσει για δεύτερη φορά μέσα σε μία βδομάδα και κατά την γνώμη μας καλώς έπραξε (το έκανε πάντα?).

Να θυμίσουμε ότι στον συγκεκριμένο αγώνα υπήρξε προσωρινή διακοπή και προπηλακισμός του διαιτητή Τσαπάρα (γιατί δεν διέκοψε τον αγώνα οριστικά ο Τσαπάρας αλλά για ένα καφέ, αυτός του Ατρομήτου με τον Όμηρο διεκόπη στο 90?). Ποια ήταν η ποινή? Τιμωρία έδρας της Ελάτα, ποινή την οποία η επιτροπή ορισμού πρωταθλήματος ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ εφάρμοσε αμέσως. Το πήρε κανείς χαμπάρι? Όχι. Άρα ίδρωσε κανενός το αυτί? Σαφώς και όχι διότι υπάρχει αδιαφορία, άγνοια και κάλυψη.

Διαβάζουμε και μαθαίνουμε (το ίδιο βράδυ) από τους πρωταγωνιστές ότι μεταξύ άλλων στον  αγώνα Λέων – Φάρκαινα, υπήρξε δύο φορές διακοπή ενώ καθυβριζόταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σαρρής και ο διαιτητής, παρουσία και του κυρίου Μαχαίρα που τα άκουσε και αυτός. Μήπως και εδώ έχουμε περίπτωση ποινής αποκλεισμού της έδρας της Φάρκαινας (ειλικρινά ζητάμε συγνώμη από την Φάρκαινα δεν έχουμε απολύτως τίποτα μαζί της. Το αντίθετο)? Να σας βάλουμε μήπως απόσπασμα του ΚΑΠ? Ανατρέξτε καταρχήν στο άρθρο 25 παράγραφος 5 και μετά τα λέμε.  

Ρωτάμε λοιπόν την πειθαρχική επιτροπή.
Γιατί δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία  να βγάλει απόφαση και για τον αγώνα της Τετάρτης Λέων – Φάρκαινα παρά μόνο έμεινε σε αυτούς του περασμένου Σαββατοκύριακου? Δεν είχε το φύλλο αγώνα μήπως? Το φύλλο του Ελάτα – Δάφνη πως έτρεξε και το βρήκε? Και προφανώς θα σας πούμε ότι η Φάρκαινα θα ήταν υπότροπος σε περίπτωση νέα τιμωρίας. Τι θα μας πουν? Ότι ήδη είχε τιμωρηθεί η έδρα άρα και να αργούσαμε δεν παίζει ρόλο?

Θέλετε όμως απάντηση?
Βγάζουμε το συμπέρασμα ότι κάποιοι, έδειξαν πρωτοφανή αντανακλαστικά και ευαισθησία προς εξυπηρέτηση ημετέρων έτσι ώστε ο αγώνας Ελάτα – Κανάρης να γίνει στο Πυργί. Γιατί άραγε? Για να «χτυπήσουν» τον Κανάρη? Και προκειμένου να γίνει στο Πυργί ο αγώνας, έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι και ΚΑΠ και εκλογές της ΕΠΟ και Σαρρή και όλους. Αυτά να πάτε να πείτε στο Γιώργο Σαρρή (θα τα πούμε και εμείς όμως) και όχι ότι οι ηλίθιοι εκεί στον blog μας κράζουν. Διότι προσωπικά σας έχουμε καλύψει στο παρελθόν (προκαλέστε μας), έχοντας ενημερώσει τηλεφωνικά τους αρμοδίους για να μην γίνεται η απόλυτη ξεφτίλα και ούτε που το ξέρετε!!!

Προσβάλετε βάναυσα την νοημοσύνη όσων θέλουν να ασχολούνται σοβαρά με το ποδόσφαιρο και θα έπρεπε να ντρέπεστε διότι συνεχίζεται να εκθέτετε τον Σαρρή στην ΕΠΟ. Αποδεικνύεται συνεχώς ότι αρκούν ένα δύο γνωστοί (τα κονέ), δύο τρία τηλέφωνα από ημέτερους και γράφετε κανονισμούς και θεσμούς στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Όλα είναι διάτρητα. Και θέλετε να μας πείσετε ότι είστε λειτουργοί του ποδοσφαίρου και ενδιαφέρεστε για την πρόοδο του? Θα τολμήσουν να διεκδικήσουν την ΕΠΣ όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό τα τερατούργημα? Η λέξη ευθιξία σας είναι γνωστή? Τα έχετε κάνει τουλάχιστον μπάχαλο για να μην γράψουμε χειρότερη λέξη που αρχίζει από τα ίδια γράμματα (π.χ. μπακάλικο).

