Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Γκιάλης Δημήτρης (τέως ΠΑΧ) μετεγγράφει στην Ατρόμητο

Με γρήγορες κινήσεις, ο Ατρόμητος ένταξε στο δυναμικό του, το μεγαλύτερο ταλέντο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο νησί της Χίου. Οι συζητήσεις για την μετεγγραφή του νεαρού ποδοσφαιριστή από την ΠΑΧ στον Ατρόμητο, ξεκίνησαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς το βράδυ της Κυριακής.

Προσωπικά εύχομαι καλή επιτυχία στο Δημήτρη, τον οποίο πραγματικά θαύμασα για πρώτη φορά στα σχολικά πρωταθλήματα του νησιού που παρακολούθησα μαζί με τον κόουτς Παπαθεοδώρου.

Να θυμίσουμε με την ευκαιρία τι είχε γράψει η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ για τον Δημήτρη Γκιάλη τον περασμένο Ιούνιο.

 «… άλλος ένας παίκτης της ΠΑΧ έκλεψε την παράσταση σε τουρνουά που συμμετείχε στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για το Δημήτρη Γκιάλη, που πήρε μέρος με την ομάδα επίλεκτων, που συγκροτούσαν παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού από όλη τη χώρα. Ο 15χρονος χαφ έπαιξε βασικός στο παιχνίδι με την Κυπριακή Ανόρθωση (έχασαν οι επίλεκτοι 3-1), μετά το 15ο λεπτό αγωνίστηκε κόντρα στην Ιταλική Λέτσε (1-0 νίκησαν οι επίλεκτοι, με τον Γκιάλη να κάνει πολύ καλή εμφάνιση), ενώ ήταν επίσης βασικός στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.
Η εμφάνιση του χιώτη παίκτη σχολιάστηκε θετικότατα από τον πρώην άσο των ερυθρολεύκων Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα τμήματα υποδομής στο σύλλογο του Πειραιά..»

Καλώς ήρθες «Φέτφα».

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μερικές από τις επίμαχες φάσεις του αγώνα Όμηρος – Ατρόμητος 1-1

Το βίντεο το δανείζομαι από το blog του Ομήρου Καλλιμασιάς. Πάγωσα τις επίμαχες φάσεις που επικαλέστηκα στο ρεπορτάζ του αγώνα, τις οποίες φάσεις  είχε την ευγενή καλοσύνη ο φίλος στον Όμηρο να τις βάλει μαζεμένες στο βίντεο που υπάρχει στο τέλος του θέματος και τον ευχαριστώ πολύ.

Θα τις πάω χρονικά.

Φάση 1. Το «κλάδεμα» του Νύκτα.
Ο Νύκτας έχει ήδη πασάρει την μπάλα και ο Μουλάκης από πίσω τον χτυπάει βίαια.

Φάση 2 . Το οφσάιτ  που κακώς καταλογίστηκε εναντίον του Ατρόμητου.
Επίτηδες πάγωσα την φάση αφού έχει γίνει η πάσα, για να δείτε ότι ο παίκτης του Ατρομήτου που πήρε τη μπάλα στην γραμμή (τονίζω στη ΓΡΑΜΜΗ ,διότι εκεί πήγε η μπάλα, wait and see τους έλεγε ο Βασάρας) καλυπτόταν πριν αλλά και μετά την πάσα.


Φάση 3. Το πέναλτι που ισχυρίζεται ο Ατρόμητος ότι δεν του δόθηκε.
Πάγωσα την φάση την ώρα της ανατροπής που κατά την εκτίμησή μου γίνεται εντός περιοχής. Προσέξτε όταν δείτε το βίντεο την "ανησυχία" του αμυντικού του Ομήρου, μέχρι να καταλάβει ότι δεν δόθηκε πέναλτι και ακολούθως την "ανακούφισή" του. Επαναλαμβάνω ότι ο θόρυβος από το χτύπημα ακούστηκε στο πάγκο μας, συνεπώς αφού δεν έδωσε πέναλτι ή ακόμα και φάουλ για όσους πιστεύουν ότι δεν ήταν πέναλτι, έπρεπε να δώσει κίντρινη για βουτιά του Τομάζου.