Τα ακούνε αυτά εκεί στον Κανάρη ή ακόμα μας θυμούνται μόνο με τους καφέδες, τα σχόλια και τους «όψιμους»? Τα διαβάζουν αυτά οι συντάξαντες το μανιφέστο ή ακόμα μελετούν τον ΚΑΠ που ΘΑ εφαρμόσουν όταν κερδίσουν? Τα διαβάζουν αυτά οι παράγοντες που αγαπούν ειλικρινά (υπάρχουν?) το ποδόσφαιρο? Μήπως αυτοί που κάνουν σπέκουλα για να έχουν πληροφορίες και να καλύπτουν ημέτερους?

Κατά τα άλλα σας φταίει η κριτική που σας κάνουμε.  Συνεχίστε λοιπόν να ψάχνεται για τα σήματα του Ατρομήτου στο blog, μπας απειλήσετε ξανά μέσω των «κολλητών»  σας ότι θα κόψετε πρόστιμα (ξέρετε να τσιγκλάτε το DNA της αυτοπροστασίας των Χιωτών), για να μας φιμώσετε προκαλώντας διχόνοιες ανάμεσα σε ανθρώπους.

Την ανοχή μας απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως την τελειώσατε μονομιάς. Ειπώθηκαν και έγιναν πάρα πολλά πίσω από την πλάτη μας,  χώρια ο οχετός που  γράφτηκε, θίγοντας υπολήψεις και ανθρώπους, από την ανικανότητά μερικών να αρθρώσουν έστω και στοιχειωδώς ουσιαστικό λόγο και επιχειρήματα.  

Απαντήσεις θα δοθούν και θα δίνονται διαρκώς όσο πιο σκληρές γίνεται σε ότι πέσει στην αντίληψή μας. Και πιστέψτε μας, τα μαθαίνουμε όλα. Και αυτά που δεν φαντάζεστε. Η διάφορά μας όμως θα είναι στο timing των απαντήσεων. Εμείς θα κρίνουμε το πότε.  Όποιος έχει σοβαρά επιχειρήματα ας βγει να μας αντικρούσει. Όποιος θέλει να βρίσει εύκολο είναι επίσης.

LITTERA SCRIPTA MANET= τα γραπτά μένουν

Ο χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου μέχρι το 2017



Στην ΕΠΣ Χίου έρχονται εκλογές, συνεπώς η νεοεκλεγείσα διοίκηση θα βρίσκεται μέσα στις αλλαγές που θα γίνουν. Οι παρακάτω αλλαγές παρουσιάστηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα contra.gr. Ας μελετήσουν διότι περιμένουμε τις θέσεις των υποψηφίων…..για πρόοδο. Την Δευτέρα βέβαια με αυτά που θα διαβάσουν σε Χιώτικη εφημερίδα, μάλλον θα "κοπούν" τα πόδια σε αρκετούς φιλόδοξους χαλίφηδες.  

Οι αλλαγές στις κατηγορίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις επόμενες μέρες με πρώτο και πιο δραστικό μέτρο την ενοποίηση της Γ' με τη Δ' Εθνική. Από και πέρα θα ακολουθήσει ντόμινο εξελίξεων.
Το 2013-2014 θα είναι η πρώτη σεζόν που οι δύο κατηγορίες θα γίνουν μία και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη μία πια πια -ενισχυμένη- κατηγορία θα είναι 96. Την επόμενη περίοδο, 2014-2015, οι ομάδες θα μειωθούν σε 64, αριθμός που θα παραμείνει τόσο για τη σεζόν 2015-2016 όσο και για τη 2016-2017.

Η ενοποίηση της Γ' με τη Δ' Εθνική θα έχει αντίκτυπο και στη Β' κατηγορία (Football League) καθώς τη φετινή σεζόν θα υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες, τέσσερις θα προβιβαστούν στη Super League ενώ θα ανέβουν από τη Γ' Εθνική 11 ομάδες. Με αυτές τις προσθαφαιρέσεις η Β' Εθνική θα έχει 28 ομάδες από τη νέα σεζόν οι οποίες θα διανεμηθούν σε δύο ομίλους των 14 ομάδων.