Φάση 4.  Το ακυρωθέν γκολ του Ομήρου.
Εδώ πάγωσα την φάση σε δύο χρόνους. Στην πρώτη για να δείξω θέσεις παικτών την ώρα της πάσας και στην δεύτερη την θέση του τελευταίου αμυντικού του Ατρομήτου.
Κατά την άποψή μου έστω και οριακά, την στιγμή της πάσας, το Νο 10 του Ομήρου είναι οφσαιντ. Κάθε αντίθετη άποψη είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σεβαστή.


Το τρίτο απόσπαμα της φάσης, το οποίο προσθέτω αργότερα από τις δύο προηγούμενες, για να δούμε τις σκιές που εύστοχα είπε ο Δημήτρης στα σχόλια και που  μάλλον δεν βοηθά πολύ. Σκιώδης φάση, την οποία εμείς ξεσκαλίζουμε με την άνεση στο πισι μας όμως ε?





Εδώ υπάρχει το βίντεο  από τις επίμαχες φάσεις, το οποίο δανείζομαι από το blog του Ομήρου Καλλιμασιάς και τους ευχαριστώ πολύ. Μένει σε εκκρεμότητα η φάση της "ανατροπής" του Βέκιου που διαμαρτυρήθηκε ο Όμηρος η οποία αν βρεθεί από τον φίλο θα ανέβει εδω με σχολιο μου.

Ο Γεωργούλης Δημήτριος στον Ατρόμητο

Και επίσημα πλέον γίνεται γνωστό πως ο Γεωργούλης Δημήτριος, θα συνεχίσει την καριέρα του από την Μικρασιατική στον Ατρόμητο.
Καλώς ήρθες Δημήτρη, σε μία ομάδα που την ξέρεις και σε ξέρει.

Βαθμολογία σε 17 αγώνες


Ομάδα
Αγων.
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Γκολ Υπέρ
Γκολ Κατά
Βαθμοί
1
 ΔΑΦΝΗ
17
13
3
1
51
12
42
2
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
17
13
1
3
46
20
40
3
 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ
17
12
3
2
37
13
39
4
 ΚΑΝΑΡΗΣ   
17
12
3
2
34
12
39
5
 ΚΟΦΙΝΑΣ
17
11
1
5
43
22
34
6
 ΟΜΗΡΟΣ
17
8
4
5
26
12
28
7
 ΚΑΡΥΕΣ
17
7
4
6
30
23
25
8
 ΗΡΑΚΛΗΣ
17
7
3
7
22
17
24
9
 ΠΥΡΓΟΣ
17
6
2
9
24
23
20
11
 ΕΛΑΤΑ
17
6
2
9
26
28
20
10
 ΚΑΛΑΜΩΤΗ
17
8
7
2
39
17
19
12
 ΆΤΛΑΣ
17
4
4
9
28
30
16
13
 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ    
17
3
2
12
17
27
11
14
 ΠΑΓΧ/ΑΣΤΕΡΑΣ     
17
3
12
13
45
9
15
 ΛΕΩΝ
17
3
0
14
12
59
9
16
 ΠΙΤΥΟΣ
17
0
17
1
89
0

Όμηρος - Ατρόμητος 1-1


Επανάληψη του αποτελέσματος του περσινού αγώνα και ταυτόχρονα πρώτη ισοπαλία του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα. Σε μία αρκετά παγερή ατμόσφαιρα λόγω του έντονου κρύου, παίχτηκε γενικά ένας ενδιαφέρον αγώνας, με φάσεις και γκολ.

Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα κρατήθηκε εντός λεπτού σιγή για τον αποβιώσαντα πατέρα του τέως προέδρου του Ομήρου. Ως Ατρόμητος θα θέλαμε να εκφράσουμε έστω και ετεροχρονισμένα τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.  


Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ατρόμητο για πρώτη φορά φέτος, ενθουσιώδη  και κυρίαρχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό. Μόλις στο 2΄ ο Νιάκας αστόχησε από ευνοϊκή θέση, αλλά στο 7΄μετά από μπάσιμο από δεξιά του Παντελή Σούκα, η μπάλα έφτασε στο Νιάκα που άνοιξε το σκορ.