Τη σεζόν 2013-2014 οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Β' Εθνική θα αυξηθούν στις έξι ενώ αυτές που θα υποβιβαστούν από την ενοποιημένη Γ' και Δ' στα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ, θα είναι συνολικά 46!

Από τα πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαίρου όλης της χώρας θα ανέβουν κλιμακωτά 14 ομάδες (το 2013-2014) και 28 (το 2014-2015).  Φέτος δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Δ' Εθνική στα τοπικά! Από την επόμενη περίοδο, 2014-2015,  θα "πέσουν" από τη νέα Γ'+΄Δ' 46 ομάδες με τον αριθμό αυτό να μειώνεται στις 28 ομάδες το 2014-2015 και το 2015-2016.
Σεζόν          Κατηγορία          Ομάδες
2013-2014   Γ'+Δ'                     96
2013-2014   Β'                          28 (Δύο όμιλοι των 14)
2014-2015   Γ'+Δ'                     64 (Τέσσερις όμιλοι των 16)
2014-2015   Β'                          28 (Δύο όμιλοι των 14)
2015-2016   Γ'+Δ'                     64 (Τέσσερις όμιλοι των 16)
2015-2016   Β'                          28 (Δύο όμιλοι των 14)
2016-2017   Γ'+Δ'                     64 (Τέσσερις όμιλοι των 16)
2016-2017   Β'                          28 (Δύο όμιλοι των 14)

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ατρόμητος - Άτλας



Το επίπεδο του εμπνευστή αυτής της πλάκας στον αγώνα Άτλας – Ατρόμητος πρόπερσι  ήταν υψηλό, καλαίσθητο, πρωτότυπο, περιεκτικό και δεικτικό.   


Την αγωνιστική που έρχεται θα γίνει η αναμέτρηση Ατρομήτου με Άτλα, όπου θα «συγκρουστούν» αρκετοί  φίλοι μεταξύ τους.

Νίκο,  θα ευχηθώ πρώτα νίκη στον Ατρόμητο,  καλή επιτυχία στην ομάδα σου και ελπίζω να με συγχωρέσεις.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Περί μανιφέστο



Κάποιος αναγνώστης του blog, μας ζήτησε να σχολιάσουμε το μανιφέστο μίας κίνησης μερικών σωματείων, φιλοδοξία των οποίων στις επικείμενες εκλογές είναι να κερδίσουν και να ηγηθούν της Ε.Π.Σ. Χίου . «Κοπιπαστάραμε» το κείμενο (γίνεται πανεύκολα) από την ιστοσελίδα που αναρτήθηκε κατά αποκλειστικότητα και θα πούμε την όποια  γνώμη μας.

Ονομάστηκε από τους δημιουργούς του…μανιφέστο. Ο όρος μανιφέστο δηλώνει ότι περιμένουμε να διαβάσουμε μία δημόσια διακήρυξη αρχών και επιδιώξεων αυτής της κίνησης ή ακόμα και τις διαμαρτυρίες της. Ας δούμε λοιπόν τι μας λένε.

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣ Χίου συναντηθήκαμε 8 σωματεία του νησιού μας συν ένα που επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικά και αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα απαρτίζεται από ανθρώπους:
- που αγαπούν το χιώτικό ποδόσφαιρο και αγωνίζονται κάθε Κυριακή, χρόνια τώρα, για να συντηρούν τις ομάδες τους.
- που δεν φοβούνται όλα αυτά τα χρόνια να ματώνουν οικονομικά και ψυχικά.
-που εγκαταλείπουν δουλειές και οικογένειες για να τρέχουν στα γήπεδα.

Εδώ διαβάζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων και πράγματι δεν θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Δηλαδή. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων είναι ψώνια. Ψώνια με την καλή έννοια. Παρατάνε σπίτια, δουλειές, υποχρεώσεις πάσης φύσεως, για να τρέχουν πέρα δώθε για αυτό που αγαπούν. Άσχετα με τα κίνητρα που έχουν ωθήσει κάποιους ανθρώπους να ασχολούνται διοικητικά με ομάδες, θα πρέπει να τους αναφωνήσουμε ως ήρωες.