Η πρωτοβουλία του Ατρομήτου διατηρήθηκε περίπου μέχρι το 25΄, όταν ο Όμηρος είχε ένα καλό σουτ που απέκρουσε ο  Κουνέλης στην δεξιά γωνία του. Ο Ατρόμητος απάντησε με άλλη μία έφοδο του Παντελή Σούκα που δεν έφερε αποτέλεσμα (ενδεικτικό σε αυτή τη φάση η αντίδραση παίκτη μας), για να κλείσουν οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου στο 37΄όταν ο Όμηρος είχε από ευνοϊκή θέση σουτ άουτ.

Στο μεταξύ πριν το ημίχρονο ο κύριος Επιτροπάκης «αναγκάστηκε» να διακόψει το παιχνίδι, λόγω των όσων ακούγονταν από τις εξέδρες εναντίον των διαιτητών. Δεν θα συμφωνήσει ενδεχομένως η αντίπαλος ομάδα, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, οι αντιδράσεις τους ήταν μερικές φορές λίγο υπερβολικές. Το όλο κλίμα νομίζω στράβωσε περισσότερο ύστερα από ένα μαρκάρισμα του Βέκιου στη ημικύκλιο της περιοχής (κατά την άποψή μας), όπου ο Όμηρος ζήτησε παράβαση.






Αντιστροφή σκηνικού στην επανάληψη, όταν πιστοί στην παράδοσή μας ,κάναμε δώρο το γκολ της ισοφάρισης στον  Όμήρου στο 47΄(η φωτό είναι ελάχιστα πριν το γκολ).

Ο Ατρόμητος πάντως θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο 65΄όταν προβολή του Νιάκα βρήκε στο δοκάρι. Αντίστοιχα όμως και ο Όμηρος θα μπορούσε να προηγηθεί στην συνέχεια όταν είχε σπουδαίες φάσεις στο 68΄ και στο 75΄. Στο μεταξύ είχε μεσολαβήσει μία νέα έφοδος του Παντελή Σούκα, του σουτ του οποίου την τελευταία στιγμή κοντραρίστηκε (ο Παντελής ίσα που διακρίνεται δέκατα του δευτερολέπτου πριν την κόντρα)



Μέχρι το τέλος συνέβησαν δύο ακόμα φάσεις. Μία όπου ακυρώθηκε γκολ του Ομήρου και μία όπου δεν δόθηκε  πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Τομάζου (θα σχολιάσω αργότερα). 
Στην επόμενη φωτογραφία έχω να σχολιάσω δύο πράγματα. Πρώτον οτι οι θέσεις των παικτών του Ομήρου στην συγκεκριμένη στιγμή και μόνο δεν καλύπτονται. Επαναλάμβάνω στην συγκεκριμένη xρονική στιγμή.
Το δεύτερο έχει να κάνει με τον "κύριο" πίσω από το κάγκελο αριστερά στην φωτογραφία, στον οποίο δεν θέλω να κάνω ζουμ. Θα ήθελα να του πω, πως τα σπίτια και οι μάνες των παικτών (άσχετα ποιάς ομάδας είναι) δεν έχουν σχέση με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ερασιτεχνικού επιπέδου. Δεν μας τιμούν τέτοια πράγματα. Καταλογίζω πάντως λάθος στον τερματοφύλακά μας Κουνέλη που δεν διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή ώστε αυτός ο "κύριος" να πάει να "ξεθυμάνει" τις ορμές του πουθενά αλλού.