Κανονικά απέξω από την κάθε ΕΠΣ της Ελλάδας θα έπρεπε να υπάρχει ένα μνημείο που να λέγετε ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ. Να έχει μόνιμα ένα καντήλι αναμμένο, να υπάρχει μόνιμα ένα στεφάνι και κάθε χρόνο να γίνεται ένα μνημόσυνο για όλους όσους υπήρξαν παράγοντες σε ομάδες. Να συγχωρούνται τα πεθαμένα τους, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Θα απορείτε γιατί ε? Θα σας εξηγήσω. Μπορεί το επίπεδο μερικών παραγόντων να είναι ανύπαρκτο, άλλοι να μην έχουν σχέση με το αντικείμενο αλλά να γουστάρουν τα κοινά, άλλοι να έχουν χρόνο για χάσιμο, άλλοι να είναι ιδεολόγοι. Ότι και να πείτε συμφωνώ. Όμως όλοι βάζουν και το χέρι στη τσέπη. Άλλοι πολύ και  άλλοι λιγότερο δεν έχει σημασία.

Να σας το μεταφράσω αυτό. Υπάρχει αμφιβολία ότι λόγω των παραγόντων κάποιοι τρώνε ψωμί? Όχι. Υπάρχει αμφιβολία ότι οι παράγοντες με το ψώνιο τους (την αγάπη τους δηλαδή για αυτό που κάνουν) διακινούν χρήμα κάποιας απόχρωσης γιατί δεν γίνεται αλλιώς?  Έχουμε ας πούμε 30 ομάδες. Πόσο μπάτζετ να βάλουμε μέσο όρο για κάθε ομάδα διότι αλλιώς είναι π.χ. ο Ατρόμητος και αλλιώς η συμπαθέστατη Φάρκαινα? Να πούμε 8.000 ευρώ? Σύνολο 240.000 ευρώ. Πόσα από αυτά κινούνται σαν «άσπρα» περιστεράκια? Μαγαζιά αθλητικών ειδών, γιατροί, παίκτες, προπονητές, δημοσιογράφοι, εφημερίδες, κ.λ.π. εισπράττουν συνεχώς την μούρλια των παραγόντων. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια μία τεράστια μπίζνα που συντηρούν ΜΟΝΟΝ οι παράγοντες. Ο Σαρρής και ο κάθε Σαρρής γίνονται γνωστοί σε ΕΠΣ ή οποιοδήποτε άλλη θέση, διότι υπάρχουν τα ψώνια. Χάρις σε αυτούς υπάρχουν χιλιάδες άλλοι. Σεβασμό λοιπόν απέναντι στους παράγοντες αλλά και κράξιμο όταν τους πρέπει.


Μας δίνετε η ευκαιρία για κάτι που είναι δικό μας και των παιδιών μας, το κουμάντο και τις αποφάσεις να τις παίρνουμε εμείς και όχι κάτι τύποι που σκαρφαλώνουν με ξένες πλάτες (πρώην προέδρου) ή που τους υποδεικνύουν και τους στηρίζουν πολιτικά πρόσωπα του τόπου μας (Δήμαρχοι, Βουλευτές, Νομάρχες) και γίνονται μετά βασιλικότεροι του βασιλέως, χωρίς να αφουγκράζονται την προσπάθεια και τον αγώνα των παραγόντων, των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων.

Εδώ θα αρχίσει το κράξιμο όμως. Εξ όσων γνωρίζουμε, οι περισσότεροι, για να μην πούμε όλοι, από τους παράγοντες αυτής της κίνησης, δεν ήρθαν από τον Άρη. Ήταν παράγοντες όταν οι ξένες πλάτες, οι δήμαρχοι, οι βουλευτές και οι νομάρχες, μετέτρεψαν τις εκλογές των Ε.Π.Σ. σε κομματικά μαγαζιά? Τώρα το θυμήθηκαν? Γιατί τότε δεν πήραν το καπελάκι τους αηδιασμένοι, να καταγγείλουν τον κομματισμό και να φύγουν? Τι έγινε ξαφνικά? Γίναμε απολιτίκ? Γιατί δεν αναφέρουν ονόματα αφού το κείμενο τους είναι ανυπόγραφο? Και όλοι αυτοί χαρακτηρίστηκαν «τύποι». Όχι τυπάδες που λέγαμε παλιά αλλά τύποι με έννοια διόλου κολακευτική.