Όσον αφορά την διαιτησία του κυρίου Επιτροπάκη και των βοηθών του θα την χαρακτήριζα μέτρια.  Θα θυμήσω ενδεικτικά τρεις φάσεις σε όσους είδαν τον αγώνα.
1) Η ανατροπή - κλάδεμα  του Νύκτα από τον Μουλάκη στην αρχή του αγώνα, ήταν ο ορισμός κόκκινης κάρτας και όχι κίτρινης. Όποιος επιθυμεί να του εξηγήσω την φάση και τον κανονισμό πολύ ευχαρίστως.
2) Κόπηκε κάκιστα ως οφσάιντ  επίθεση του Ατρομήτου, αφού ο παίκτης που δεχόταν την μπάλα ερχόταν από πίσω. Ήμουν στην ευθεία και αναλαμβάνω την ευθύνη των λόγων μου. Εκτιμώ όμως ότι ο βοηθός δεν άντεξε την ψυχολογικη πίεση της εξέδρας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
3) Η ανατροπή στον Τομάζο ήταν ο ορισμός του πέναλτι διότι, την στιγμή που ο Τομάζος περνά τον αντίπαλο αμυντικό, το χτύπημα που δέχτηκε ακούστηκε μέχρι το πάγκο του Ατρομήτου. Ο διαιτητής που ήταν πολύ κοντύτερα στην φάση δεν γίνεται να μην το άκουσε. Συνεπώς δεν υπάρχει το επιχείρημα ότι δεν υπήρξε επαφή. Αν ο διαιτητής έκρινε πως δεν είναι πέναλτι, θα έπρεπε τότε να δείξει κίτρινη στο Τομάζο για θέατρο καθώς ξάπλωσε φαρδύς πλατύς.

Για την προηγούμενη φωτό έχω να κάνω το εξής σχόλιο ενδεικτικό της μέτριας σημερινής διαιτησίας Το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα αλλά υπάρχουν και κανονισμοί. Αν δεν κάνω λάθος  επαφή ποδοσφαιριστή στον αντίπαλο τερματοφύλακα που υπερβαίνει το φυσιολογικό (μάλλον κανενός είδους επαφή), εντός μικρής περιοχής είναι παράβαση. Στη φωτό λοιπόν, είναι ξεκάθαρη η παράβαση στον τερματοφύλακα Κουνέλη καθώς ο αντίπαλος παίκτης σπρώχνει με το δεξί χέρι. Από το σπρώξιμο το σώμα του Κουνέλη αρχίζει να γέρνει δεξιά. και να κάνει τόξο για να μείνει σε επαφή με την πορεία της μπάλας. Αν και ο διαιτητής είχε άριστη οτπική επαφή,  δεν σημείωσε την παράβαση.
Να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο. Δεν είμαι έμμισθος υπάλληλος του Ατρομήτου για να λέω ότι με συμφέρει. Ότι βλέπω θα το λέω είτε είναι υπερ μας είτε κατά, για τον απλό λόγο ότι έχω απόλυτη ελευθερία κινήσεων και έργων. 
Τέλος, θα πω ότι ο Ατρόμητος δεν καταλογίζει ευθύνη στην διαιτησία για την ισοπαλία. Ας έπαιζε καλύτερα να κέρδιζε. 

Υ.Γ.
Για τον "συνάδελφο" του Ομήρου που ειλικρινά χάρηκα που γνώρισα μετά τον αγώνα, (εύχομαι καλή συνέχεια την ομάδα του), ο οποίος δεν έπασχε από "μυστικοπάθεια", να τον πληροφορήσω πως το mail για ότι θέλει όποτε θέλει, που μου ζήτησε, είναι atromitosag@gmail.com 

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Πρόταση - πρόσκληση για συνάντηση

Καλώ όλους τους «συνάδελφους» που έχουν υπό την ευθύνη τους ιστοσελίδες ομάδων και αθλητικούς ανοιχτούς στο κοινό ιστοτόπους, να βρεθούμε και για να γνωριστούμε αλλά και για να κουβεντιάσουμε μερικά θέματα που έχουν προκύψει αλλά και που θα προκύψουν σύντομα.
Μπορεί οι ομάδες μας να έχουν «αντιπαλότητα» για 90 λεπτά στο γήπεδο, εκτιμώ όμως ότι έχουν κοινά συμφέροντα.
Όποιος επιθυμεί ας κάνει πρόταση συνάντησης στα σχόλια ώστε να τις συγκεράσουμε, για να καταλήξουμε κάπου.

Υ.Γ. Η φωτογραφία δεν υπονοεί απολύτως τίποτα για να μην παρεξηγηθώ. Έψαχνα να βάλω κάτι σχετικό  με το θέμα και βρήκα αυτό.