Έχουμε επιτύχει ήδη το ακατόρθωτο για την ποδοσφαιρική Χίος, καθώς μετά από διαβουλεύσεις δύο εβδομάδων μένουμε ακόμα άγνωστοι για το ποιοι είμαστε και αυτό για ευνόητους λόγους, αφού όλοι ξέρουμε αν στερήσεις την καρέκλα από αυτούς σε κάνουν εχθρό τους και την πληρώνουν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές μας και όλοι ξέρουμε ότι τον έχουν τον τρόπο τους. Αυτό δε θα διαρκέσει για πολύ, γιατί κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι.

Ε όχι και ακατόρθωτο. Καταρχήν μυστικό που ξέρουν δύο δεν είναι μυστικό. Να λέτε επίσης ότι είστε «άγνωστοι» διότι φοβάστε μην σας σκίσουν και οι διαιτησίες και αρχίσουν τα πρόστιμα, αλλά και διότι η πειθαρχική επιτροπή θα σας καλέσει για δυσφήμηση αθλήματος. Είναι δυνατόν να αποκαλείται «τύπους» κάποιους της ΕΠΣ, ότι εξελέγησαν ενώ δεν άξιζαν απλά λόγω πολιτικού βύσματος (άρα στο παιχνίδι και οι πολιτειακοί παράγοντες του νησιού) και να την γλυτώσετε? Ή ότι οι άλλοι ανέβηκαν με ξένες πλάτες (δεν θέλω του κισσού το πλάνο ανέβασμα έλεγε κάποτε ένας ιδεολόγος).

Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε την πειθαρχική επιτροπή της Χίου, τι θα κάνει όταν γίνουν γνωστά τα ονόματα. Θα τους καλέσει σε απολογίες? Υπάρχει η εντύπωση πως επειδή το μανιφέστο εκφράζει μία κίνηση περί εκλογών μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει? Εμείς τους είπαμε ότι έχουν άγνοια και τρέξανε να μας τιμωρήσουν. Το μανιφέστο που αποκαλεί το σύστημα σάπιο, τι πρέπει να γίνει? Σεισμός τουλάχιστον. 

Και μάλιστα αν με το καλό πάρετε την ΕΣΠ, θα πρέπει να αυτοτιμωρηθείτε ως ένδειξη σεβασμού σε αυτό στο οποίο θα καλεστείτε να κάνετε, για να δώσετε το καλό παράδειγμα στις ομάδες. Ποιος δουλεύει ποιόν  ήθελα να ήξερα τώρα.


Θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς. Θέλουμε όλα τα σωματεία μαζί μας, να μετέχουν με έναν δικό τους εκπρόσωπο και έναν που θα ψηφίσει από τον στενό κύκλο κάθε ομάδας για να μην έχουμε τις διαρροές των προηγούμενων εκλογών με τα διάφορα ευτράπελα. Ο πρώτος σε σταυρούς να είναι ο Πρόεδρος και ο δεύτερος ο Αντιπρόεδρος Α’ κ.ο.κ., αν βέβαια το επιθυμούν γιατί κάποιοι της παρέας δε θέλουν συγκεκριμένες θέσεις. Αφού λοιπόν βγει το Δ.Σ. θα έχουμε και ισότιμα κάθε ομάδα (3 στην Πειθαρχική, 3 στη διαιτησία, 2 στις υποδομές και 2 στις μικτές). Όλοι λοιπόν χωράνε και όλες οι ομάδες θα έχουν στην Αγ. Αποστόλων αυτί και στόμα. Θα τηρείται ο ΚΑΠ, που είναι ξεκάθαρος, ισότιμα για όλους .

Δικαίωμά τους πως θα καταλάβουν τις καρέκλες. Όμως αυτό το ΘΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΠ τι το θέλατε? Δηλαδή υπόσχεστε να τηρήσετε το αυτονόητο? Μα είναι δυνατόν? Δηλαδή υπάρχει ο φόβος να βγει κάποιος και να πεί θα το σκεφτούμε αν θα τηρήσουμε τον ΚΑΠ ή θα τον τηρούμαι κατά το δοκούν? Παντελώς άστοχη υπόσχεση κατά την γνώμη μας η οποία και πάλι αφήνει υπονοούμενα ότι η τωρινή ΕΠΣ δεν τον εφαρμόζει. Διαβάζει μήπως η πειθαρχική επιτροπή ή θίγεται μόνο για τα 50ρικα που γράφουμε? Προσέξτε όμως και κάτι άλλο. 