Όμηρος-Ατρόμητος 1-1...πέρυσι


Πέρσι στο Φαφάλειο  (η έδρα του Ομήρου ήταν τιμωρημένη) Όμηρος και Ατρόμητος είχαν την ατυχία να αγωνιστούν υπό καταρρακτώδη βροχή και πολύ δυνατό αέρα.
Ο Όμηρος είχε προηγηθεί με γκολ του Ψαρούδη στο 13΄και ο Νύκτας στο 15΄είχε ισοφαρίσει με δυνατό σουτ.

Ο Ατρόμητος αγωνίστηκε με τους:
Γωνιάς, Βέκιος, Ανδρεάδης, Ακριβούλης, Αττώνης (79΄Μπαντής), Νύκτας Δ, Μερεός (86΄Μυλωνάς), Σούκας, Σ, Κύλης Μίζερος, Νύκτας Κ.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η περιήγηση στο κυβερνοχώρο


Η Πέμπτη από τις 10 το βράδυ και μετά, αποτελεί ίσως την μόνη μέρα της βδομάδας που μπορώ με σχετική άνεση, να «ευφυολογήσω» σκαλίζοντας τον κυβερνοχώρο, για  μερικά θέματα που έπεσαν στην αντίληψή μου.   

Α. Βρήκα το παρακάτω, το οποίο και συνιστώ ανεπιφύλακτα:
«Να θυμάσαι πάντα όταν είσαι θυμωμένος να μην λες ή να μην κάνεις τίποτα, πριν πεις το αλφάβητο από μέσα σου»,  Αθηνόδωρος (Αθηναίος φιλόσοφος).

Β. Στη συνέχεια προσπάθησα να συνδυάσω τα παρακάτω:

1. Πειρατής,
2. Ποιότητα,
3. Ύπαρξη
4. Ανυπαρξία,
5. Δημοσιογραφία
6. Δεν είμαι όπως εκείνοι
7. Παιδεία,
8. Πνευματικά δικαιώματα.
9. Στη διάθεση

κατά πλήρη αντιστοιχία με τις επόμενες φράσεις

1. Το « ……gr» φροντίζει για την εξασφάλιση της νόμιμης άδειας της χρήσης οποιουδήποτε υλικού που έχει συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα, πνευματικής ιδιοκτησίας άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου.
2. «Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα παπούτσια: όσο πιο φτηνοί είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν». (Εβραϊκή παροιμία)
3. «Ο ανώτερος άνθρωπος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος από τους άλλους». ( Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος)
4. «Δεν πρέπει να δίνουμε σε ανθρώπους με ηλίθιες απόψεις την ικανοποίηση της οργής μας» (Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994 , Κολομβιανός συγγραφέας)
5. «Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει» (Αρχαιοελληνική παροιμιακή φράση για συλλογισμούς με ελάχιστη λογική συνοχή, για συμπεράσματα που δεν είναι σαφές πως προκύπτουν).
6. «Μ’ αρέσει η στιγμή που σπάω το «εγώ» ενός ανθρώπου» (Bobby Fischer ( 1943-2008 , Αμερικανός πρωταθλητής στο σκάκι)
7. «Ένας μορφωμένος ηλίθιος είναι πιο ηλίθιος από έναν αμόρφωτο ηλίθιο», (Moliere 1622-1673 , Γάλλος θεατρικός συγγραφέας)
8. Όροι χρήσης ιστοσελίδας
9. Ώδινεν όρος και έτεκε μυν (κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι), Αρχαιοελληνική έκφραση που λέγεται για εντυπωσιακές προσπάθειες που καταλήγουν σε ασήμαντο αποτέλεσμα.

Γ. Στο τέλος της περιήγησης μου στον κυβερνοχώρο «σκάλισα» τα μελλούμενα που έρχονται σύντομα, βρίσκοντας  δύο φράσεις που μου άρεσαν.
«Το μέλλον έχει τον τρόπο να καταφτάνει απροειδοποίητα», (George Will Αμερικανός δημοσιογράφος)
«Το Σοκ του Μέλλοντος είναι το συντριπτικό άγχος και ο αποπροσανατολισμός που προκαλούνται σε άτομα που υποβάλλονται σε πολύ μεγάλες αλλαγές, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο»,  (Άλβιν Τόφλερ, Αμερικανός συγγραφέας)