Όταν «φανερωθούν» τα ονόματα σας, τι θα λέτε αν κατά το παρελθόν, πρόσφατο ή μακρινό δεν έχει σημασία, προσπαθήσατε να ξεφύγετε από τους κανονισμούς του για το συμφέρον των ομάδων σας?  Συγχωροχάρτι με τα παλιά, πάμε με τα καινούργια?

Φυσικά και θα στηρίζουμε τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και θα ζητήσουμε και τα φώτα του και την εμπειρία του και τη συνεργασία του, γιατί πρέπει και το αξίζει. Θα δεχτούμε λοιπόν μαζί μας έναν άνθρωπο που τον εμπιστεύεται και δεν έχουμε κανένα λόγο για να τον αμφισβητήσουμε γιατί το έχει αποδείξει με τη μακροχρόνια παρουσία του στο ποδόσφαιρο ο ιδιαίτερα συμπαθέστατος και εργάτης , τωρινός Πρόεδρος της ΕΠΣ, αν αυτό το επιθυμεί.

Αλλοίμονο. Ποδοσφαιρικοί παράγοντες είναι. Μόνο το Παντελή τον Σούκα να είδαν σε κάποιο αγώνα, θα έμαθαν τι σημαίνει ντρίπλα και αυτό κάνουν εδώ. Αφού σε προηγούμενη παράγραφο καρφώσαμε το σύστημα π.χ. Σ……..ή ή Α……….α, εδώ ευαγγελιζόμαστε το πρόσωπο Σαρρή διότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. «Να σε χέσω Γιάννη να σε αλείψω μέλι» λένε σε μερικά χωριά. Ποιος θα τολμήσει να σκάσει μύτη για εκλογές στην ΕΠΣ Χίου χωρίς πρώτα να περάσει για ενημέρωση ή υποστήριξη από τον Σαρρή? Είναι δυνατόν? Δεν θα δώσουν λογαριασμό στον σημαντικότερο παράγοντα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα? Τρέλα πουλάμε τώρα? Και είναι λογικότατο να γνωρίζει ο Σαρρής. Τέτοιο κονέ η Χίος πότε ξαναείδε? Θα συμβουλεύαμε λοιπόν ταπεινότατα, κάθε φιλόδοξη κίνηση περί των εκλογών της ΕΠΣ, να χαϊδεύει μεν και αυτάκια αλλά να λαμβάνει υπόψη σοβαρά τους συσχετισμούς, τα δεδομένα και τις ήδη διαμορφωμένες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα πριν «επαναστατήσει».

Λοιπόν κύριοι το καρπούζι και το μαχαίρι το έχουμε εμείς! Εάν θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς: ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Εάν θέλουμε να αποφασίζουν άλλοι είμαστε άξιοι της τύχης μας. Είναι τελευταία μας ευκαιρία. Και τώρα δε θα έχουμε τον γιατρό μας να κρατάει στην εντατική ζωντανό το χιώτικο ποδόσφαιρο, ίσως με την κρίση που περνάει η χώρα μας να χρειαστεί το ποδόσφαιρό μας τον Φραγκούλη με την άλλη ιδιότητα του…

Η τελευταία παράγραφος του μανιφέστο είναι και η ωραιότερη καθώς κάνει επιτυχημένα λογοπαίγνια. Θα προσπεράσω το «εάν θέλουμε να αποφασίζουν άλλοι είμαστε άξιοι της τύχης μας» που θεωρώ παντελώς άστοχο. Δηλαδή τόσο καιρό τις τύχες σας διαφέντευαν μόνο ανερμάτιστοι, τυχάρπαστοι, δοτοί και εσείς κοιτάζατε αδιάφορα? Τελικά ποιόν γιατρό χάσαμε δεν καταλάβαμε? Πως χάθηκε που λέτε? Κάτι δεν πάει καλά. 

Αφού πρώτα ευχηθούμε ολόθερμα καλή επιτυχία σε αυτή την κίνηση, άσχετα κριτικής (για βελτίωσή τους), όπου θα περιμένουμε να διαβάσουμε και τις προτάσεις της για βελτίωση και πρόοδο του Χιώτικου ποδοσφαίρου (ελπίζουμε δεν ήταν μόνο η τήρηση του ΚΑΠ), θα κλείσουμε το σχόλιο στο ίδιο μήκος κύματος, εκμεταλλευόμενοι τα δεινά της φουκαριάρας πατρίδας μας αλλά και την ιδιότητα του κυρίου που επικαλείται το μανιφέστο.